NieuwNieuws

Glamorama

"Lik m'n reet!", blaft Gordon naar boze Hondenbescherming

Puppy Toto behoort tot een 'verboden hondensoort' vanwege zijn doorgefokte ingedeukte snuit

Gordon is deze week de gebeten hond van de Koninklijke Hondenbescherming, na een rel over het uiterlijk van zijn 'kind' Toto. De belangenorganisatie maakt zich hard voor een verbod op bepaalde hondenrassen die zo ver zijn doorgefokt dat hun gezondheid eronder leidt. Ze vinden het dan ook absoluut niet door de beugel kunnen dat de zanger met de jonge Franse Bulldog op televisie verschijnt in een nieuwe SBS-show.

„Soms denk ik wel eens: wanneer doe je het nou goed? Als je een beestje zo’n huis kan geven. Gewoon geen woorden voor, echt. Daar lusten de honden geen brood van. Get a f*cking life. De Koninklijke Hondenbescherming. Nou, echt, lik mijn reet!,” onthulde de normaal zo ingetogen BN'er in een openhartige videoboodschap op Facebook die zichzelf sinds een week 'dogfluencer' noemde.

Hij herkent zich absoluut niet in het geschetste beeld dat zijn nieuwe kindje een mismaakt mormel is dat door generaties lange inteelt nauwelijks in leven te houden is. Gordon beklemtoont dat hij enorm zijn best heeft gedaan om de juiste fokker te vinden. Dat hij niet op de hoogte was van de slechte combi tussen puppy's en traptreden, zou hij dit wel zijn bij ademhalingsproblemen onder honden met een korte snuit.  Ervaring met hondjes heeft hij wel, al meerdere malen haalde hij een exemplaar in huis die na enige tijd weer een 'nieuw baasje zocht'.

Onrealistisch 'schoonheidsideaal'

De Koninklijke Hondenbescherming is absoluut niet blij met het feit dat Toto (of zijn baasje) op de televisie verschijnen in het nieuwe SBS-programma Toto Los met Gordon. Volgens de organisatie zouden hiermee ongezonde hondenrassen gepromoot worden zoals Franse Bulldogs, het label waar het grijze campingzenderhondje onder valt. 

Volgens dierenbeschermers hebben de 'opzettelijk mismaakte schepsels' niet alleen last van ademhalingsproblemen door hun platte snuit. Ook gebitafwijkingen, rugklachten, staarteczeem, gedragsproblemen en risico op huidinfecties komen veelvuldig voor in het vaak pijnlijke leven van het potsierlijke keffertje. Dit geldt overigens eveneens voor Franse Bulldogs, volgens de Rashondenwijzer.

Andere voorbeelden van ongezonde doorgefokte hondenrassen zijn onder meer de Duitse Herder (gewrichtsproblemen), Mopshond (ademhalingsproblemen), Boxer (erfelijke aandoeningen). Gordon heeft onder meer last van psoriasis, diabetes, chronische bronchitis, reuma en een excentrieke persoonlijkheid. 

Het is niet bekend of hier een erfelijke oorzaak aan ten grondslag ligt. Voor zover bekend is Gordon geen rashond, maar een ras BN'er. Die hebben wel vaker wat kuren, maar daar ging dit verhaal uit over.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: