NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Saaie weekenden vragen om goede films en series

Hoera, weer een weekend waarin we vanaf negen uur thuiszitten! Je kunt nog een potje Monopoly spelen of kijken of je de regels van Triktrak nog weet. Of je pakt een bak popcorn en ploft voor de tv neer. Er valt genoeg te kijken op tv en op de verschillende streamingsdiensten.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, wij hebben ons deze week al opgeofferd om de krenten voor je uit de pap te vissen. 

Spanning: seizoen 3 van Mocro Maffia

Nou goed, de eerste tip is niet helemaal feelgood. Maar wel een serie die je moet zien, op Videoland is seizoen drie van Mocro Maffia begonnen. Niet alleen vrienden en vijanden van Pablo Escobar en El Chapo maken het bont, in ons eigen land kunnen ze er ook wat van qua schietgeweld, drugs en andere criminele praktijken. 

De serie is losjes op het boek van Marijn Schrijver en Wouter Laumans gebaseerd en neemt ook in het nieuwe seizoen weer actuele gebeurtenissen mee. Fictie met feiten verweven, ontzettend goed gespeeld en gemaakt en megaspannend. Vanaf vandaag zie je iedere week een nieuwe aflevering.

Op tv: Flushed Away

En dan de eerste feelgood tip: Flushed Away op Comedy Central. De film die zaterdag op tv is komt al uit 2006, maar zorgt nog steeds voor een glimlach tot een keiharde lachbui. Roddy de rat (Hugh Jackman) die op stand woont bij zijn eigenaar, wordt door een kwaadwillende soortgenoot door het toilet gespoeld. Hij belandt in de riolen van Londen en probeert zijn weg naar huis te vinden.

Een film vol kleine grapjes, droge humor en sarcasme. Staat garant voor een lekkere avond op de bank. Van de makers van onder andere Shaun the Sheep en Wallace & Gromit. Als je daarvan hebt genoten, is dit helemaal je film.

Nieuw: Finding 'Ohana

Netflix houdt zich tot nu toe goed aan de belofte elke week nieuwe films uit te brengen. De film van deze week die er wat ons betreft uitspringt, is Finding 'Ohana. Een broer en zus uit Brooklyn spenderen de zomer op het Hawaiiaanse eiland O'ahu bij familie ('Ohana is de Hawaiiaanse term voor familie). Leilani, de jongste van het stel, is een avontuurlijk kind en hangt op het eiland de Indiana Jones uit.

Dat gaat natuurlijk helemaal de verkeerde kant op, waarop onder andere haar broer haar probeert te redden. Een lekkere lichte film met voldoende grappige momenten. En eerlijk? Het is best verfrissend dat het zusje een keer geen tuttig en vervelend kreng is.

Actie: Braven

Misschien zijn we wat bevooroordeeld want Jason Momoa. Maar ach, wat maakt het uit, het gaat om Jason Momoa. Die speelt in Braven een liefhebbende, houthakkende vader die zijn hutje in de besneeuwde bossen winterklaar gaat maken. Eenmaal daar aangekomen, blijkt een drugsbende een berg verdovende middelen te hebben verstopt in het huisje. En natuurlijk staan ze nét voor de deur om de buit op te halen als Jason, zijn dochter en zijn vader bezig zijn.

Hoe ze zich hieruit gaan redden? Je kijkt deze megaspannende film op Prime. Incluis prachtige beelden van échte sneeuw. En aardig wat geweld. 

Tranentrekker: Palmer

Nadat Palmer (Justin Timberlake) twaalf jaar achter de tralies heeft gezeten, mag hij weer naar huis. Dat is zoals verwacht niet al te makkelijk. Hij raakt bevriend met een jongetje uit de buurt, waar hij na het vertrek van de moeder voor gaat zorgen. Alsof het leven als ex-gedetineerde nog niet moeilijk genoeg is, blijkt het jongetje ook nog eens gek te zijn op alles wat we als 'dingen voor meisjes' bestempelen.

Naast twee bijzondere thema's die door de makers worden aangestipt, is dit ook nog eens een flinke tranentrekker en een mooie film. Hoe houd je je staande als ex-gevangene? En waarom mag een jongetje niet van meisjesdingen houden? Je kijkt 'm op Apple+.

Misdaad: seizoen 18 van NCIS

Gibbs, McGee, Torres en Bishop zijn terug! Sinds 2003 zorgen Gibbs en zijn team dat moordenaars, ontvoerders en ander gespuis dat de pijlen op mariniers heeft gericht in het gevang belanden. Vanaf zondag kijk je hoe dat er in seizoen 18 aan toe gaat. De inmiddels iconische serie heeft natuurlijk ook dit seizoen een overkoepelende verhaallijn, de teamleden moeten goed over hun schouders kijken om zelf niet het slachtoffer te worden van criminelen die ze achter de tralies zetten. 

Net 5 loopt voor dit seizoen maar een paar weken achter op de Amerikaanse releases. Supervers, supernieuw, de perfecte serie om de zondag mee af te sluiten.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: