NieuwNieuws

Sport

Half miljard in 4 jaar: monstercontract Lionel Messi uitgelekt

Barcelona bereidt juridische stappen voor

Ophef! In Spanje wordt door verschillende media vol verbazing gereageerd op het uitlekken van het contract dat Lionel Messi in 2017 bij FC Barcelona tekende. In vier jaar tijd telt Barcelona een bedrag van maar liefst 555.237.619 euro aan salaris voor de aanvaller neer. Een megalomaan getal dat niet bij iedereen in goede aarde valt, zeker nu de club in financieel zwaar weer verkeert.

"Het immense contract van Messi dat Barcelone ruïneert" kopte El Mundo. Het inkomen van ruim 138 miljoen euro per jaar dat staat vastgelegd in het contract is amper beïnvloed door de tegenvallende resultaten in bijvoorbeeld de Champions League. Zeker 92% van het bedrag - ruim 125 miljoen -  is gewoon aan Messi uitgekeerd.

Hiermee was de kous nog niet af, Messi ontving bovendien nog een tekenbonus van 115 miljoen en een "loyaliteitsbonus" van bijna 80 miljoen. 

Het uitlekken van het contract door El Mundo zet kwaad bloed bij FC Barcelona, die verklaart juridische stappen te gaan zetten tegen de kwaliteitskrant. "FC Barcelona ontkent verder elke betrokkenheid bij de publicatie van het document. We bereiden nu juridische stappen voor tegen El Mundo, met het oog op de eventuele schade die kan worden veroorzaakt door deze publicatie."

Ruzie

Het botert al een poos niet tussen Messi en Barcelona. Na het rampseizoen van vorig jaar was de goede moed bij de Argentijn al ver te zoeken. Toen de club ook nog eens zijn ploeggenoot en boezemvriend Luis Suárez de laan uitstuurde, barstte de bom. Messi diende een transferverzoek in, deze werd afgewezen vanwege een clausule in het contract.

Terwijl de tegenzin van Lionel Messi afspatte op het veld, verkeerde de club zich op financieel gebied meer en meer in de gevarenzone. De stadions waren leeg en zo liep Barcelona miljoenen aan inkomsten mis. De clubleiding sloot uiteindelijk een deal met de spelersgroep over het beperken van het salaris. 

Messi zou zich momenteel nog steeds oriënteren op een mogelijke transfer. Eerder maakte hij al bekend dat hij een overstap naar de Major League in de Verenigde Staten overweegt. Of een andere club bereid is om zó veel salaris te bieden, is onduidelijk.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: