NieuwNieuws

Sport

Half miljard in 4 jaar: monstercontract Lionel Messi uitgelekt

Barcelona bereidt juridische stappen voor

Ophef! In Spanje wordt door verschillende media vol verbazing gereageerd op het uitlekken van het contract dat Lionel Messi in 2017 bij FC Barcelona tekende. In vier jaar tijd telt Barcelona een bedrag van maar liefst 555.237.619 euro aan salaris voor de aanvaller neer. Een megalomaan getal dat niet bij iedereen in goede aarde valt, zeker nu de club in financieel zwaar weer verkeert.

"Het immense contract van Messi dat Barcelone ruïneert" kopte El Mundo. Het inkomen van ruim 138 miljoen euro per jaar dat staat vastgelegd in het contract is amper beïnvloed door de tegenvallende resultaten in bijvoorbeeld de Champions League. Zeker 92% van het bedrag - ruim 125 miljoen -  is gewoon aan Messi uitgekeerd.

Hiermee was de kous nog niet af, Messi ontving bovendien nog een tekenbonus van 115 miljoen en een "loyaliteitsbonus" van bijna 80 miljoen. 

Het uitlekken van het contract door El Mundo zet kwaad bloed bij FC Barcelona, die verklaart juridische stappen te gaan zetten tegen de kwaliteitskrant. "FC Barcelona ontkent verder elke betrokkenheid bij de publicatie van het document. We bereiden nu juridische stappen voor tegen El Mundo, met het oog op de eventuele schade die kan worden veroorzaakt door deze publicatie."

Ruzie

Het botert al een poos niet tussen Messi en Barcelona. Na het rampseizoen van vorig jaar was de goede moed bij de Argentijn al ver te zoeken. Toen de club ook nog eens zijn ploeggenoot en boezemvriend Luis Suárez de laan uitstuurde, barstte de bom. Messi diende een transferverzoek in, deze werd afgewezen vanwege een clausule in het contract.

Terwijl de tegenzin van Lionel Messi afspatte op het veld, verkeerde de club zich op financieel gebied meer en meer in de gevarenzone. De stadions waren leeg en zo liep Barcelona miljoenen aan inkomsten mis. De clubleiding sloot uiteindelijk een deal met de spelersgroep over het beperken van het salaris. 

Messi zou zich momenteel nog steeds oriënteren op een mogelijke transfer. Eerder maakte hij al bekend dat hij een overstap naar de Major League in de Verenigde Staten overweegt. Of een andere club bereid is om zó veel salaris te bieden, is onduidelijk.

Sporters blesseerden zich vorig jaar massaal

Algemeen

Nederland sport zichzelf kapot

Lees verder

Kuipers en Van Gennip doen aangifte tegen Van Houwelingen (FvD) wegens tweet met nazivlag

Politiek

'Nieuw dieptepunt in de bejegening van bestuurders en politici'

Lees verder

Wopke Hoekstra: 'Illegale annexatie door Rusland volstrekt verwerpelijk'

Politiek

Russische ambassadeur ontboden tijdens toespraak Vladimir Poetin

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Voormalig inbreker met adviesbureau tegen inbrekers vast wegens inbraak

Lees verder

2,5 jaar na start coronacrisis CO2-meter op school verplicht

Lees verder

'Nyck de Vries heeft getekend bij AlphaTauri'

Lees verder

Winst Manchester United levert trainer Ten Hag prijs op

Lees verder

Stalker raakt verstrikt in gordijnen, slachtoffer bevrijdt hem

Lees verder

Minister houdt grote schoonmaak in tbs-instelling Oostvaarderskliniek

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Terror-chihuahua poept vrouw de mond vol: 'Ik lag drie dagen in het ziekenhuis'

Lees verder

Dagelijks werd haar graf bevuild: Michael filmt hoe ex van moeder op haar graf pist

Lees verder

Schiedamse bakker verkoopt hennepkoekjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: