NieuwNieuws

Sport

Half miljard in 4 jaar: monstercontract Lionel Messi uitgelekt

Barcelona bereidt juridische stappen voor

Ophef! In Spanje wordt door verschillende media vol verbazing gereageerd op het uitlekken van het contract dat Lionel Messi in 2017 bij FC Barcelona tekende. In vier jaar tijd telt Barcelona een bedrag van maar liefst 555.237.619 euro aan salaris voor de aanvaller neer. Een megalomaan getal dat niet bij iedereen in goede aarde valt, zeker nu de club in financieel zwaar weer verkeert.

"Het immense contract van Messi dat Barcelone ruïneert" kopte El Mundo. Het inkomen van ruim 138 miljoen euro per jaar dat staat vastgelegd in het contract is amper beïnvloed door de tegenvallende resultaten in bijvoorbeeld de Champions League. Zeker 92% van het bedrag - ruim 125 miljoen -  is gewoon aan Messi uitgekeerd.

Hiermee was de kous nog niet af, Messi ontving bovendien nog een tekenbonus van 115 miljoen en een "loyaliteitsbonus" van bijna 80 miljoen. 

Het uitlekken van het contract door El Mundo zet kwaad bloed bij FC Barcelona, die verklaart juridische stappen te gaan zetten tegen de kwaliteitskrant. "FC Barcelona ontkent verder elke betrokkenheid bij de publicatie van het document. We bereiden nu juridische stappen voor tegen El Mundo, met het oog op de eventuele schade die kan worden veroorzaakt door deze publicatie."

Ruzie

Het botert al een poos niet tussen Messi en Barcelona. Na het rampseizoen van vorig jaar was de goede moed bij de Argentijn al ver te zoeken. Toen de club ook nog eens zijn ploeggenoot en boezemvriend Luis Suárez de laan uitstuurde, barstte de bom. Messi diende een transferverzoek in, deze werd afgewezen vanwege een clausule in het contract.

Terwijl de tegenzin van Lionel Messi afspatte op het veld, verkeerde de club zich op financieel gebied meer en meer in de gevarenzone. De stadions waren leeg en zo liep Barcelona miljoenen aan inkomsten mis. De clubleiding sloot uiteindelijk een deal met de spelersgroep over het beperken van het salaris. 

Messi zou zich momenteel nog steeds oriënteren op een mogelijke transfer. Eerder maakte hij al bekend dat hij een overstap naar de Major League in de Verenigde Staten overweegt. Of een andere club bereid is om zó veel salaris te bieden, is onduidelijk.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: