NieuwNieuws

Tech & Gaming

Nieuwe groep probeert Nederland van Whatsapp af te helpen

Vrijwilligersinitiatief wil gebruikers naar Signal laten switchen

Een groep bezorgde Nederlanders is een actie gestart om landgenoten van Whatsapp naar Signal te laten wisselen. Het clubje hoopt dat genoeg mensen de andere communicatie-app gaan gebruiken en zo de dominantie van Whatsapp doorbreken. Ze doen dit omdat ze zich zorgen maken over de invloed en privacyschendingen van Whatsapps moederbedrijf Facebook. 

De groep #Duidelijksignaal vindt dat Facebook mede dankzij zijn dochterbedrijven Instagram en Whatsapp te veel data verzamelen over de gebruikers. "Het gaat veel verder dan alleen advertenties. We gaan met zijn allen de afgrond in als we zo blijven doorgaan", stelt Matthijs ten Kate, mede-initiatiefnemer van #Duidelijksignaal in een interview met AndroidWorld

15 procent

De groep voert een promotiecampagne om meer Nederlanders Whatsapp-concurrent Signal te laten gebruiken. Die app zou namelijk wel de privacy van de gebruiker voorop stellen en omdat het programma volledig open-source is, blijft de werkwijze transparant.

Het probleem is wel dat je, net zoals bij Whatsapp, alleen wat aan Signal hebt als je vrienden, collega's of familie het ook gebruiken. "Alle revoluties op het vlak van technologie hebben op een bepaald moment echt een breekpunt gehad en dat heet het 'netwerkeffect'. Het belangrijke cijfer is '15 procent'", legt Maarten Roelofs uit. "Dat zagen we ook gebeuren op het moment dat Facebook zijn concurrent Hyves na negen maanden bijna helemaal van de kaart veegde. Dat was het moment toen 15 procent van de gebruikers op Facebook zat." 

Om tot die 15 procent te komen proberen de leden van #Duidelijksignaal andere mensen te overtuigen van het Signal-geloof. "Onze eerste stap naar die 15 procent voor Signal moet komen vanuit de early-adopters", stelt Roelofs. "We proberen verhalen te verzamelen, en in onze omgeving vrienden en contacten ervan te overtuigen om Signal als primaire communicatie-app te gebruiken."

Kourtney en Megan Fox uit de kleren voor nieuwe campagne

Glamorama

Belangrijke samenwerking voor de camera

Lees verder

VIDEO - Tweede dag #APB21 begint met roep om verkiezingen

Binnenland

Wilders probeert het nog maar eens

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Haas gaat jaartje door met Mazepin en Schumacher

Lees verder

OM eist 4 jaar cel voor overval op Fred van Leer

Lees verder

Wilders rekent migratie om in kolencentrales

Lees verder

Irritatie over mobieltjes in de Kamer

Lees verder

Omtzigt: 'Dit land is knalhard vastgelopen'

Lees verder

Meteen ruzie bij opening Algemene Beschouwingen

Lees verder

VIDEO - Beelden vanuit gecrashte vliegtuig met skydivers naast A50

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: