NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Tochtige Saturnus-spotter met broek op enkels betrapt in berm

Hij vroeg een agent om hem te pijpen tijdens zijn 'zoektocht naar de ring van Saturnus'. 

De 31-jarige Filip Petrik is wat je noemt een enorme liefhebber van astronomie. Om de planetaire paringsdans van gasreuzen Jupiter en Saturnus vast te leggen, reed hij op 21 december vanuit zijn woonplaats Southampton helemaal naar Wales. Kennelijk zorgden de ketsende planeten aan de hemel voor dermate veel frictie dat hij zijn broek naar beneden trok. Helaas werd zijn avontuurtje gespot door de politie.

Agenten troffen een zwaar benevelde man met zijn broek op zijn enkels aan in een berm liggend in het gras met een camera. Toen ze hem vroegen waar hij in sterrenhemelsnaam mee bezig was. Volgens de agenten zei hij in eerste instantie in een onsamenhangend verhaal met een dubbele tong dat hij op zoek was naar de ring van Saturnus. Enkele ogenblikken later escaleerde de situatie, schrijft MetroUk.

Nadat de opgewonden amateurastronoom probeerde het mondkapje van een agent los te rukken vroeg hij of ze zin hadden om hem middels een pijpbeurt van zijn op hol geslagen hormonen af te helpen. Dit verzoek werd met weinig enthousiasme ontvangen. Sterker nog: de photoshoot zat erop, zijn broek werd opgetuigd en hij werd in de boeien geslagen.

Oh buurman, wat doet U nu?

Kater van planetaire proporties

Omdat de Brit veel te veel gezopen had, werd hij die nacht in een politiecel gemieterd om zijn roes uit te slapen. De volgende ochtend werd Petrik hoogstwaarschijnlijk wakker met een behoorlijke kater. Van zijn onbesuisde buitenaardse gedrag van de vorige nacht, herinnerde hij zich niets meer. Deze week moest hij voor de rechter verschijnen waar hij hier op vrij confronterende wijze aan herinnerd werd.

Hem wordt niet alleen openbaar dronkenschap verweten, ook overtrad hij met zijn zoektocht naar de ring van Saturnus de coronaregels. Omdat Groot-Brittannië in een lockdown zit, is het verboden om van Engeland naar Wales te reizen zonder essentiële reden. In de rechtbank bleek dat het gluren naar zeldzame planetaire conjuncties op een plek met weinig lichtvervuiling hier niet onder viel.

Dat mag dus niet

"Het is hem aan te rekenen dat hij niet op de hoogte was van de coronaregels in Wales en onder invloed was. Van het onbesuisde gedrag bij de staandehouding, schaamt hij zich dood. Mijn cliënt beseft zelf ook dat zijn gedrag bizar en ontapast was. Hij heeft er dan ook vreselijke spijt van," pleitte Petrik's advocaat tijdens de zitting in de rechtbank van Llandudno.

Toch was de rechter niet van plan hem ermee weg te laten komen. De geile gasreuzengluurder is moet een boete van 850 euro betalen voor openbaar dronkenschap, plus 570 voor het overtreden van de coronaregels. Tenslotte hangt aan het pijpbeurtverzoek aan Oom Agent ook nog een prijskaartje van 68 euro en staat hij voor joker in de media. Het is niet bekend of hij de ring van Saturnus ook daadwerkelijk heeft weten te vinden.

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Genoeg te zien op je scherm

Lees verder

Stevige kritiek op blootplaatje van topmodel met dochtertje

Glamorama

Iedereen boos op Hosk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Sebastian Vettel blijft in de Formule 1

Lees verder

Evenementenbranche sleept de staat voor de rechter

Lees verder

Remkes gaat een weekendje weg met Rutte, Kaag en Hoekstra

Lees verder

Haarlem grijpt in bij volle zalen Theo Maassen

Lees verder

AEX ramt voor het eerst door de 800 punten

Lees verder

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: