NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het NieuwNieuws van 6 februari

Het allernieuwste Nieuwnieuws in een razend tempo aan elkaar gepraat door onze Peter

Vandaag praten we je bij over de horrorstorm, de demonstratie du jour en een bijzonder rancuneuze maar diervriendelijke valentijnsactie.

Lijkt het je tof om dagelijks door Peter bijgepraat te worden? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! 

Transcript

Het wordt koud vannacht, zo koud zelfs dat het KNMI code rood heeft afgegeven. De laatste keer dat dat voor het hele land werd afgegeven was in 2012 vanwege gladheid en nu is de kou in combinatie met de sneeuw en de wind de boosdoener. Deze potpourri aan extreme weersomstandigheden kan zorgen voor sneeuwjacht. Wat dat betekent legt meteoroloog Philippe Schambergen uit aan RTL Nieuws. "Het gaat veel sneeuwen, maar ook hard waaien. Hierdoor zal het zicht enorm slecht zijn en zullen ook sneeuwduinen ontstaan van soms wel een halve meter hoog" En dat is een gevaarlijke situatie voor weggebruikers, tegen sneeuwjacht valt niet op de strooien. Morgenochtend is er ook kans op ijzel in het zuiden van Nederland. Moet je toch de weg op, wees vooral voorzichtig. Ander ijsnieuws is dat Utrecht en Amsterdam de grachten vrij houden zodat ijs makkelijker ontstaan, bedrijven annuleren bezorgingen en alle Eredivisie-duels van morgen zijn geschrapt. Oh en had ik al gezegd dat het koud wordt?

Voor de coronapandemie was de burn-out al volksziekte nummer één en dreigde toen al 17,% van de beroepsbevolking uit te vallen. Onder jongeren is dit percentage nu 82%. Dat laat Theo Immers van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out tegen het AD weten en dus slaan ze alarm. Er zijn meer zorgelijke statistieken die uit het onderzoek blijken, vertelt Immers. "40% van de scholieren vreest het eindexamen niet te halen, studenten kunnen niet afstuderen. Studievertraging heeft ook invloed op carrièrekansen en studiefinanciering, het vangnet van vrienden valt weg door beperking van contacten. In een periode waarin je graag wilt groeien, stagneert de ontwikkeling juist." Immers vindt het onbegrijpelijk hoe weinig er wordt gekeken naar de problemen van jongeren. "We helpen terecht ziekenhuizen om extra mondkapjes aan te schaffen, om de IC’s te bemannen, ondernemers krijgen steunpakketten, maar we missen een derde pijler, om de jongeren te helpen die nu in de problemen komen."

Verschillende kleine groepen demonstranten van Extinction Rebellion voeren actie op Schiphol. Opvallend genoeg doen ze dat onder andere achter de paspoortcontrole. De actievoerders konden gewoon langs de controle lopen omdat ze een vliegticket naar Boekarest hadden gekocht voor 40 euro. Een deel van de bezoekers zou zichzelf met lijm hebben vastgeplakt aan de muren van de vertrekhal. Dit doet Extinction Rebellion vaker, eerder lijmden leden zich al eens vast aan een vliegtuig en aan het hoofdkantoor van Shell. Het binnendringen van de demonstranten is gelukt, ondanks dat de beveiliging op Schiphol zou zijn opgeschroefd. Vanwege het coronavirus is Schiphol alleen bereikbaar voor mensen met een geldig vliegticket, maar niet alle demonstranten hebben dit.  Schiphol laat weten dat demonstranten zonder ticket toch mochten doorlopen omdat ze "niks gevaarlijks bij zich hadden". 

Gordon heeft voor een week gehamsterd 

In een winkelcentrum in het Gelderse Velp is maandag een vrouw bevallen van een zoon. De vrouw kreeg plotseling weeën, maar wist daarvoor helemaal niet dat ze zwanger was., vermoed wordt dat ze wel een karbonaadje lustte. Bij de plotselinge geboorte schoten twee politieagenten te hulp. De twee agenten waren op surveillance toen omstanders hen wezen op de vrouw, die op dat moment weeën had. De uiteindelijke geboorte vond plaats in een tandartsenpraktijk waar de vrouw en de agenten op de ambulance wachtten. De politie laat weten dat het goed is afgelopen. Moeder en zoon maken het goed. De spontane moeder heeft haar zoon Herman genoemd. 

De dierentuin van San Antonio (dat ligt in Texas) heeft een valentijnsactie opgezet voor de bitteren onder ons. Voor vijf euro kun je de kop van je ex eraf laten rukken. Althans, soort van: de kop van een kakkerlak, vernoemd naar je ex. Voor 20 ballen extra kun je toekijken hoe een reptiel een bevroren rat met de gewraakte naam naar binnen werkt. Enig. Aan de vegetariërs is ook gedacht: de dierentuin is niet te beroerd om een krop sla te vernoemen naar die liegende klootzak en het aan een herbivoor te voeren. Als je een al-dan-niet vlezig slachtoffer hebt uitgekozen en bepaald heb welke ex de eer krijgt om in de maag van een Amerikaanse hagedis te belanden kun je het festijn begluren via een livestream op Facebook. Na afloop krijg je een certificaat, zodat je aan iedereen kan laten zien dat die smerige Stefan, sletterige Stephanie, overspelige Odette of liegende Leo toch echt op 14 februari verorberd is door een komodovaraan. Degene die zijn ex tagt bij het document krijgt bonuspunten, geldig nergens. De opbrengst van het rancuneuze evenement wordt gebruikt om het jaguarverblijf uit te breiden. Wie nu denkt dat zijn of haar kwetsende kwarrel het verdient om in rattenvorm op Facebook te komen kan zich tot de 13e aanmelden op de website van de dierentuin. Ook Nederlanders kunnen meedoen, zolang je een creditcard of PayPal hebt. 

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: