NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 7 februari

Snel en gezellig helemaal bijgepraat

Vandaag hebben we het natuurlijk over de sneeuw, over emoes, voetbal en maaltijdbezorgers. 

Lijkt het je tof om dagelijks door Peter bijgepraat te worden? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! 

Transcript

Het was een bijzondere dag vandaag in Nederland, want zo vaak maken we een volledige sneeuwdag niet meer mee. De sneeuw blijft ook nog wel even liggen: het KNMI voorspelt ijskoude temperaturen voor de hele week. Voor donderdag en vrijdag voorspelt het instituut minimumtemperaturen van -15, en de maxima komen de komende dagen niet boven de -5 graden uit. Ondertussen is er natuurlijk wel overlast, zo reden er vandaag geen treinen en het is maar de vraag of dat morgen wel gaat lukken. Bezorgplatforms UberEats, Deliveroo en Thuisbezorgd hebben hun bezorgers thuis gelaten vandaag. Ook supermarktketens Jumbo, Albert Heijn en Picnic sturen geen bezorgers de straat op vanwege het winterweer. Alleen is Maastricht is het nog mogelijk om een burgertje of een pizza te laten bezorgen. Ook het wekelijkse Catshuisoverleg is niet doorgegaan. Er werd niets gevoeld voor een overleg via een internetverbinding, zoals de rest van het land natuurlijk al maanden doet. 

Alsof de snowmageddon nog niet erg genoeg was, heeft het Groningse Stadskanaal vandaag last van losgebroken wilde dieren. Het gaat om emoes en damherten die zijn ontsnapt uit een wei nadat een van de hekken was doorgeknipt. Veel mensen zullen gek hebben opgekeken toen ze vanmorgen ineens emoes door de straten zagen lopen. De loopvogels zijn inmiddels weer terug in de weide, zegt de politie. De damherten lopen nog los, de politie adviseert omstanders om de dieren vooral met rust te laten, want zij zouden vanzelf weer terug naar het verblijf lopen. Beelden van de beesten zijn natuurlijk te zien op NieuwNieuws.nl.

De Champions League-wedstrijd tussen Leipzig en Liverpool gaat niet plaatsvinden in Duitsland maar in Boedapest. Dat maakte de clubs zondag bekend. De eerste wedstrijd van de knock-outfase kon op 16 februari niet in het stadion van Leipzig worden gespeeld omdat dit in strijd is met de Duitse coronaregels. De ploeg uit Engeland komt met het vliegtuig, en vliegtuigen uit Groot-Brittannië mogen niet in Duitsland landen vanwege de Britse coronavariant. Leipzig moest daarom van de UEFA op zoek naar een andere locatie, anders zou de club een reglementaire nederlaag lijden. De terugwedstrijd in Liverpool wordt 10 maart gewoon op Anfield gespeeld.

De Parijse rechtbank heeft de Franse regering in Parijs de opdracht gegeven een strenger klimaatbeleid te voeren. Het houdt zich niet aan de doelen die in 2015 zijn afgesproken op de klimaattop van Parijs. De zaak lijkt op het Nederlandse Urgenda-vonnis. In december bevestigde de Hoge Raad nog maar eens dat de Nederlandse staat meer moet doen om zich aan de eigen wetten over klimaat te houden. In de eigen klimaatdoelen staat dat Frankrijk in 2050 klimaatneutraal wil zijn. Om daar te komen moeten ze de uitstoot van broeikasgassen voorlopig elk jaar met 1,5% laten dalen. In 2018 en 2019 daalde de uitstoot met maar 0,9%, en dat is te weinig. Als gevolg moet de Franse staat de actiegroepen één euro betalen, een symbolisch bedrag. De regering heeft twee maanden gekregen om met nieuw en kloppend beleid op de proppen te komen. u

Hilaria Baldwin, de vrouw van Alec Baldwin, zegt sorry nadat ze eind vorig jaar  ge-exposed werd als nep-Spaanse. Ze sprak namelijk vaak met een Spaans accent en haalde meermaals het 'feit' aan dat ze in Mallorca was opgegroeid. Tot er opeens niets te horen was van een Spaans accent, in een video. Tijdens een kookshow vroeg ze zelfs nog hoe je 'komkommer' in het Engels zegt. Nu schrijft ze op Instagram dat het haar spijt dat ze niet duidelijker is geweest over haar achtergrond. "Mijn ouders hebben mijn broer en mij opgevoed met twee culturen, Amerikaans en Spaans, en ik voel me echt bij beide horen. De manier waarop ik over mezelf heb gesproken en over mijn connectie met twee culturen had beter uitgelegd kunnen worden. Ik had duidelijker moeten zijn en dat spijt me." moeten zijn en dat spijt me."Vooral op social media zorgde dit hele gebeuren voor veel hilari(a)teit. Een oude bekende van Hilaria maakte zelfs een video waarin hij zei dat ze niet Hilaria heet, maar gewoon Hillary. Ook komt ze niet uit Mallorca, maar uit Boston. Hilaria - of Hillary dus eigenlijk - gaf dat toe, en zei dat ze wel een deel van haar jeugd in Spanje doorbracht. Daar noemden ze haar Hilaria, dus dat nam ze over. Logisch.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: