NieuwNieuws

Buitenland

Onderzoeksteam oorsprong corona: vleermuis mogelijk niet boosdoener

Dat het virus uit een lab zou komen acht het team 'extreem onwaarschijnlijk'

Het coronavirus is mogelijk niet afkomstig van de vismarkt in Wuhan. Dat stelt een team van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) na onderzoek te hebben gedaan in de Chinese stad. Hoewel het virus daar voor het eerst opdook is niet zeker dat het ook in de buurt van Wuhan is ontstaan. 

WHO-voedselveiligheidsexpert Peter Ben Embarek stelt dat op de Huanan-markt ook voedselproducten werden verhandeld die daar niet uit de buurt kwamen en dat het ook mogelijk zou zijn dat een mens het virus meedroeg naar de markt. Om de oorsprong van Covid-19 vast te kunnen stellen is volgens het team meer onderzoek nodig.

China

De Chinese overheid benadrukt dat het niet zeker is dat het coronavirus voor het eerst op de vismarkt is opgedoken. De rol van de overheid in het onderzoek naar het coronavirus is gecompliceerd aangezien zij erg terughoudend was met het delen van cruciale informatie en zelfs dingen achterhield. Met name in het begin van de coronauitbraak.

Volgens vertegenwoordiger van de Chinese Gezondheidscommissie Liang Wannian is er een mogelijkheid dat het virus al langer rondging. Een aanwijzing hiervoor zou zijn dat in het onderzoek naar de besmettingen op de markt verschillen werden vastgesteld tussen de proefmonsters.

Scenario's

Het meest waarschijnlijke scenario is dat een mens besmet is geraakt door een dier dat het virus bij zich droeg. Een ander scenario is dat mensen besmet zijn geraakt via bevroren voedsel. 

Hiermee bestaat de mogelijkheid dat het coronavirus niet uit de regio van Wuhan afkomstig is, en er is zelfs een kans dat Covid-19 niet zijn oorsprong in China vindt. De bewering dat het coronavirus is gemaakt in een laboratorium is volgens het onderzoeksteam "extreem onwaarschijnlijk".

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Buitenland

Uitgezonden op de Italiaanse televisie

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Sport

Klaar mee

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Lees verder

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: