NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films voor het Valentijnsweekend

Het weekend van de liefde vol films over de liefde

De dag van de liefde breekt zondag weer aan! Tijd om samen met je geliefde - of dat nu je partner, beste vriend(in) of broer/zus is - op de bank te ploffen en een filmmarathon te houden. Zonder al teveel clichés.

De redactie van NieuwNieuws struinde de verschillende streamingsplatforms weer af om de beste tips voor je te verzamelen. Niet de films die voor de hand liggen, maar nét even wat anders. Goede films over de liefde. Voor als je klaar bent met alle gezapige 'en ze leven nog lang en gelukkig'-films.

Deadpool

Hij ging rond Valentijnsdag 2016 in première en is sindsdien dé valentijnsklassieker. Niet je voor de hand liggende romantische liefdesverhaal maar een hoop rondvliegende lichaamsdelen, moord, vechten en medische experimenten. En de liefde. Want uiteindelijk is Deadpool een liefdesverhaal. 

De levenskeuzes die Wade Wilson (Ryan Reynolds) maakt, zijn uit naam van de liefde. Levert hem wat gedoe op, maar maakt hem ook de beste antiheld ooit. De film is nog uit handen van Disney (of nou ja, hij staat nog niet op Disney+) en is vooralsnog alleen te huur via Pathé Thuis. 

Marriage Story

De relatie van Charlie Barber (Adam Driver) en Nicole Barber (Scarlett Johansson) lijkt perfect, het leven met hun zoon was geweldig. Toch gaat het niet goed en besluiten de twee naar een mediator te gaan. Het resultaat is een scheiding. Nicole vertrekt met zoonlief naar Los Angeles, Charlie blijft achter in New York. 

Wat volgt is een vrij tragisch verhaal over hoe de twee elkaar het leven zuur maken, hoe lastig de breuk voor alle betrokkenen is en natuurlijk de afstand. Gek genoeg blijkt het uiteindelijk een prachtig liefdesverhaal te zijn. We hadden niet verwacht dat een film over een echtscheiding zo mooi kon zijn. De lovende recensies voor deze Netflix-film zijn meer dan terecht.

Sylvie's Love

Een van de nieuwere liefdesverhalen op Prime is een rollercoaster. Het begint met een hoop zwijmelen, tot beide geliefden kiezen voor zichzelf. Voor zijn wie ze willen zijn. En dat is vooral voor Sylvie best een dingetje. Ze is een zwarte vrouw in de jaren zestig dus het enige dat van d’r wordt verwacht is trouwen en baren.

Ze besluit het anders te doen, wat haar huwelijk onder druk zet. En dan komt ze ook nog eens de man tegen met wie het gezwijmel aan het begin van de film allemaal begon. Heerlijke Valentijnsfilm.

Call Me By Your Name

De liefde, het zou zoiets moois moeten zijn. Zeker als puber, op een leeftijd waarop je ontdekt wat je wel en niet wil in een relatie. Mocht je erachter komen dat je (ook) op iemand van hetzelfde geslacht valt, dan kan dat best wat moeilijkheden met zich meebrengen. Zeker in de jaren tachtig.

Call Me By Your Name is één van de mooiere coming of age-films over de liefde. De Franse Elio is met zijn familie in een vakantiehuis in Italië. Deze zomer worden ze vergezeld door de assistent van zijn vader, de 24-jarige Oliver. Er ontstaat een romance tussen de twee die op briljante en soms wat ongemakkelijke wijze in beeld is gebracht. Met een hartverscheurend einde. Sorry.

Ten Things I Hate About You

Deze moderne (nou ja, in 1999 moderne) adaptatie van Shakespeare’s The Taming of the Shrew was een hit toen ‘ie eind vorige eeuw uitkwam en is anno 2021 een klassieker. 

De razend populaire Bianca (Larisa Oleynik) is verliefd op Cameron (Joseph Gordon-Levitt). Van palief mag ze niet met hem daten tot haar opstandige zus Kat (Julia Stiles) aan het daten slaat. Wat Cameron betreft zit er niets anders op dan een date zoeken voor Kat, dus probeert hij haar te koppelen aan Patrick (Heath Ledger). Een klassieker in het romantische komediegenre is geboren. Je kijkt ‘m op Disney+.

Carol

Meer liefdesdrama! Op Videoland bekijk je de bekroonde en onwijs geprezen film Carol. Alleen al om de romantische jaren 50 waarin het zich afspeelt de moeite. De jonge fotografe Therese (Rooney Mara) wordt verliefd op de oudere Carol (Cate Blanchett). 

De twee ontwikkelen een relatie maar in de conservatieve jaren vijftig is dat natuurlijk allemaal wat ongewenst. Plus het feit dat Carol getrouwd is en een dochter heeft. Prachtige film over (verboden) liefde. Voor als je klaar bent met alle Hallmark-films.

Frozen

Op het gebied van de liefde hebben de meeste Disneyprinsessen het zwaar te verduren. Jasmine wordt onder de duim gehouden door het kasteel, Doornroosje en Sneeuwwitje worden zonder consent een beetje getongd, Belle wordt verliefd op de persoon die haar ontvoerd heeft, Ariël verkoopt haar stem voor een wildvreemde vent en de thuissituatie van Assepoester is op z’n minst zorgelijk te noemen. Eigenlijk komt het er bij Disneyprinsessen vaak op neer dat ze maar moeten trouwen met een kerel en verder blij moeten zijn dat iemand ze komt redden.

Maar gelukkig doet Disney een poging de prinsessen zelfstandiger te maken en leren jonge meisjes niet meer dat ze gered moeten worden. Sterker nog: ze leren dat ze zichzelf mogen zijn met films als Frozen. Stiekem de perfecte Valentijnsfilm, helemaal als je ‘m kijk met je eigen broer of zus of beste vriend(in). Want ook dat is liefde. En het sneeuwt, dat is altijd een goede reden om (de karaokeversie van) Frozen te kijken. Oprecht. Beste liefdesverhaal van Disney tot nu toe.

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain

Oké, nog ééntje dan. Deze Franse klassieker moet je eens in de zoveel tijd kijken. Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain vertelt het verhaal van de Parijse Amélie, een eigenzinnige dame. Op een dag besluit ze allemaal kleine dingen te doen om andere mensen blij te maken. Valentijnsdag is de dag van de liefde, als iemand liefde kent is het Amélie. 

En dan ontmoet ze de liefde van haar leven. Omdat ze iets te verlegen is om hem op de man af op date te vragen, verzint ze allerlei omslachtige plannen om zijn hart te veroveren. Eén van de meest vreemde feelgood romkoms ooit. Je kunt 'm huren via Pathé Thuis.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.     

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: