NieuwNieuws

Tech & Gaming

HBO start dit voorjaar met opnames Game of Thrones-spin off

Het gaat om een prequel luisterend naar de naam 'House of the Dragon' over Daenaerys' voorouders

HBO gaat toch nog een keer proberen met Game of Thrones. De betaalzender begint in april met de opnames van een prequel van de populaire hitserie. Deze nieuwe reeks gaat zich afspelen voor de gebeurtenissen in de populaire hitserie die in 2019 na acht seizoenen op een rampzalige wijze ten einde kwam, aldus Superguide

House of the Dragon is samengesteld door auteur George R.R. Martin en regisseur Ryan Condal, bekend van de aflevering The Long Night in het slotseizoen. Welke was dat ook alweer? Die hele donkere met de White Walkers in Winterfell waarin veel te weinig personages met een naam de pijp uitgingen en Arya Stark definitief de boeken in mocht als de ultieme belichaming van een Mary Sue.

Het slotseizoen werd niet al te best ontvangen onder de fanbase die hun 'oude serie' niet meer herkenden. Waar een gemiddelde Game of Thrones-episode een dikke negen scoorde op IMDB, was dit in het laatste seizoen allerminst het geval. De climax wordt gezien als een van de ergste missers uit de geschiedenis van de televisieserie. Met een beoordeling van vier op tien kwam eindigde de show in een zware mineur.

via GIPHY

Song of Ice and Fire

Maar genoeg over het verleden. Want dit nieuwe zou daadwerkelijk nog iets kunnen worden ook. Aangezien de kingslayers regisseurs van de oorspronkelijke David Benioff en D.B. Weiss niet de kans krijgen om een fijnmazig intelligent verhaal van George R.R. Martin in een ezelachtige rampenfilm te transformeren. House of the Dragon zal bovendien niet de kans kunnen krijgen om dood te bloeden omdat ze maar een seizoen met tien aflevering op de planning hebben staan.

In de prequel spelen de voorouders van drakenmoeder en climax-Hitler Daenaerys Targaryen centraal. Omdat deze serie in een heel ander tijdperk afspeelt, zullen de personages uit de oorspronkelijke Game of Thrones geen rol spelen. Het is nog niet bekend wanneer House of the Dragon te bewonderen is op de televisie. Maar hopelijk wel voor Martin's nieuwe boek Winds of Winter een keer klaar is. 

Hoe het hiermee gaat? De auteur zei een aantal weken geleden dat 'hij tijdens de lockdown de mogelijkheid had om honderden pagina's te schrijven'. Bijna af? Nee. Want hij zei er direct achteraan dat hij 'nog honderden pagina's moest schrijven'. 2021 gaat het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet worden.

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Buitenland

Uitgezonden op de Italiaanse televisie

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Sport

Klaar mee

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Lees verder

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: