NieuwNieuws

Tech & Gaming

HBO start dit voorjaar met opnames Game of Thrones-spin off

Het gaat om een prequel luisterend naar de naam 'House of the Dragon' over Daenaerys' voorouders

HBO gaat toch nog een keer proberen met Game of Thrones. De betaalzender begint in april met de opnames van een prequel van de populaire hitserie. Deze nieuwe reeks gaat zich afspelen voor de gebeurtenissen in de populaire hitserie die in 2019 na acht seizoenen op een rampzalige wijze ten einde kwam, aldus Superguide

House of the Dragon is samengesteld door auteur George R.R. Martin en regisseur Ryan Condal, bekend van de aflevering The Long Night in het slotseizoen. Welke was dat ook alweer? Die hele donkere met de White Walkers in Winterfell waarin veel te weinig personages met een naam de pijp uitgingen en Arya Stark definitief de boeken in mocht als de ultieme belichaming van een Mary Sue.

Het slotseizoen werd niet al te best ontvangen onder de fanbase die hun 'oude serie' niet meer herkenden. Waar een gemiddelde Game of Thrones-episode een dikke negen scoorde op IMDB, was dit in het laatste seizoen allerminst het geval. De climax wordt gezien als een van de ergste missers uit de geschiedenis van de televisieserie. Met een beoordeling van vier op tien kwam eindigde de show in een zware mineur.

via GIPHY

Song of Ice and Fire

Maar genoeg over het verleden. Want dit nieuwe zou daadwerkelijk nog iets kunnen worden ook. Aangezien de kingslayers regisseurs van de oorspronkelijke David Benioff en D.B. Weiss niet de kans krijgen om een fijnmazig intelligent verhaal van George R.R. Martin in een ezelachtige rampenfilm te transformeren. House of the Dragon zal bovendien niet de kans kunnen krijgen om dood te bloeden omdat ze maar een seizoen met tien aflevering op de planning hebben staan.

In de prequel spelen de voorouders van drakenmoeder en climax-Hitler Daenaerys Targaryen centraal. Omdat deze serie in een heel ander tijdperk afspeelt, zullen de personages uit de oorspronkelijke Game of Thrones geen rol spelen. Het is nog niet bekend wanneer House of the Dragon te bewonderen is op de televisie. Maar hopelijk wel voor Martin's nieuwe boek Winds of Winter een keer klaar is. 

Hoe het hiermee gaat? De auteur zei een aantal weken geleden dat 'hij tijdens de lockdown de mogelijkheid had om honderden pagina's te schrijven'. Bijna af? Nee. Want hij zei er direct achteraan dat hij 'nog honderden pagina's moest schrijven'. 2021 gaat het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet worden.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: