NieuwNieuws

Tech & Crypto

HBO start dit voorjaar met opnames Game of Thrones-spin off

Het gaat om een prequel luisterend naar de naam 'House of the Dragon' over Daenaerys' voorouders

HBO gaat toch nog een keer proberen met Game of Thrones. De betaalzender begint in april met de opnames van een prequel van de populaire hitserie. Deze nieuwe reeks gaat zich afspelen voor de gebeurtenissen in de populaire hitserie die in 2019 na acht seizoenen op een rampzalige wijze ten einde kwam, aldus Superguide

House of the Dragon is samengesteld door auteur George R.R. Martin en regisseur Ryan Condal, bekend van de aflevering The Long Night in het slotseizoen. Welke was dat ook alweer? Die hele donkere met de White Walkers in Winterfell waarin veel te weinig personages met een naam de pijp uitgingen en Arya Stark definitief de boeken in mocht als de ultieme belichaming van een Mary Sue.

Het slotseizoen werd niet al te best ontvangen onder de fanbase die hun 'oude serie' niet meer herkenden. Waar een gemiddelde Game of Thrones-episode een dikke negen scoorde op IMDB, was dit in het laatste seizoen allerminst het geval. De climax wordt gezien als een van de ergste missers uit de geschiedenis van de televisieserie. Met een beoordeling van vier op tien kwam eindigde de show in een zware mineur.

via GIPHY

Song of Ice and Fire

Maar genoeg over het verleden. Want dit nieuwe zou daadwerkelijk nog iets kunnen worden ook. Aangezien de kingslayers regisseurs van de oorspronkelijke David Benioff en D.B. Weiss niet de kans krijgen om een fijnmazig intelligent verhaal van George R.R. Martin in een ezelachtige rampenfilm te transformeren. House of the Dragon zal bovendien niet de kans kunnen krijgen om dood te bloeden omdat ze maar een seizoen met tien aflevering op de planning hebben staan.

In de prequel spelen de voorouders van drakenmoeder en climax-Hitler Daenaerys Targaryen centraal. Omdat deze serie in een heel ander tijdperk afspeelt, zullen de personages uit de oorspronkelijke Game of Thrones geen rol spelen. Het is nog niet bekend wanneer House of the Dragon te bewonderen is op de televisie. Maar hopelijk wel voor Martin's nieuwe boek Winds of Winter een keer klaar is. 

Hoe het hiermee gaat? De auteur zei een aantal weken geleden dat 'hij tijdens de lockdown de mogelijkheid had om honderden pagina's te schrijven'. Bijna af? Nee. Want hij zei er direct achteraan dat hij 'nog honderden pagina's moest schrijven'. 2021 gaat het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet worden.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: