NieuwNieuws

Tech & Gaming

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 11 februari

Het allernieuwste Nieuwnieuwsnieuws in een paar minuutjes aan elkaar gepraat

Met vandaag bootmeneer zet schaatspret Amsterdamse Prinsengracht in de ijskast, mensen met ernstig overgewicht krijgen voorrang bij hun coronavaccinatie en Ivo Niehe loog over dat de verguisde Brittney Spears-gesprek zonder incidenten verliep.

Lijkt het je tof om dagelijks door Peter bijgepraat te worden? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! 

Transcript

Vandaag heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend gemaakt dat mensen met syndroom van Down, mensen met een neurologische aandoening en mensen met zwaar overgewicht voorrang krijgen voor het AstraZeneca-vaccin. De regering volgt daarmee een eerder advies van de Gezondheidsraad op en ik ben dus al begonnen met mezelf in veiligheid eten.  

Mensen met down en mensen een BMI van 40+ worden toegevoegd aan de groep van 63- en 64 jarigen die door de huisartsen gevaccineerd worden en naar schatting zijn dit ongeveer 100.000 mensen. Huisartsen kunnen binnenkort per regio beginnen met het bestellen van de vaccins. Zeeland zal daarbij het eerste aan de beurt zijn. Minister Hugo de Jonge denkt dat de meest kwetsbare mensen "op de drempel van de lente" zijn gevaccineerd. "Op de drempel van de zomer" moet vervolgens een goede start zijn gemaakt met gezonde mensen tussen 18 en 60 jaar. En mochten straks onverhoopt ook de rokers en alcoholisten aan de beurt zijn, ik maak me in ieder geval op voor een mooie tijd. 

De schaatskoorts stijgt langzaam naar een hoogtepunt in Nederland. Door de stevige winterkou groeit het ijs met twee tot vier centimeter per dag en kan op steeds meer plekken op natuurijs geschaatst worden. Maar voorzichtigheid is geboden, want de kwaliteit van het ijs wisselt enorm. 

De kwaliteit van het ijs hangt vooral af van de aanwezige sneeuw. Op plaatsen met sneeuw op het ijs is de ijskwaliteit minder dan op plaatsen waar het water is bevroren na de sneeuwval van zondag en maandag. Komend weekend zal het ijs op het dikste punt zijn. In de nacht van zaterdag op zondag is het voor het laatst zeer koud en krijgt de ijslaag er voor de laatste keer een paar centimeters bij, maar daarna zal de dooi inzetten, zo voorspelt Weeronline. Onze razende reporter Reinout zocht vandaag de ijspret al op en zijn gezellige reportage is te zien op nieuwnieuws.nl of via het nieuwnieuws Youtube-kanaal. 

Grote verontwaardiging in Amsterdam nadat een man op een boot vanochtend een spoor van vernieling achterliet op het verse ijsdek in de Prinsengracht. Op beelden is te zien hoe een man zich niets van het vaarverbod aantrekt en op niet bepaald op waardering kan rekenen van een omstander aan de kade die hem voor 'lul' uitmaakt. Vanwege deze ijsbreker en de voorspelde dooi kan de schaatspret in deze gracht voorlopig in de ijskast, schrijft AT5

De minst geliefde bootmeneer van donderdag 11 februari uit onze hoofdstad was naar verluidt niet op de hoogte van het gemeentelijke vaarverbod dat deze week werd ingevoerd om zo een betrouwbare ijslaken veilig te stellen. Hij kwam er pas achter dat dit niet mocht toen hij voor een dichte sluis kwam te staan. Een buurtbewoner typeert het incident bij de stadszender als 'een beetje dom'.

Op Twitter zijn ze iets minder zuinig in hun bewoordingen. Net als de Elfstedentocht lijkt de Negenstraatjestocht er in Amsterdam niet in te zitten.

Hans Klok vindt ruziënde Geer en Goor kinderachtig

Gitarist en YouTuber Prince Midnight treedt voortaan altijd op met zijn oom, want die is nu zijn gitaar. Het lugubere instrument is letterlijk gemaakt van de restanten van zijn overleden familielid. "Nu kan oom Filip eeuwig blijven shredden." Prachtig. Midnight doet een boekje open over de creatie van deze bijzondere gitaar en dat begon uiteraard met het overlijden van zijn oom in de jaren 90 in Griekenland. "Hij schonk oorspronkelijk zijn skelet aan de plaatselijke universiteit en die is ook geprepareerd voor de school", vertelt Prince aan Guitar World. "Na twintig jaar belandde hij op een begraafplaats, waar mijn familie huur moest betalen. 

Het is een groot probleem in Griekenland, omdat mensen van de orthodoxen niet mogen worden gecremeerd." Daarom besloot Midnight de overblijfselen naar Amerika te halen en ontstond het idee om zijn oom om te toveren in een gitaar. Volgens Midnight heeft het instrument een geheel eigen karakter. "Je moet binnen de ribbenkast tokkelen, dus er zijn geen vegende akkoorden bij", legt de rocker uit. "Er zit een bepaalde onverklaarbare kwaliteit aan." Helaas waren de darmen al vergaan, anders hadden die kunnen fungeren als snaren. Beelden van de gitaar zijn natuurlijk te zien op NieuwNieuws.nl. 

Ivo Niehe liegt over de manier waarop zijn vraag over de borsten van de destijds 17-jarige Britney Spears werd ontvangen door haar management. Dat stelt fotograaf William Rutten, die tijdens het betreffende interview backstage op de zangeres stond te wachten. "Het is echt een beetje alle commotie van nu weg jokkebrokken." Het interview van 22 jaar is nu weer in opspraak geraakt, omdat het betreffende fragment is gebruikt in de nieuwe documentaire Framing Britney. Sindsdien wordt er schande gesproken over het feit dat een oude man destijds over de borsten van een 17-jarig meisje wilde praten. Ivo Niehe liet gisteren in een statement weten dat er destijds helemaal niet moeilijk over werd gedaan. Volgens fotograaf William Rutten is dat niet waar. 

Hij stond backstage te wachten, omdat hij direct na het interview een fotoshoot met Britney zou doen. "Backstage brak meteen de pleuris uit, iedereen van haar team zwaar over de zeik en in pure paniek. Britney gaf netjes antwoord en ik dacht alleen maar 'daar gaat mijn shoot'", vertelt hij over de betreffende avond. Zijn shoot ging alsnog door, maar wel korter en niet in de uitgezochte outfits. Het management van Britney was dus absoluut niet tevreden. "Het team ging ondertussen in discussie of de bewuste vraag niet uit de uitzending geknipt kon worden terwijl wij snel de foto’s konden maken. Dat Ivo nu zegt dat het management ‘meer dan tevreden was’ is echt een beetje alle commotie van nu weg jokkebrokken...", aldus Rutten.

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: