NieuwNieuws

Buitenland

Nederland als wappie-natie weggezet in hallucinante BBC-repo

Britten zetten ons voor joker met behulp van Sylvana Simons, Willem Engel, Lange Frans en Geert Wilders

In het Verenigd Koninkrijk waar alles sinds de Brexit helemaal op rolletjes verloopt en iedereen zich keurig aan de coronaregels houdt, is met grote ontsteltenis kennis genomen van de recente gebeurtenissen in die malle rivierendelta aan de overzijde van de Noordzee. BBC Newsnight wilde graag weten hoe dit toch kon. Ze benaderden een viertal Nederland-deskundigen die de suggestie moesten wekken dat we een land zijn met een wappiepopulatie van zo'n 17 miljoen.

Heldere insteek. Wie bel je? Sylvana Simons? Check! Willem Engel? Heel goed! Lange Frans? Oh dit wordt fantastisch. Aangezien Gordon te druk was met ruzie hebben met Gerard Joling, benaderden ze Geert Wilders om het komisch kwartet compleet te maken. Het eindresultaat is een vernietigende reportage waarin de meelijwekkende treinramp genaamd Nederland zichzelf presenteert met de allerbeste ambassadeurs - min Gordon - die ze voor de camera konden krijgen.

Afvoerputje van de wereld

Maakster van deze ijzingwekkende reportage van de Anarchie aan de Zuiderzee is Anna Holligan. Waar je haar van kan kennen? Ze heeft ons sympathieke treinramplandje dit najaar ook al op een internationaal podium voor joker gezet. Groot-Brittannië en Nederland voerden destijds op ongeveer hetzelfde moment een algehele horecasluiting in vanwege de tweede golf van de pandemie waar je misschien wel vaker iets over gelezen hebt.

Holligan die door de Britse omroep op pad was gestuurd voor een sfeerverslag in de Haagse binnenstad van de laatste avond dat de horeca open was, stuitte op een hele tent vol rare Nederlanders aan die het te gezellig met elkaar hadden in de partytenten van een Haags terras. De beelden gingen de hele wereld over waardoor 'we' er 'weer' gekleurd opstonden in het buitenland. Niet fraai. Maar wereldnieuws? Mwah.

Weet je waar het wel uit de hand liep? Engeland! Een dag eerder toen de straten van Liverpool volliepen met duizenden dronken boosmensen die iedere coronaregel aan hun laars lapte en een politieauto belaagden. Toch was het in Nederland pas écht een hopeloze wappiebende want op één terras in Den Haag zaten misschien wel honderd mensen samengeklonterd in een partytent.

Het is niet bekend wat Nederland Holligan ooit heeft misdaan en of de Belastingdienst haar allicht ooit als fraudeur heeft aangemerkt. Dat laatste is hoogstwaarschijnlijk niet waar, maar zou wel een logisch motief zijn voor dit soort vernietigende items. Nederland mag dan misschien wel een treinramp zijn, maar het is wel onze treinramp.

R. Kelly heeft spuitje gehad

Glamorama

Al twee keer gevaccineerd tegen corona in de gevangenis

Lees verder

Groep strandgangers spontaan homoseksueel om gearresteerd koppel te bevrijden

Buitenland

'Ik ben ook gay!',  'Arresteer ons!'

Lees verder

Nicolette van Dam over man Bas: 'Hij spoort niet'

Glamorama

Heeft een nieuwe hobby ontdekt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Britten heropenen scholen met berg thuistests

Lees verder

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Dagcijfers corona: 4.729 nieuwe besmettingen

Lees verder

ME staat met waterkanon klaar tegenover demonstranten

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

FvD-bijeenkomst Nijmegen beëindigd door burgemeester

Lees verder

Facebook moet schadevergoeding betalen aan 1,6 miljoen Amerikanen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Lelijk stroomhuisje gepest in Baarn, gemeente doet mee

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: