NieuwNieuws

Algemeen

Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot

De Peruaanse autoriteiten vonden het niet cool dat hij drugs naar binnen smokkelde

De Nederlandse moordenaar Joran van der Sloot gaat hoogstwaarschijnlijk nog jaren langer de Peruaanse cel in dan waar hij eerder rekening mee moest houden. Voor zijn betrokkenheid bij drugssmokkel in de gevangenis, is 18 jaar cel extra geëist door het OM van het Zuid-Amerikaanse land. 

Van der Sloot zou met de hulp van zijn vriendin en schoonfamilie via groentepakketten drugs naar binnen hebben gesmokkeld. In de bieten en andere gezonde tussendoortjes werden 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana aangetroffen door het gevangenispersoneel. En dit is ook in Peru - evenals moord - hartstikke strafbaar.

Vieze coño

Niet alleen Van der Sloot kan op een flinke strafeis rekenen. Ook zijn vriendin Eva Pacohuanaco moet volgens de aanklager 18 jaar brommen voor haar betrokkenheid bij de zaak. Zij ontkent op de hoogte geweest te zijn van de tripmiddelen in de vergeten groenten die zij in augustus tijdens het bezoekuur aan haar stoute geliefde overhandigde.

Joran van der Sloot zit al sinds 2012 vast in Peru. Hij is destijds tot 28 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op Stephany Flores in 2010. Als hij op vrije voeten komt, is Van der Sloot nog altijd geen vrij man. Want ook de Verenigde Staten wil hem voor de rechter hebben vanwege afpersing en betrokkenheid bij de moord op Stephany Holloway in 2005 op Aruba.

Levenslange lockdown?

Indien de rechtbank hem inderdaad tot nog eens 18 jaar cel veroordeelt, komt Van der Sloot pas op 71-jarige leeftijd vrij in het jaar 2058. Als bejaarde wordt hij na vrijlating direct overgeleverd aan de Verenigde Staten waar hij nog eens tot een jarenlange celstraf kan worden veroordeeld. Deze zaak zal vermoedelijk wel door de kleinkinderen van de huidige aanklagers geleid worden.

Een ding staat al vast: Van der Sloot kan een reünie met zijn boezemvriend Peter R. de Vries in Nederland wel op zijn buik schrijven. Die is vermoedelijk al enkele decennia overleden als hij diep in de tweede helft van de 21ste eeuw mogelijk vrijkomt en als hoogbejaarde in theorie recht heeft op een Nederlandse AOW.

Is er ook nog goed nieuws? Een beetje. Hij lijkt volledig te zijn hersteld van zijn coronabesmetting die hij in juli opliep, een maand voor hij betrapt werd op drugssmokkel.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: