NieuwNieuws

Buitenland

Nog eens 18 jaar cel geëist tegen Joran van der Sloot

De Peruaanse autoriteiten vonden het niet cool dat hij drugs naar binnen smokkelde

De Nederlandse moordenaar Joran van der Sloot gaat hoogstwaarschijnlijk nog jaren langer de Peruaanse cel in dan waar hij eerder rekening mee moest houden. Voor zijn betrokkenheid bij drugssmokkel in de gevangenis, is 18 jaar cel extra geëist door het OM van het Zuid-Amerikaanse land. 

Van der Sloot zou met de hulp van zijn vriendin en schoonfamilie via groentepakketten drugs naar binnen hebben gesmokkeld. In de bieten en andere gezonde tussendoortjes werden 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana aangetroffen door het gevangenispersoneel. En dit is ook in Peru - evenals moord - hartstikke strafbaar.

Vieze coño

Niet alleen Van der Sloot kan op een flinke strafeis rekenen. Ook zijn vriendin Eva Pacohuanaco moet volgens de aanklager 18 jaar brommen voor haar betrokkenheid bij de zaak. Zij ontkent op de hoogte geweest te zijn van de tripmiddelen in de vergeten groenten die zij in augustus tijdens het bezoekuur aan haar stoute geliefde overhandigde.

Joran van der Sloot zit al sinds 2012 vast in Peru. Hij is destijds tot 28 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op Stephany Flores in 2010. Als hij op vrije voeten komt, is Van der Sloot nog altijd geen vrij man. Want ook de Verenigde Staten wil hem voor de rechter hebben vanwege afpersing en betrokkenheid bij de moord op Stephany Holloway in 2005 op Aruba.

Levenslange lockdown?

Indien de rechtbank hem inderdaad tot nog eens 18 jaar cel veroordeelt, komt Van der Sloot pas op 71-jarige leeftijd vrij in het jaar 2058. Als bejaarde wordt hij na vrijlating direct overgeleverd aan de Verenigde Staten waar hij nog eens tot een jarenlange celstraf kan worden veroordeeld. Deze zaak zal vermoedelijk wel door de kleinkinderen van de huidige aanklagers geleid worden.

Een ding staat al vast: Van der Sloot kan een reünie met zijn boezemvriend Peter R. de Vries in Nederland wel op zijn buik schrijven. Die is vermoedelijk al enkele decennia overleden als hij diep in de tweede helft van de 21ste eeuw mogelijk vrijkomt en als hoogbejaarde in theorie recht heeft op een Nederlandse AOW.

Is er ook nog goed nieuws? Een beetje. Hij lijkt volledig te zijn hersteld van zijn coronabesmetting die hij in juli opliep, een maand voor hij betrapt werd op drugssmokkel.

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: