NieuwNieuws

Binnenland

Dion Graus zette ex-vrouw aan tot seks met beveiligers

Rijksrecherche heeft belastend dossier in handen over PVV-parlementariër

De Rijksrecherche heeft informatie in handen gekregen waaruit blijkt dat PVV-parlementariër Dion Graus zijn ex-vrouw meerdere jaren heeft aangezet tot seks met zijn persoonlijke beveiligers. Bij de recherchedienst ligt een belastend dossier over het Kamerlid, dat meldt NRC.

Graus heeft jarenlang particuliere beveiliging omdat hij van mening is dat hij vanuit overheidswege onvoldoende wordt beschermd. De beveiligers zijn twee ex-politieagenten met een criminele achtergrond. De beveiligers stuurden geen rekening maar werden vergoed door middel van diners en seks met de toenmalige vrouw van de parlementariër.

Aangifte

In januari 2019 deed de ex-vrouw van Graus aangifte wegens 'psychisch misbruik' en 'gedwongen seks met derden'. De nieuwe informatie ondersteunt deze beschuldigingen. Graus diende zelf toentertijd een tegenaangifte in met een beschuldiging van smaad. Uiteindelijk werden beide aangiftes ingetrokken.

Hoewel de aangiftes zijn ingetrokken, heeft de voormalig partner van Dion Graus sindsdien wel bewijsmateriaal overhandigd aan de recherche. Ook zou zij onlangs hebben aangekondigd aanvullende informatie aan te leveren.

Verleden

Naast de beschuldigingen van manipulatie en zedenmisdrijf zou Graus ook sjoemelen met door de Tweede Kamer uitgekeerde toelages. Dit zou gaan om de hypotheekrenteaftrek en er zou meer bewijs zijn voor de beschuldigingen die eerder aan het adres van de PVV-er werden gedaan dat hij zou frauderen met zijn woontoeslag. Hij kwam hier in 2019 mee weg vanwege gebrekkig bewijs.

Dion Graus kwam ook bij zijn aantreden als Kamerlid in 2006 in opspraak. Destijds deden twee van zijn voormalige partners aangiften vanwege mishandeling, stalking en bedreiging. Ook deze werden nietig verklaard in verband met een gebrek aan bewijsmateriaal.

Stevige kritiek op blootplaatje van topmodel met dochtertje

Glamorama

Iedereen boos op Hosk

Lees verder

Sebastian Vettel blijft in de Formule 1

Sport

Vetrekgeruchten bleken niet waar

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Evenementenbranche sleept de staat voor de rechter

Lees verder

Remkes gaat een weekendje weg met Rutte, Kaag en Hoekstra

Lees verder

Haarlem grijpt in bij volle zalen Theo Maassen

Lees verder

AEX ramt voor het eerst door de 800 punten

Lees verder

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: