NieuwNieuws

Tech & Gaming

Koreanen kijken massaal naar gongbangende tieners

Nieuwe hype neemt het internet over

Een nieuwe internethype is geboren in Zuid-Korea. Mensen in het land kijken massaal naar video's van tieners die aan het studeren zijn. Het fenomeen wordt ook wel 'gongband' genoemd.

In de video's zijn tieners te zien die studeren voor het toelatingsexamen op de universiteit. De toelating is extreem streng en tieners studeren soms tot zestien uur per dag om kans te maken op een plek op de opleidingsinstituten.

Controle voor ouders

Studerende tieners blijken voor veel mensen extreem rustgevend te zijn. In de video's gebeurt niet veel meer dan dat een Koreaanse jongeling naar boeken kijkt, wat berekeningen doet op een rekenmachine en hier en daar wat aantekeningen maakt.

De hype is vermoedelijk begonnen toen een student aan zijn ouders wilde bewijzen dat er écht hard werd gestudeerd. Hij zette een camera aan en begon met livestreamen zodat zijn ouders op elk moment konden zien of hij niet stiekem computerspelletjes zat te spelen, weet Asian One.

Samen studeren

Het blijkt voor veel mensen echter net zo rustgevend als een video van Bob Ross. Sommigen zien het als ASMR,  Autonomous sensory meridian response. Bij ASMR-video's krijgen sommige mensen een bepaalde tinteling achterin het hoofd die doorstraalt naar de nek en rug. Deze tinteling wordt als ultieme ontspanning ervaren en kan bij sommige mensen worden opgeroepen door bepaalde geluiden of beelden.

Anderen vinden de video's juist fantastisch omdat ze daardoor het idee hebben dat ze niet alleen aan het studeren zijn. Een razendpopulair account is die van the man studying next to you. Hij zendt 24 uur per dag zichzelf studerend uit. Wanneer hij slaapt, gebruikt hij oude beelden. In de beschrijving vertelt hij hoe laat hij live is, welke technieken hij gebruikt om effectief te studeren en laat hij weten hoe laat hij pauze houdt.

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: