NieuwNieuws

Tech & Gaming

Facebook blokkeert het delen van nieuws in Australië

Maatregel voorkomt dat Facebook media moet betalen

Mensen in Australië mogen binnenkort geen links naar nieuwsartikelen van Australische nieuwssites meer delen op Facebook. Dat heeft het sociale medium besloten naar aanleiding van een wetsvoorstel die sociale media verplicht om geld te betalen aan nieuwsplatforms voor het delen van hun online content.

Facebook zegt niet blij te zijn met de wet. De nieuwe regel toont volgens het bedrijf weinig begrip voor "de relatie tussen ons platform en uitgevers van nieuwscontent." 

Google

Google nam eerder al een maatregel om de wet te kunnen hanteren. Het bedrijf sloot een deal met uitgever NewsCorp. Toch wil Facebook beslist niet betalen. "Uitgevers geven hun content niet vrijwillig aan Google, bij ons kiezen ze er voor om nieuwsartikelen te plaatsen omdat ze daarmee meer abonnementen verkopen."

De mediawet in Australië is een poging van de overheid om de machtspositie van Google en Facebook in de mediawereld te doorbreken. Samen zijn de techtitanen goed voor 81% van de nieuwsvoorziening in het land. Onder de nieuwe wet moet er niet alleen betaald worden voor het delen van de artikelen, ook moeten de bedrijven meer openheid over de algoritmes geven aan nieuwsplatforms.

Het blokkeren van nieuwslinks op Facebook is een protestactie en heeft grote gevolgen voor de Australische nieuwsvoorziening. Zowel Google als Facebook hebben grote bezwaren bij de nieuwe wet.

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: