NieuwNieuws

Tech & Gaming

VS klaagt 3 Noord-Koreaanse hackers aan voor stelen van 1,1 miljard euro

'De grootste bankrovers ter wereld'

De Verenigde Staten hebben drie Noord-Koreanen aangeklaagd voor het stelen van zo'n 1,1 miljard euro van bedrijven en banken over de hele wereld. De drie worden ook beschuldigd van het opzetten van frauduleuze cryptomunt-programma's. 

De drie worden onder andere in verband gebracht met het wannacry-virus, een computervirus dat meer dan 200.000 computers in 150 landen infecteerde. Het virus vroeg de gebruikers van de toestellen om 300 tot 600 euro te betalen om de computer weer normaal te kunnen gebruiken.

Sony

Een van de verdachten, Park Jin Hyok, werd eerder al aangeklaagd voor betrokkenheid van de cyberaanvallen op Sony. De Noord-Koreaanse hack was een reactie op het uitbrengen van de film "The Interview" waarin twee journalisten de opdracht krijgen om de Noord-Koreaanse alleenheerser Kim Jong-Un te vermoorden. 

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie werden de drie criminelen in opdracht van de Noord-Koreaanse militaire inlichtingendienst. "Noord-Koreanen gebruiken toetsenborden in plaats van wapens en stelen wallets met cryptomunten in plaats van zakken geld. Ze zijn 's werelds grootste bankrovers." aldus het ministerie.

Een man uit Canada die in de VS verblijft is aangeklaagd voor het witwassen van het door de Noord-Koreanen gestolen geld. De drie verdachten uit Noord-Korea zijn nog niet opgepakt. 

André Hazes jr. gaat samenwonen met Sarah

Glamorama

Korte relatie nu al in stroomversnelling

Lees verder

Ajax geeft alle fans stukje kampioensschaal

Sport

Iedereen een sterretje

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Rabobank gaat meer negatieve rente doorberekenen aan klanten

Lees verder

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: