NieuwNieuws

Buitenland

Nieuw-Zeeland trapt kleine coronahaard in een paar dagen uit

De inwoners van Auckland mogen na vijf dagen ophokplicht weer buitenspelen

Ook Nieuw-Zeeland slipt er wel eens een coronageval door de strenge veiligheidsregels voor bezoekers heen. Vorige week moest de hele stad Auckland voor vijf dagen op slot nadat meerdere mensen Covid-19 hadden opgelopen. Tijdens deze zogenaamde 'flitslockdown' werd met bron- en contactonderzoek iedereen die in de buurt van de patiënten waren geweest onderworpen aan een coronatest, schrijft NZ Herald.

Na bijna 1.500 tests doken nog drie nieuwe gevallen op die allemaal in een isolatiehotel zijn ondergebracht. Ondertussen ging het intensieve testen deze week in volle vaart verder. Het lijkt erop dat het bij deze vier gevallen blijft. Gisteren maakte Covid-minister Chris Hipkins bekend dat de haard vermoedelijk onder controle is nadat er voor de tweede dag op rij geen enkele nieuwe positieve test opdook in Auckland.

Lockdown teruggeschroefd

Dit heeft ook direct gevolgen. De zwaarste restricties in Auckland worden opgeschort. De stad gaat van veiligheidsniveau 3 naar veiligheidsniveau 2 waardoor het openbare leven weer deels kan worden opgestart. Volgens Bloomfield is de hoop groot dat de uitbraak volledig onder controle is. Indien Auckland ook in de komende week 'de nul houdt' gaan alle maatregelen weer van tafel.

Het is nog niet precies bekend waar de besmetting precies vandaan komt. Nieuw-Zeeland was enige tijd volledig coronavrij en kent zware restricties voor internationale bezoekers. Omdat het aantal besmettingen op zo'n laag pitje zit, zijn coronaregels buiten de flitslockdowns om niet nodig. Hierdoor kunnen zelfs festivals, sportwedstrijden en nachtclubs nagenoeg zonder restricties geopend blijven.

2.344 Nieuw-Zeelanders raakten sinds het begin van de crisis besmet met Covid-19, het dodental wisten ze beperkt te houden tot een summiere 26.

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: