NieuwNieuws

Algemeen

Senator die Texaanse horrorwinter wilde ontvluchten teruggefloten

Ted Cruz doet een Willempje

De Amerikaanse Republikeinse senator Ted Cruz wilde eigenlijk de dodelijke weersomstandigheden in zijn staat Texas vanaf de stranden van Cancun begluren, maar is toch halsoverkop teruggekeerd. Heel Amerika viel over hem heem toen er foto’s uitlekte van hem en zijn gezin in een vliegtuig naar de tropen, terwijl er nog altijd miljoenen mensen zonder gezuiverd water zaten.

Gelukkig is er bij Cruz geen gebrek aan zelfreflectie: hij noemt zijn Mexicaanse misser ‘een fout’, iets wat hij ‘achteraf gezien niet had moeten doen.’ Volgens Cruz was het een idee van zijn dochters die een weekje vakantie hadden gekregen. De grootschalige stroomuitval en daardoor ijskoude woningen zullen ook een rol hebben gespeeld in de wens een weekje naar de zon te vliegen. Hij ging twijfelen toen hij in het vliegtuig stapte, maar ook toen sloeg zijn geweten niet aan. Daar had hij naar eigen zeggen de #ophef voor nodig.

De bonnetjes

Om een beter inkijkje te geven in het beslissingsproces van de familie Cruz heeft een lid van de familiechatgroep wat berichtjes van Ted’s vrouw Heidi gelekt. De New York Times heeft de echtheid van de screenshots bevestigd, waarin Heidi over Cancun begint. “Iemand die ook een weekje weg wil? Er is een vlucht naar Cancun vanmiddag, en er is genoeg plek in de hotels daar. Serieus!” Qua aanleiding rept ze met geen woord over dochters, maar ze klaagt wel over de temperaturen in haar eigen huis. “Het VRIEST hier! […] Ik trok het niet meer.” 

Er zijn in Texas zeker twintig doden gevallen door het winterweer en de daaropvolgende stroomuitval. Texaanse huizen zijn slecht geïsoleerd en waren door miljoenen inwoners nauwelijks warm te krijgen tijdens de koudste winter in de staat in jaren. Inmiddels zijn de elektriciteitsproblemen voor een groot deel opgelost, maar zitten nog altijd miljoenen mensen zonder schoon water. Zuiveringsinstallaties zijn uitgevallen, en het advies is om water eerst te koken voordat men het drinkt. 

Politiek

Formatie: verkenners in drie provincies klaar, elders wordt nog gepuzzeld

Lees verder

De NOS deelt mede: Kabinet komt met stikstofpauze om CDA in coalitie te houden

Politiek

Al noemt Mark Rutte het een versnelling (En Sigrid Kaag is schor van de griep, niet van het schreeuwen)

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

BBB lijkt in Fryslân te gaan regeren met CDA, PvdA en ChristenUnie

Lees verder

Dilan Yesilgöz zegt sorry tegen families Peter R. De Vries, Derk Wiersum en Reduan B.

Lees verder

Verbod op ChatGPT in Italië vanwege privacyschending

Lees verder

Steeds minder Nederlanders drinken overmatig

Lees verder

Havercappu straks nog duurder door extra belasting

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Dassen versus ProRail 3-0: ontdekt wéér dassenburcht onder spoor Brabant

Lees verder

Vandalen nemen tientallen wagens onder handen bij autofeest Assen

Lees verder

Schoolhoofd stapt op na les met 'te pornografische' David van Michelangelo

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: