NieuwNieuws

Binnenland

Hoekstra noemt uitglijder op ijsbaan stom: 'Had ik niet moeten doen'

VVD gaat er met gestrekt been in 

Demissionair minister van Financiën en CDA-voorman Wopke Hoekstra heeft gereageerd op de kritiek op het schaatsronde dat hij gisteren met Sven Kramer maakte. Hij noemt de actie ‘stom’, en zegt dat hij de verleiding had moeten weerstaan. Volgens de coronaregels zijn binnensporten voor amateurs niet toegestaan. 

“Dit was niet handig van mij. […] Dat werkbezoek kan, maar ik heb dit niet goed gedaan. Ik doe mijn best om me aan de regels te houden.” Vandaag gingen zijn VVD-collega’s uit het kabinet vol op het orgel over Hoekstra’s uitglijder. Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en de nummer twee op de VVD-kieslijst: “Dit kan echt niet. […] Er zijn geen speciale privileges voor ministers.” Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur zei het terecht te vinden dat Hoekstra hierop wordt aangesproken.

Allerlei meningen

D66-collega van Sociale Zaken Wouter Koolmees, die samen met Hoekstra en VVD’er Van ’t Wout de corona-steunpakketten regelt, was iets milder. Hij zei tegen de verzamelde pers op het binnenhof geen commentaar te willen geven. Hij heeft er ‘allerlei meningen’ over, maar die houdt hij voor zichzelf. 

Het CDA zelf lijkt wat minder streng te zijn op coronaregels voor haar bewindslieden: eerder reden ministers Grapperhaus en Bijleveld al een scheve schaats. Ook is het niet de eerste keer dat Hoekstra de grens tussen campagnevoeren en officieel werk verschuift: eerder werd al duidelijk dat hij campagnemedewerkers op zijn ministerie had gehuisvest, en de schaatstweet kwam van zijn officiële twitteraccount. Leuk detail: op dat account heeft hij @minfinancien in zijn bio staan, terwijl het officiële kanaal van het ministerie @Financien is. 

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: