NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 21 februari

Snel en gezel het laatste nieuws in je oren 

Vandaag praten we je bij over een vleermuizensnelweg, de haat jegens Harry en Meghan en de zon

Dat en meer in de aflevering van vandaag. Lijkt het je tof om dagelijks door Peter bijgepraat te worden? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zijn je sowieso superdankbaar. De uitzending van vandaag is hieronder te beluisteren.

Transcript

Het is niet zo prettig voor de aarde, maar wel spectaculair voor veel mensen, de extreme weersomstandigheden van de laatste tijd. Van extreme kou tot recordwarmtes in februari. Nog nooit was het zo warm op een 21 februari. Rond de lunch werd er in de Bilt een temperatuur van 15 graden gemeten, en in het zuiden tot wel 18 graden. Dat is warmer dan het eerdere record uit 1949 van 14,8, aldus Weerplaza. De plotselinge omslag van Siberië naar Sardinië komt door de gedraaide wind. In het winterweekend kwam er koude lucht uit Rusland, maar dit weekend worden we overspoeld met warmere sferen uit Spanje en Afrika. De komende dagen blijft het mooi weer, ten minste tot en met aanstaande woensdag. De stranden van Noordwijk en Scheveningen zijn vol aan het lopen, en enkele Nederlanders met een blijkbaar een zonnesteek opgelopen, want er is zelfs gezwommen. De heftig teleurgestelde 21 februari van 1949 was niet bereikbaar voor commentaar.

Tennisser Novak Djokovic heeft vandaag voor de negende keer de Australian Open gewonnen. De Serf, en ja, hoewel niemand het ooit gebruikt mag je iemand uit Servie blijkbaar een Serf noemen, was in de finale met 7-5, 6-2 en 6-2 te sterk voor de Russische Daniil Medvedev. Met deze titel heeft Djokovic zijn achttiende Grand Slam weten binnen te slepen en heeft er nog maar twee nodig om het record van Roger Federer en Rafael Nadal te evenaren. Die staan beiden op twintig grandslamtitels. Federer ontbrak dit jaar op het toernooi in verband met een knieblessure. Rafael Nadal werd in de kwartfinales al uitgeschakeld. Ook Djokovic had te maken met de nodige misère, hij liep in een eerdere ronde een buikspierblessure op, oh meneer heeft buikspieren? Desondanks speelde hij het toch klaar om het toernooi overtuigend te winnen. Het is de negende keer dat Djokovic de finale van de Australian Open wint.

Omdat we soms de natuur een handje moeten helpen heeft Rijkswaterstaat in Amstelveen een heuse vleermuizensnelweg aangelegd, meldt NH Nieuws. Om te zorgen dat de beestjes de weg kunnen vinden van de kolonie naar hun jachtgebied is een houten stellage neergezet. Tussen de houten palen zijn groene netten gespannen. Voorheen stonden er bomen op de plek van de kersverse vleermuizensnelweg. Deze werden gekapt in verband met de verbreding van de A9. Deze bomen zouden volgens ecoloog Erik van Langen voorheen door de vliegende vlegels zijn gebruikt als routebepaling.Vleermuizen stoten namelijk geluiden af die worden weerkaatst door een object, hiermee kunnen ze hun locatie vaststellen. Door het verdwijnen van de bomen zijn deze nu ineens hun aanknooppunt kwijt. Dat heeft als mogelijk gevolg dat ze lager bij de grond gaan vliegen. Gevaarlijk, stelt Van Langen. "Laag vliegen boven de drukke A9 is voor vleermuizen onverstandig." De vleermuizensnelweg zal de komende jaren blijven staan, naar verwachting tot ergens in 2026. "De A9 wordt hier verbreed en er komen op sommige plekken overkappingen boven de weg, Daar worden parken op aangelegd en pas als dat is gebeurd, mogen de schermen weg."

Veel Britten zijn nu echt klaar met prins Harry en zijn liefje Meghan. Na hun recente beslissing om definitief te breken met het Britse koningshuis hoeven veel mensen het stel niet meer te zien. Althans, de helft van de Britten. Dat blijkt uit een poll van The Sun. Je zou maar zelf mogen beslissen wat je met je leven wil, walgelijk. Er staat een interview gepland met het duo, geleid door Oprah Winfrey. Op 7 maart wordt het uitgezonden, op de zender CBS. Maar Har en Meg hoeven niet te rekenen op veel overzeese kijkers. Veel Britten vinden het interview namelijk een 'afknapper', en zeggen dat ze het niet eens zijn met de beslissing van het stel. Ugh, eigen wil, bah! Een klein deel, 27 procent, is wél benieuwd naar het interview. Eerst zal Meghan alleen met Oprah in gesprek gaan, ze praten dan over haar leven als Royal, haar werk voor goede doelen, media-aandacht en last but not least: haar huwelijk, moederschap en zoontje Archie. Ja mij interesseert het ook allemaal niet, maar ik ben wel blij dat ze zelf hun vrije keuze hebben gemaakt. 

De Jongerenorganisatie van AfD, zegmaar de Duitse evenknie van Freek Jansen’s Boreale Borrelclub JFvD, waarschuwt hun Arische aanhangers voor de gevaren van masturbatie.  Althans, dat doet de afdelingsvoorzitter van Bavarië Thomas Deutscher. De nationalistisch benaamde bruine voorzitter deelde een meme op Facebook waarop masturberende Duitsers als slappe, magere hedonistische ondermensen afgebeeld werden. De geheelonthouders waren te zien als gezonde, stoere Ariërs. Het handen boven de lakens houden zou mannen behoeden voor het verliezen van hun ‘mannelijke kracht’. Ook zou het leiden tot verloren creatieve energie en essentiële voedingsstoffen. Het zou wat zijn als je daar ook al mee moet stoppen, dan worden de lontjes nog korten, want 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: