NieuwNieuws

Buitenland

Franse burgemeester haalt vlees uit schoollunch

Iedereen boos

De Fransen zijn woedend op de burgemeester van Lyon. Die heeft in zijn stad namelijk vlees uit de schoollunches gehaald. Dit deed hij naar eigen zeggen om te zorgen dat ieder kind een warme lunch kan krijgen.

Franse leerlingen moeten onderling een meter afstand van elkaar houden. Dat zorgt voor lange rijen in de schoolkantines. Door geen vlees meer te serveren, is het beter mogelijk om elke leerling van een warme maaltijd te voorzien, claimt de burgemeester.

Het zorgt voor een aantal gepikeerde collega's uit de Franse politiek. Gregory Doucet, burgemeester van de Franse stad, is namelijk lid van de GroenLinks van Frankrijk. Minister van Landbouw, Julien Denormandie, twittert dat Doucet zijn ideologie aan kinderen opdringt.

Sneller lunch opscheppen

Volgens Stéphanie Léger, woordvoerder van Doucet, is het echt bedoeld om te zorgen dat de lunches sneller opgeschept kunnen worden en is het bedoeld om de kinderen afstand te laten houden. Ook wijst ze tegenstanders erop dat vis en eieren gewoon nog op het menu zijn te vinden, weet Metro UK.

Doucet blijft volhouden dat het bedoeld is als coronamaatregel. Hij herinnert zijn tegenstanders er ook aan dat zijn rechtse voorganger dezelfde maatregel nam in het begin van de coronacrisis. Toen had niemand volgens de burgervader commentaar op de vleesloze schoomenu's. Doucet nam het stokje als burgemeester afgelopen juli over.

Het is niet de eerste lunchmaatregel in Frankrijk. Voorheen was het bij wet verboden om als werknemer aan je bureau te lunchen. Om te voorkomen dat mensen te dicht op elkaar zitten in de bedrijfskantine, is de wet tijdelijk opgeheven.

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: