Duitse brouwers moeten liters bier weggooien
Biermakers willen overheidssteun
Door de sluiting van de horeca gaat er sinds maart vorig jaar een stuk minder bier naar horecaondernemers. En daardoor moeten Duitse brouwers heel wat liters bier door de gootsteen spoelen.
De vele fusten die in normale tijden naar cafés, hotels en restaurants gaan, staan nu onaangebroken bij de brouwers in de pakhuizen. Helaas is bier niet eindeloos houdbaar en moeten de Duitsers veel van de drank wegspoelen. De brouwers willen daarvoor compensatie van de overheid.
In Duitsland zijn alle horecagelegenheden sinds november gesloten. Dat raakt niet alleen horecaondernemers, maar ook toeleveranciers. Dat zijn bedrijven die ingrediënten voor gerechten leveren en ook leveranciers van bier, wijn, sterke drank en frisdrank.
Open brief
De brouwers in het land hebben nu de handen ineen geslagen en vragen de overheid om ze weer op weg te helpen als de boel straks weer open kan. Kroegen en restaurants krijgen hulp, brouwerijen staan niet op de subsidielijst. "Steeds meer brouwerijen en brewpubs dreigen om te vallen", valt te lezen in een open brief, meldt Reuters.
Niet alleen kleine brouwerijen vragen hulp. Ook merken als Carlsberg, Bitburger, Paulaner en Krombacher doen een beroep op de regering. "Brouwerijen hebben in één keer ontzettend veel verloren door de lockdown." Brouwers laten weten dat de verkoop van bier direct aan de consument het verlies niet kan compenseren.