NieuwNieuws

Tech & Gaming

Meer informatie rondom eetstoornissen op Instagram

Medium gaat gebruikers organisaties die kunnen helpen tonen

Op het sociale medium Instagram komt straks meer informatie rondom eetstoornissen en zelfbeschadiging. Wanneer gebruikers zoeken naar content over deze onderwerpen, krijgen zij meer te lezen over deze onderwerpen en wordt er verwezen naar organisaties die hulp kunnen bieden.

In een blog van Facebook, het bedrijf dat Instagram jaren geleden overnam, is te lezen dat de makers mensen met een eetstoornis of negatief zelfbeeld willen helpen. "We gaan meer bronnen van experts laten zien wanneer iemand zoekt op content over eetstoornissen", schrijft Facebook.

Het bedrijf wil meer samenwerken met experts om het beleid te maken en bekende mensen in de Instagram-wereld moeten worden ondersteund door Instagram en Facebook om positieve en inspirerende content over het zelfbeeld te maken.

Wazige content

Beelden waarin eetstoornissen en zelfbeschadiging worden aangemoedigd of gepromoot zijn nog steeds niet welkom op het sociale medium. Wel mogen mensen hun eigen verhaal rondom dit onderwerp delen. "We weten dat deze verhalen belangrijke gesprekken kunnen opleveren en de community sterker kunnen maken, maar ze kunnen mensen ook triggeren." Gevoelige content wordt wazig gemaakt.

Er wordt naar verschillende organisaties met expertise op deze gebieden doorverwezen wanneer gebruikers naar de onderwerpen zoeken. "Experts hebben ons verteld dat vroeg ingrijpen kan helpen. Wanneer iemand zoekt op deze onderwerpen, zijn deze hulplijnen en bronnen het eerste dat je te zien krijgt."

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Sport

Gaat in een Mercedes rijden

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Sport

Grote terugkeer in Italië

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Marvel kondigt enorme lading nieuwe films aan

Lees verder

Billie Eilish verrast met foto's in Vogue

Lees verder

Nieuw drankspel: bierdoppen inslikken

Lees verder

Politie rukt uit voor seksende zwanen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Victoria Koblenko weer uit de kleren voor FHM

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: