NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Door De Boom geredde bibberende bever weer bevrijd

De Boom stond met kippenvel op zijn armen

De Boom en de bibberende bever. Het klinkt als een slecht kinderboek, maar de woorden hebben wel degelijk nieuwswaarde. Twee weken geleden werd er in het Zuid-Hollandse Hardinxveld-Giessendam namelijk een ijskoude, bibberende, rochelende bever gevonden onder een bankje. Gerrit de Boom, een medewerker van de dierenambulance, trof het dier aan. Het verhaal staat beschreven op Rijnmond. 

AmsterDam

"Hij was benauwd en hoestte verschrikkelijk. Dat hoort niet", aldus De Boom. Toen Nederland nog bedekt was onder een witte deken werd het dier gespot door een wandelaar, die direct de dierenambulance op de hoogte stelde. De bever rilde immers van de kou onder een bankje, en geld voor een jas of onderdak leek het dier niet te hebben. De hulpverleners ondernamen direct actie.

Bevers horen in het moeras te chillen met water om zich heen. Zielig en alleen kou lijden onder een bankje "is tegennatuurlijk", zegt De Boom. De dierenambulancemedewerkers namen de verkleumde en verkouden bever daarom op, en brachten het knaagdier naar de dierenopvang in Amsterdam. Vanwege het woord 'dam' in Amsterdam voelde de bever zich erg thuis in de grote stad. 

Warm bad

Eenmaal onthaald, werd het dier onderzocht door de dierenarts en ambulancemedewerkers. "Ze hebben geconstateerd dat het waarschijnlijk longontsteking was. Dus twee dagen heeft de bever het heel benauwd gehad en had hij veel pijn. Hij nieste, hoestte en rochelde heel erg." Het voorval knaagde aan De Boom. Zou de bibberende bever ooit zijn geliefde moeras weerzien?

Het antwoord daarop is 'ja.' Vandaag, twee weken later, kon de inmiddels niet meer bibberende bever weer worden losgelaten in zijn natuurlijke habitat. De Boom had een mooi plekje voor het dier uitgezocht met water en veel verse, net omgehakte wilgentakken.  

Kippenvel

De bever werd enthousiast van de natuur, waarschijnlijk helemaal klaar met de randstadcultuur waarin hij zich de afgelopen twee weken had bewogen. De cavia lookalike liep enthousiast zijn vervoerskistje uit, en trok de wijde wereld in. De Boom, niet van de wilgen maar van de dierenambulance, vond dit een magisch moment. "Ik stond net met kippenvel op m'n armen. Aan de ene kant breng je een bever weg en vraag je je af of die het gaat redden. Maar als je dan nu de bever ziet gaan, heel relaxt en het hele lichaam lekker schuddend, is dat geweldig om te zien. Daar doen we dit werk voor."

Connie Witteman: "Vondelparkbende schuld van Femke Halsema!"

Glamorama

De diva kon eergisteren haar hondje niet eens uitlaten in het park, zo druk was het!

Lees verder

Ollongren onderzoekt of Baudet illegaal stemmen probeerde te ronselen

Binnenland

Een aantal uitspraken van Baudet werd zo geïnterpreteerd door sommigen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrijgegeven rapport: Saudische kroonprins keurde plan voor moord op Khashoggi goed

Lees verder

Kinderen van school getrapt na vondst Onlyfans-account moeder

Lees verder

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Lees verder

Nieuwe versoepelingen in België voorlopig van de baan

Lees verder

Rosamund Pike kreeg virtuele borstvergroting voor filmposter

Lees verder

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 26 februari

Lees verder

VIDEO - Willem Engel nog niet klaar met strijd tegen avondklok

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

Lees verder

Undercoveragenten kopen drugs bij undercoveragenten: 2 doden

Lees verder

Vogelaar spot zeldzame 'half-man-half-vrouw'-vogel in Pennsylvania

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: