NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: De beste films en series voor dit weekend

Disney+'ers kunnen lekker gaan bingen

Het weekend is weer begonnen! Tijd om op je thuisterras neer te strijken (wel binnen je eigen kadastrale grenzen) of als je geen buiten hebt: gewoon weer voor de tv te ploffen. Met de komst van Disney+ Star heb je in elk geval genoeg om te kijken. 

De dienst voegde afgelopen week maar liefst 130 nieuwe titels toe. Het is logisch dat je door de series de films niet meer ziet. Of andersom. De redactie van NieuwNieuws heeft het hele nieuwe Disney-arsenaal en meer doorgeploegd. De beste releases hebben we voor je op een rij gezet.

Heel veel series

Dankzij Disney+ Star is er heel veel te bingen. Disney hengelt een hoop sitcoms en hitseries binnen. Sommigen zijn ook bij andere streamingsdiensten te zien, zoals Modern Family (Netflix en Prime), Glee (Netflix), Buffy the Vampire Slayer (Prime), The Walking Death (Netflix en Prime), 24 (Netflix en Prime) en Sons of Anarchy (Prime).

Maar er is meer te bingen. Black-ish, How I Met Your Mother, Ugly Betty, Lost, Family Guy en The Simpsons zijn allemaal alleen op tv of bij Disney te zien. Heerlijk om te bingen maar alleen voor de series hoef je geen abonnement op Disney+ te nemen. Voor het meeste kom je bij andere diensten gewoon aan je trekken.

Moet je zien: The Shape of Water

Voor de films die Disney heeft toegevoegd aan de eigen dienst, is een abonnement wel het overwegen waard. Je kijkt er onder andere de film The Shape of Water van de prijswinnende regisseur en schrijver Guillermo del Toro. Het verhaal gaat over een vrouw die niet kan praten en een onderwaterwezen dat onderzocht wordt. De twee bouwen een bijzondere band op, maar het welzijn van de reptielachtige moet wijken voor wetenschappelijk onderzoek.

Del Toro’s andere werk is helaas (nog) niet te zien op de dienst, maar er komen nog een hoop nieuwe films richting het platform. Wie weet lukt het de streamingsdiensten binnenkort alsnog de rechten voor de Hellboy-films, Crimson Peak of Pan’s Labyrinth te bemachtigen.

Moet je ook zien: Unbreakable

Nog zo’n regisseur die een handje heeft van duistere verhalen is M. Night Shyamalan. De man achter onder andere The Sixth Sense en Lady in the Water, schreef en regisseerde ook Unbreakable. David Dunn (Bruce Willis) komt zonder een schrammetje uit een verongelukte trein, terwijl de rest van de passagiers allemaal zijn overleden. Hij lijkt, jawel, onbreekbaar. Elijah Price (Samual L. Jackson) helpt hem ontdekken of hij superkrachten heeft.

Na Unbreakable maakte Shyamalan nog twee films in dezelfde reeks: de intens spannende film Split waarin James McAvoy een briljante acteerprestatie neerzet (die kijk je op Netflix) en Glass, de film waarin de verhalen uiteindelijk bij elkaar komen (te zien op Prime).

Fantastische franchise: Die Hard

Jahaaaa, eindelijk! De beste kerstfilms ooit gemaakt zijn te streamen bij Disney. Keiharde actie met meer Bruce Willis in de hoofdrol. Alle Die Hard-films zijn bij Disney te zien en dat is toch wel één van de betere nieuwsberichten van 2021. Yippee ki yay, motherfucker! 

Heel veel Aliens

Nog zo’n franchise die nooit gaat vervelen: de Alien-films. Alien, Aliens, Alien 3, Alien Resurrection, Alien vs. Predator en Alien: Covenant zijn allemaal te bekijken via Disney+. Helaas staat Prometheus - die toch wel bij de eerste twee films uit de reeks hoort - niet op Disney (of Prime of Netflix). Maakt niet uit, genoeg buitenaards vermaak voor nu.

Bingen: Zes Wes Anderson-films

In de categorie ‘goede regisseurs’ is daar ook nog Wes Anderson. Disney heeft maar liefst zes van de negen films van de regisseur toegevoegd. Je kunt genieten van The Darjeeling Limited, The Royal Tenenbaums, Isle of Dogs, The Life Aquatic with Steve Zissou, Rushmore en natuurlijk The Grand Budapest Hotel. Fantastic Mr. Fox kijk je op Prime, mocht je nog niet genoeg van de bijzondere stijl van Anderson hebben. 

Klassieker: Braveheart

Een jonge, gespierde Mel Gibson met lange manen en een Schots accent, wat wil een filmkijker nog meer? Precies. Braveheart kijk je dankzij Disney+ dit weekend gewoon thuis. 

Eindelijk: Deadpool 1 & 2

We tipten ‘m al even in de Valentijnsrubriek, toen was Deadpool - de beste Valentijnsfilm ooit - nog niet bij de reguliere streamingsdiensten te vinden. Maar met de komst van Star zijn deel een én twee te zien in je thuisbioscoop. En aangezien niemand ooit slechter is geworden van heel veel Deadpool kijken, tippen we ‘m gewoon nog eens.

Film en serie: Love, Simon (of Victor)

De film Love, Simon kreeg lovende kritieken en terecht. Hij is mee naar Disney+ Star én er is goed nieuws als je geen genoeg kunt krijgen van de filmstijl en verhaallijnen. Er is nu namelijk ook serie. De serie die om Victor draait is nogal braaf voor een serie die niet voor kinderogen bestemd is - hij mocht pas mee naar Disney toen het bedrijf besloot ook entertainment voor niet alleen kinderen aan te kopen. Desalniettemin erg vermakelijk én nodig. Want lhbtq+. Is op veel plekken nog steeds een ding. Prima high school-serie. 

Documentaire: Made You Look

Wat de rest van de streamingsdiensten betreft waren de releases niet overweldigend. Als er al releases waren. Maar niet getreurd, er valt wat leuks te kijken. De docu Made You Look is net verschenen op Netflix en perfect als je geen zak snapt van de kunstwereld. Kunstgalerie verkoopt voor miljoenen aan kunst, blijkt dat de kunst die is aangekocht hartstikke nep is. En eerlijk: schandalen zijn meestal ontzettend smullen. Zo ook deze documentaire. 

Nog snel kijken: The Matrix trilogie

Mocht je last hebben van fomo, dan is het handig om deze week Prime of Netflix aan te gooien. Je bekijkt tot 28 februari namelijk de drie Matrix-films. En aangezien deel vier dit jaar zou moeten verschijnen (maar met die pandemie weet je nooit hoelang dat nog kan duren) is het niet verkeerd om de drie steengoede films van The Wachowskis weer te kijken. 

Om naar uit te kijken: TRECX en ANNE+

En dan zijn er nog wat dingen om naar uit te kijken! Eindelijk verschijnt de langverwachte, absurdistische serie van de Jiskefet-makers op Prime. Vanaf 1 maart kun je TRECX kijken. TRECX vervangt ook direct Jiskefet op de streamingsdienst want deze serie bekijk je tot 28 februari.

Nog meer om naar uit te kijken: ANNE+ verschijnt volgende week op Netflix. Vorige week werd bekend dat de serie een bioscoopfilm krijgt en komende week kijk je de geweldige serie op je gemakje terug via Netflix. Ook als je in België woont.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: