NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Gevangenis ontsloeg medewerkster na vondst van 'smokkeltampon'

De rechter gaat bepalen of de instelling en de bodyscanner schuldig zijn aan seksisme

Een voormalige medewerkster van een penitentiaire instelling in de Amerikaanse staat Virginia sleept haar vorige werkgever voor de rechter op verdenking van discriminatie. Joyce Flores werd twee jaar geleden ontslagen nadat de bodyscanner aansloeg op een tampon die zij op dat moment in haar intieme zone had opgeborgen. Ze zou volgens de gevangenis goederen naar binnen proberen te smokkelen.

De mondhygiëniste werd na het alarm van de detectiepoort urenlang ondervraagd en beschuldigd van smokkelarij. Ze claimt dat haar hierna werd gezegd dat het dienstverband erop zat. Flores meent dat zelfs haar uitleg over menstruatie in aanwezigheid van vrouwelijke gevangenisbewaarders niet als geldig excuus beschouwd werd, schrijft NBC News. Het incident vond plaats in december 2019.

Seksistische bodyscanner

Nadat de zaak onder de loep is genomen door de Equal Employment Opportunity Commission, besloot Flores in november vorig jaar het er niet bij te laten zitten en de gevangenis voor de rechter te slepen. 

De gevangenis herkent zich niet in het beeld dat hier sprake zou zijn van discriminatie op basis van sekse. Flores zou 'onvoldoende hebben hardgemaakt dat gender een rol speelde in haar ontslag' Zij verzochten de rechter dan ook af te zien van de zaak. Dit verzoek is begin deze week van tafel geveegd door rechter Thomas Cullen. Hierdoor is het pad vrij voor de aanklaagster om via de juridische route haar gelijk te halen.

Het incident deed destijds veel stof opwaaien. De bodyscanners van de Virginia Department of Corrections die gebruikt worden om bezoekers te controleren zouden voor geen meter werken. Volgens kwade tongen zou de apparatuur geen onderscheid kunnen maken tussen verschillende items in lichamen. Hierdoor werden onschuldige tampons voor illegale drugs aangezien.

PSV sluit deal met Joël Drommel

Sport

Doelman maakt overstap naar Eindhoven

Lees verder

Nieuw deel Fast & Furious vanaf 8 juli in bios

Glamorama

Eerste blockbuster in lange tijd

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Parlementslid verschijnt ongekleed in Zoom-vergadering

Lees verder

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Lees verder

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Moeder komt met bokshandschoen naar school, vecht met scholiere

Lees verder

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: