NieuwNieuws

Binnenland

Deze lijsttrekkers nemen het tegen elkaar op bij NOS-slotdebat

De NOS maakt de invulling van de laatste debatten voor Election Day bekend!

De NOS zendt dinsdag 16 maart het zogenaamde slotdebat uit waar de lijsttrekkers van de grootste partijen voor zijn uitgenodigd. Het gaat om de VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA en Christenunie. De uitzending wordt verzorgd vanuit het Binnenhof en het is de bedoeling dat lijsttrekkers het in duo's tegen elkaar gaan opnemen in een reeks debatten over een aantal hete hangijzers, schrijft uiteraard de NOS.

In totaal komen er acht van zulke tweestrijden aan bod. De NOS laat weten dat ze speciaal rekening hebben gehouden met de verschillen in standpunten om zo voor een zo evenwichtig mogelijke meningenverdeling te komen. De presentatie is in handen van nieuwslezer Rob Trip die moet voorkomen dat de onderstaande acht duels niet ontaarden in een kippenhok. 

  1.  Wilders versus Kaag
  2. Marijnissen versus Ploumen
  3. Klaver versus Hoekstra
  4. Rutte versus Wilders
  5. Segers versus Klaver
  6. Kaag versus Marijnissen
  7. Ploumen versus Segers
  8. Hoekstra versus Rutte

De kleintjes

Op dezelfde avond als het 'grote' slotdebat, krijgen ook de kleinere partijen de kans om van zich te laten horen. Vlak voor het NOS-debat staat Nederland Kiest: De Stemming op het programma. Voor dit debat zijn de Partij voor de Dieren, SGP, Denk, Forum voor Democratie, Splinter, Lijst Henk Krol en JA21 uitgenodigd. Partijen die niet boven de kiesdrempel uitkwamen op de Peilingwijzer van 24 februari hebben pech gehad.

Hierdoor ontbreken onder meer Volt, Code Oranje, Jezus Leeft, de Piratenpartij en BIJ1 bij Nederland Kiest. Welke van de partijen hierover als eerste zijn beklag doet en of deze inderdaad Sylvana Simons als lijsttrekker heeft, moeten we nog afwachten. De kans hierop ligt vermoedelijk zo tussen de 92 en 95 procent. Allicht kunnen deze partijen onderling een voorvoorprogramma gaan verzorgen.

Feest van de democratie

Het voorprogramma begint om 19.00 uur op NPO 1. Na het Achtuurjournaal barst het slotdebat los om 20.30 uur op NPO1. Voor de echte debatdiehards kan al om 17.00 uur ingeschakeld worden op NPO Radio 1 waar dertien lijsttrekkers elkaar aan de tand mogen voelen onder toeziend oog van presentatiekoppel Xander van der Wulp en Lara Rense.

Of in deze bomvolle programmering ook ruimte is voor het persoonlijke verhaal achter de lijsttrekker en hun eventuele partners is onduidelijk. Hier zou vanuit de maatschappij een schreeuwend tekort aan zijn aangezien zélfs lijstrekkers, hun running mates en hun potentiële first lady's/mens ook maar simpele stervelingen zijn met een aangrijpende eigenschappen of excentrieke trekjes in hun privésfeer.

PSV sluit deal met Joël Drommel

Sport

Doelman maakt overstap naar Eindhoven

Lees verder

Nieuw deel Fast & Furious vanaf 8 juli in bios

Glamorama

Eerste blockbuster in lange tijd

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Parlementslid verschijnt ongekleed in Zoom-vergadering

Lees verder

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Lees verder

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Moeder komt met bokshandschoen naar school, vecht met scholiere

Lees verder

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: