NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Van Tupperware naar Tupper, waar?: Geen verkoop meer in Nederland

Ook geen Tupperwareparty's meer...

De Nederlandse consument zal het vanaf volgende maand moeten stellen zonder nieuw keukengerei of plasticartikelen van Tupperware. Al decennialang brengt het befaamde bedrijf in Nederland haar producten aan de man, maar per 1 maart stopt de verkoop in Nederland. Ook de Tupperwareparty's zijn hier verleden tijd. Tragisch. 

Levensvatbaarheid

"Na veel beraadslaging, overleg en onderzoek heeft Tupperware Brands de moeilijke beslissing genomen om de directe verkoopactiviteiten in Nederland stop te zetten", schrijft het bedrijf vandaag in een verklaring op Facebook. "Deze beslissing is niet lichtzinnig genomen, maar is gedreven door de noodzaak om de aandacht te richten op het herstel van onze basisactiviteiten en voor de groei op lange termijn van het merk Tupperware op wereldwijd niveau." De firma spreekt daarnaast haar "dank, waardering en erkenning" uit aan "allen die de ontwikkeling van het merk in Nederland hebben gesteund." Graag gedaan.

Tupperware geeft aan een daling te zien van verkopen in Nederland. Het bedrijf denkt niet dat daar in de toekomst weer een stijgende lijn in zal zitten. "De beslissing om te stoppen in Nederland is genomen op basis van marktanalyses met betrekking tot de levensvatbaarheid op lange termijn in Nederland", zegt Tupperware in een mail aan RTL Nieuws.  

Jammer

Het Facebook-bericht is inmiddels al meer dan 400 keer gedeeld, en meer dan 700 reacties stroomden binnen. Het meerendeel van deze reacties bevat verdrietige emoji's, het overige deel het woord 'jammer.' "Een zwarte dag in mijn leven", schrijft Monique Gastens. "Niet te geloven. Zo een mooi product ineens weg", laat Dorien Hartjes weten, zonder daarbij een hartje te zetten. Facebook-gebruikend Nederland lijkt in diepe rouw.

De wereldberoemde Tupperwareparty's

Op de site van Tupperware Nederland worden klanten inmiddels doorverwezen naar de Belgische en Duitse websites van het bedrif. Een medewerker van een distributeur van het merk zegt tegen RTL Z dat zij net hadden gehoord dat het hoofdkantoor in de Verenigde Staten ‘de stekker uit Nederland heeft getrokken’. "We zijn overdonderd", zegt hij. 

Deze medewerker vertelt ook dat er een einde komt aan de wereldberoemde Tupperwareparty's. Wat? Ja, de wereldberoemde Tupperwareparty's, verkoopevenementen waarbij een tupperwareconsulent aan huis komt om aan een groepje mogelijke consumenten handige huishoudspulletjes te demonstreren of er uitleg over te geven. Uiteraard met als doel die spulletjes ook te verkopen. Vervolgens maakten mensen ook nog kans op gratis producten. Dat werd over het algemeen als leuk, en niet belastend ervaren. 

Buitenland

Brits Lagerhuislid David Amess (Tory) neergestoken (Update: Politicus is overleden)

Lees verder

'Afghaanse tolk op Nederlandse evacuatielijst vermoord'

Binnenland

Video - Ben Knapen (CDA) licht Tweede Kamer in tijdens Afghanistan-debat

Lees verder

Video - Caroline van der Plas van BBB denkt mee: We kunnen die Afghanen ook in de Tweede Kamer opvangen

Binnenland

'We hebben hier vier lege verdiepingen'

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Video - Sietse Fritsma (PVV): Liegende Sigrid Kaag moet ook als Kamerlid opstappen

Lees verder

Agenten nodigen dief politiefiets uit op bureau en het werkt

Lees verder

Bedreiger van Lale Gül krijgt jaar jeugddetentie

Lees verder

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (33)

Lees verder

Gidi Markuszower (PVV) heeft 3 microfoons nodig totdat hij zijn asielpunt kan maken

Lees verder

Video - Martin Bosma (PVV) sloopt 'NPO66' en Sigrid Kaag

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Noorwegen waarschuwt burgers: niet op Rusland plassen!

Lees verder

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: