NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Plastisch chirurg neemt tijdens operatie deel aan rechtszaak

Rechter voelde zich toch ietwat ongemakkelijk bij multitaskende arts

Een arts in de Amerikaanse staat California moest afgelopen week digitaal voorkomen voor een verkeersovertreding. Tot zover niets bijzonders, ware het niet dat de dienstdoende griffier opmerkte dat de beklaagde zich in een operatiekamer bevond. 

De griffier vroeg aan de arts of deze op dat moment eigenlijk wel beschikbaar was. "Het ziet er een beetje uit alsof jij op dit moment in een operatiekamer bent." De plastisch chirurg reageerde instemmend en verklaarde beschikbaar te zijn voor de zitting.

Zitting

Toen de rechter in de virtuele zitting verscheen, liet hij duidelijk merken niet te staan springen om een rechtszaak te voeren terwijl de verdachte bezig was met een operatie. Hij liet duidelijk merken niet op zijn gemak te zijn en sprak zijn zorgen uit over het welzijn van de patiënt.

De beklaagde arte sputterde nog een beetje tegen en stelde dat hij de operatie samen uitvoerde met een andere chirurg, 'dus ik kan hier staan en ondertussen de operatie laten doorgaan'. Hier was de rechter het absoluut niet mee eens en drong aan op het verplaatsen van de zitting.

"Excuses, edelachtbare, soms gaat een operatie niet helemaal als-", verontschuldigde de plastisch chirurg zichzelf. Hierop werd hij ruw onderbroken door de rechter, die zich duidelijk niet comfortabel voelde met wat hij voor zijn ogen zag voltrekken. 

Videobel-perikelen

De Medische Raad in Californië was niet te spreken over de handelwijze van de dokter en stelt tegenover de Sacramento Bee van artsen te verwachten dat zij een bepaalde standaard van zorgvuldigheid hanteren wanneer zij een patiënt behandelen. 

Het vele videobellen leidt geregeld tot opmerkelijke situaties. Zo verscheen bij de inwijding van een rechter recent het zwevende hoofd van haar echtgenoot in beeld, kwam een advocaat opdagen als kat en woonde een gezochte, per ongeluk vrijgelaten veroordeelde zijn eigen zitting bij om vervolgens weer onder de radar te verdwijnen.

Red Bull wil dat FIA straf van Hamilton nogmaals beoordeelt

Sport

Verstappens team wil nieuw bewijs aandragen

Lees verder

Nederlandse OM neemt onderzoek naar kopschoppers Mallorca over

Binnenland

Groep mogelijk verdacht van meerdere mishandelingen

Lees verder

Politie zoekt getuigen van mishandeling Frédérique (14)

Binnenland

Puber hield ernstige verwondingen over aan mishandeling

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gewonden bij grote explosie chemische fabriek Leverkusen

Lees verder

Aalsmeer krijgt een Peter R. de Vriesstraat

Lees verder

Kabinet zet streep door Lowlands, Mysteryland en Down The Rabbit Hole

Lees verder

Zangeres Pink wil Noorse bikiniboete betalen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

GroenLinks vindt bikinilijn Den Haag seksistisch

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Binnenhof ontruimd om brandgevaarlijke man

Lees verder

Vrouw stopt tijdens politieachtervolging in McDrive voor maaltijd

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: