NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Plastisch chirurg neemt tijdens operatie deel aan rechtszaak

Rechter voelde zich toch ietwat ongemakkelijk bij multitaskende arts

Een arts in de Amerikaanse staat California moest afgelopen week digitaal voorkomen voor een verkeersovertreding. Tot zover niets bijzonders, ware het niet dat de dienstdoende griffier opmerkte dat de beklaagde zich in een operatiekamer bevond. 

De griffier vroeg aan de arts of deze op dat moment eigenlijk wel beschikbaar was. "Het ziet er een beetje uit alsof jij op dit moment in een operatiekamer bent." De plastisch chirurg reageerde instemmend en verklaarde beschikbaar te zijn voor de zitting.

Zitting

Toen de rechter in de virtuele zitting verscheen, liet hij duidelijk merken niet te staan springen om een rechtszaak te voeren terwijl de verdachte bezig was met een operatie. Hij liet duidelijk merken niet op zijn gemak te zijn en sprak zijn zorgen uit over het welzijn van de patiënt.

De beklaagde arte sputterde nog een beetje tegen en stelde dat hij de operatie samen uitvoerde met een andere chirurg, 'dus ik kan hier staan en ondertussen de operatie laten doorgaan'. Hier was de rechter het absoluut niet mee eens en drong aan op het verplaatsen van de zitting.

"Excuses, edelachtbare, soms gaat een operatie niet helemaal als-", verontschuldigde de plastisch chirurg zichzelf. Hierop werd hij ruw onderbroken door de rechter, die zich duidelijk niet comfortabel voelde met wat hij voor zijn ogen zag voltrekken. 

Videobel-perikelen

De Medische Raad in Californië was niet te spreken over de handelwijze van de dokter en stelt tegenover de Sacramento Bee van artsen te verwachten dat zij een bepaalde standaard van zorgvuldigheid hanteren wanneer zij een patiënt behandelen. 

Het vele videobellen leidt geregeld tot opmerkelijke situaties. Zo verscheen bij de inwijding van een rechter recent het zwevende hoofd van haar echtgenoot in beeld, kwam een advocaat opdagen als kat en woonde een gezochte, per ongeluk vrijgelaten veroordeelde zijn eigen zitting bij om vervolgens weer onder de radar te verdwijnen.

Acteur Paul Ritter (55) overleden

Glamorama

Bekend van o.a. Harry Potter, James Bond en Chernobyl

Lees verder

Reisorganisator D-Reizen is uitgereisd

Binnenland

Failliet verklaard door rechtbank

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Bedreiger van schrijfster Lale Gül aangehouden

Lees verder

Daley Blind rest van seizoen uitgeschakeld

Lees verder

Rutte onthult: Ik kreeg informatie eerder dan de rest

Lees verder

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

VIDEO - Dennis ontdekt alles over cryptomunten bij LiteBit

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Indiase vechthaan geeft eigenaar fatale castratie

Lees verder

Hoogbejaarde Fransoos racet met 191 km/u naar prikafspraak

Lees verder

Lachgasrit maakt einde aan gloednieuwe auto

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: