NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Voeten omhoog, tv aan en bier binnen handbereik

Het weekend is weer begonnen! Dat betekent ouderwets op de bank ploffen met een glaasje cola en een bakje chips. Of misschien zelfs wel wat popcorn, als je het echt gek wil maken dit weekend.

Hoe dan ook, bij zo’n weekend hoort goede entertainment op je tv. De redactie van NieuwNieuws zocht weer de beste films en series voor je bij elkaar. Voetjes omhoog en hop, dat weekend in.

Docu: Biggie: I Got a Story to Tell

Iedereen kent de iconische rapper The Notorious B.I.G. a.k.a. The Notorious a.k.a. Biggie Smalls a.k.a. Biggie (zo niet, stop met lezen en ga direct door naar Netflix voor de docu). In een nieuwe documentaire over Christopher Wallace, zoals hij echt heette, zijn intieme beelden te zien van de rapper die op 24-jarige leeftijd overleed.

Wie precies de doelgroep van deze Netflix-documentaire is, is niet duidelijk. Vermoedelijk fans van Biggie, er zijn veel beelden te zien die nooit eerder vertoond zijn. Ook komen Biggie’s naasten aan het woord over zijn leven. Hier en daar wordt een plukje hiphopgeschiedenis meegenomen maar het is vooral een beetje een rommelige docu. Vooral een leuke aanvulling voor mensen die het openbare materiaal rondom de hiphop-legende al hebben verslonden. Kan beter, Netflix.

Blockbusters: Inception & The Dark Knight Rises

Amazon Prime voegt deze week twee films uit het oeuvre van Christopher Nolan toe. Fans van Leonardo DiCaprio kunnen smullen van Inception, waarin de acteur als Dominic Cobb een beetje inbreekt in dromen. Blijkt een lucratieve business. Nolan wist naast DiCaprio ook Marion Cotillard, Elliot Page, Tom Hardy, Cillian Murphy en Joseph Gordon-Levitt te strikken.

Een andere klassieker uit Nolan’s arsenaal is natuurlijk The Dark Knight Rises. Acht jaar nadat Joker de boel in Gotham een beetje heeft lopen te verstieren, moet Batman een nieuwe slechterik verslaan: Bane. Briljant gespeeld door Tom Hardy. Nolan’s films Interstellar, The Prestige en Memento zijn overigens ook op de dienst te zien. Kun je er een Nolan-marathon van maken.

Filmavond: The Internship

Zo’n heerlijke zaterdagavondwegkijker is de film The Internship. Lekker luchtig, precies grappig genoeg en je hoeft je hoofd ook niet te breken over ingewikkelde dingen die een Nolan je graag voorschotelt.

The Internship is heel simpel: Vince Vaughn en Owen Wilson hadden een succesvolle carrière als verkopers maar internet. De twee ouwe lullen kunnen de hype niet bijbenen en besluiten stage te gaan lopen bij Google. Precies wat we al zeiden: grappig, hersenloos en zo’n perfecte zaterdagavond-er-is-bier-en-chips-film. Half negen op SBS9.

Mocht je daarna zin hebben in meer feelgood-tv, dan kun je op RTL 4 naar de herhaling van Chantal’s Beauty Camper kijken.

Filmhuisfilm: YAB YUM

In 2007 moest het luxueuze en iconische bordeel Yab Yum de deuren sluiten vanwege allerhande criminele praktijken. Maar ooit was de chique seksclub de plek voor rijke en beroemde Amsterdam-bezoekers. De gloriedagen maakten eind jaren negentig langzaam plaats voor een plekje in het criminele circuit.

De geschiedenis van de club is op een prachtige en fascinerende manier in beeld gebracht in de documentaire YAB YUM. Hij zou eigenlijk in de filmtheaters gaan draaien maar die zijn nog steeds dicht. Je kunt ‘m wel huren op Picl. Daarmee steun je ook meteen je favoriete filmtheater om de hoek. Aanrader, ze kunnen ‘t gebruiken. 

Docuserie: Het Zaad van Karbaat

Jan Karbaat is in Nederland en daarbuiten berucht. De vruchtbaarheidsdokter hielp niet alleen zijn patiënten aan een kind, ook zichzelf. Hij insemineerde in elk geval 65 vrouwen met zijn eigen sperma. Er zijn dus mensen in Nederland die een stuk of zeventig broers en zussen hebben.

Klinkt als een steengoede film, maar het is vooral de heftige realiteit die heel veel levens kapot heeft gemaakt. In de driedelige serie Het Zaad van Karbaat duiken de makers in de verhalen en hoe het heeft kunnen gebeuren. De eerste aflevering kun je nog heel even terugkijken op je eigen tv, via NPO Start of op YouTube. Maandag 8 en 15 maart zie je op NPO om half negen aflevering twee en drie.

Animatie: Raya & The Last Dragon

Mulan mocht dan een dikke vette tegenvaller zijn, de nieuwste release van Disney waar je €21,99 moet neertellen is een beter gelukte film. De film kan niet in de bioscopen draaien, de reden dat Disney hoopt dat je nog een paar extra centen neer wil leggen. Mulan is inmiddels voor gratis te kijken dus bij Raya & The Last Dragon zal dat binnenkort ook wel het geval zijn.

In Raya & The Last Dragon gaat Raya op zoek naar - je verwacht het niet - de laatste draak. Draken en mensen leefden ooit vredig samen, tot het sinistere monster Druun de boel wilde vernachelen. De draken offerden zichzelf op en ze leefden nog lang en gelukkig. Dat lang is 500 jaar, waarna Raya op zoek moet naar draak Sisu, die nogal een beetje een sukkelige draak blijkt te zijn. 

De film is van de makers van onder andere Moana (hier ook bekend als Vaiana) en Frozen. Verwacht humor, actie en een moralistisch verhaal waar je wél op zit te wachten. En dit maal ook iets meer actie van de hoofdpersonen. Er wordt wat afgevochten. Extra voordeel: de stem van Sisu wordt ingesproken door de geweldige Awkwafina.

Andere Disney-tip die je niet mag missen: de laatste aflevering van WandaVision staat online. En vorige week zochten we al even voor je uit welke nieuwe aankopen op Disney+ je niet mag missen

 Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Nederlandse OM neemt onderzoek naar kopschoppers Mallorca over

Binnenland

Groep mogelijk verdacht van meerdere mishandelingen

Lees verder

Politie zoekt getuigen van mishandeling Frédérique (14)

Binnenland

Puber hield ernstige verwondingen over aan mishandeling

Lees verder

Gewonden bij grote explosie chemische fabriek Leverkusen

Buitenland

Autoriteiten waarschuwen voor "extreem gevaar"

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Aalsmeer krijgt een Peter R. de Vriesstraat

Lees verder

Kabinet zet streep door Lowlands, Mysteryland en Down The Rabbit Hole

Lees verder

Zangeres Pink wil Noorse bikiniboete betalen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

GroenLinks vindt bikinilijn Den Haag seksistisch

Lees verder

TeamNL verliest tweede atleet aan corona

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Binnenhof ontruimd om brandgevaarlijke man

Lees verder

Vrouw stopt tijdens politieachtervolging in McDrive voor maaltijd

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: