NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Van heerlijke scifi tot slechte tv

Het weekend staat weer voor de deur! Tijd om de digitale (of alleenige) vrijdagmiddagborrel te starten en daarna op de bank te ploffen met een goede film of serie.

Ook deze week is het aanbod weer veel groter dan jouw vraag en daardoor zie je door de bomen het bos soms niet meer. De redactie van NieuwNieuws heeft alle releases doorgespit en de tips (of geen tips) weer op een rij gezet. Hoef jij niet meer te keuzestressen.

Toch geen bioscoopfilm: Paper Lives

Hij zou eigenlijk deze week in de bioscoop verschijnen maar die mogen nog steeds geen bezoekers toelaten. En het zou een beetje gek zijn om Paper Lives te vertonen voor een lege zaal. Gelukkig is daar de redding van bijna verloren bioscoopreleases: Netflix. De streamingsdienst kocht al heel wat titels aan die eigenlijk in de bios of het filmhuis te zien zouden zijn, maar wegens de pandemie nooit op het witte doek zijn verschenen.

Zo ook de dramafilm Paper Lives (Kağıttan Hayatlar), over Mehmet. Hij heeft een warenhuis in Istanboel waar hij een jongetje vindt. Hij besluit voor het jochie te gaan zorgen en daarmee komt ook zijn eigen jeugdtrauma weer bovendrijven. Ook hij was vroeger dakloos, net als vele andere kinderen in de arme wijk waar hij leeft. Om Paper Lives nou te bestempelen als ‘leuke film’ is niet helemaal juist, wel indrukwekkend en mooi gemaakt

Drama: Cherry

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit waar deze film over gaat, want de hoofdrol wordt vertolkt door één van de vele knappe Tom’s die de huidige filmwereld rijk is. Tom Holland speelt een voormalige legerdokter die kampt met een posttraumatische stressstoornis. Er wordt in Amerika lang niet altijd veel gedaan om te zorgen dat veteranen niet telkens hun trauma te hoeven herleven. 

Cherry (Holland) zorgt in elk geval voor zijn eigen medicatie, wat verandert in een drugsverslaving met de nodige schulden. Om zijn cashflow weer een beetje op orde te krijgen, besluit hij op originele wijze banken te gaan beroven. De film Cherry is vanaf vandaag te zien op Apple TV+.

Bingen: The One

Vergeet Tinder, Happn en Grindr. In de nabije toekomst vind je de liefde van je leven op basis van je dna. Wetenschappers in het fictieve parallelle universum van The One hebben ontdekt dat ieder mens een geen deelt met slechts één iemand anders. Op basis van je haar kunnen de matchmakers je koppelen aan je soulmate.

Klinkt ideaal en als het recept voor nooit meer een gebroken hart, maar dat valt vies tegen. De liefde is blijkbaar een stuk ingewikkelder. Dat, plus een hoop misdaad en wat geheimen die het ingewikkeld maken. Het is nog even afwachten of deze Netflix Original na een paar afleveringen nog steeds zo bingewaardig is, maar het concept is fantastisch. Mocht je fan zijn en niet genoeg krijgen van dit concept: op Prime verscheen recent de serie Soulmates, waar zo goed als hetzelfde idee achter zit.

Docu: McQueen

Zijn modehuis ontwierp de trouwjurk voor Kate Middleton, zijn befaamde jas met de Britse vlag is op de hoes van David Bowie’s album Earthling te zien en verder hangen zijn creaties bij Kate Moss, Victoria Beckham, Rihanna, Lady Gaga, Nicole Kidman, Michael Gorbatsjov en Prins Charles in de kast.

Maar de nu zo geprezen Alexander McQueen was ooit een schuchter jochie uit Zuid-Londen. Hij was een vreemde eend in de bijt die de meest bijzondere modecreaties maakte. De één vond ‘m briljant, de ander noemde zijn werk vreselijk. Eén ding is zeker: er is genoeg te vertellen over de ontwerper die in 2010 op veertigjarige leeftijd overleed. In de documentaire McQueen gebeurt dat, je kijkt ‘m vanaf maandag op Videoland.

Nieuw: The King of Staten Island

Er was in 2020 een kort interbellum waarin het leven soort van ietwat normaal leek te zijn. Geen geknuffel en gefeest, wel het terras op en de bioscoop in. Eén van de weinige nieuwe films die draaide, was The King of Staten Island. Deze film van Judd Apetow (Pineapple Express, Girls), geschreven door Pete Davidson (Saturday Night Live) die ook de hoofdrol vertolkt, is een heerlijke tragikomedie.

Davidson speelt Scott, een nietsnut uit Staten Island (New York). Hij vult zijn dagen met een beetje blowen, tatoeëren en woont bij zijn moeder. Zijn vader was brandweerman en kwam om tijdens een klus, hij is dan ook niet gecharmeerd van de nieuwe partner van zijn moeder: een brandweerman. Het levert op z’n zachtst gezegd wat frictie op. Het is grappig, triest, traag en tegelijk ook wel weer een beetje een feelgoodfilm. Je kunt zelf oordelen als je een abonnement op Prime hebt, die heeft de film net toegevoegd.

Klassieker: Basic Instinct

Het is dit weekend weer tijd voor een klassieker! Vrijdag om elf uur ‘s avonds zendt Net5 Basic Instinct uit. Seks, geweld, controverse rondom de film, moord en een politieonderzoek zijn een beetje wat deze film samenvat. Politiedetective met gewelddadig verleden waarin verdovende middelen niet geschuwd werden onderzoekt een moord. Heerlijke thriller die je vermoedelijk al wel een keer (of drie) hebt gezien en prima nog een keer kan kijken op je vrijdagavond. 

Zondagavondfilm: The Martian

Perfecte film voor de zondagavond is The Martian. Matt Damon is met een crew op missie naar Mars maar dat gaat niet helemaal soepel. Waardoor Damon’s personage Mark vast komt te zitten op Mars. Gelukkig is Mark heel handig als het gaat om techniek en natuur, dus zorgt hij dat hij kan overleven op zijn privéplaneet. Of ‘ie wordt gered? Dat zie je zondag om acht uur ‘s avonds op Veronica.

Lekker tv-avondje

Of er nog wat anders op tv is? Zeker! Mocht je geen idee hebben of je links of rechts bent, dan kun je daar  zondag om 20:25 op NPO3 achter komen onder leiding van Diederik Ebbinge. Hij presenteert zondag alweer de laatste aflevering van de politieke spelshow Kiespijn, waarin Rutger Castricum (rechts) samen met zijn team de strijd aangaat met het linkse team van Hanneke Groenteman. Daarna kun je meteen Zondag met Lubach kijken om nog meer meningen te vormen.

Wat je ook niet mag missen is het nieuwe seizoen van Lego Masters. Zondag om acht uur 's avonds nemen verschillende duo's het tegen elkaar op om de mooiste Lego-bouwwerken te maken. Je moet toch wat tijdens zo'n pandemie.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

PSV sluit deal met Joël Drommel

Sport

Doelman maakt overstap naar Eindhoven

Lees verder

Nieuw deel Fast & Furious vanaf 8 juli in bios

Glamorama

Eerste blockbuster in lange tijd

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Parlementslid verschijnt ongekleed in Zoom-vergadering

Lees verder

Superoplichter Bernie Madoff overleden

Lees verder

Dochter David Hasselhoff uit de kleren voor Playboy

Lees verder

Don Diablo verdient miljoen met NFT

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Khloé Kardashian wil foto zonder filter van het internet hebben

Lees verder

Hülkenberg tekent nieuwe deal bij Aston Martin

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

School verbiedt 'slordig' matje in de nek

Lees verder

Moeder komt met bokshandschoen naar school, vecht met scholiere

Lees verder

Scholier (12!) verkoopt tasers aan klasgenootjes

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: