NieuwNieuws

Algemeen

Recordaantal e-bikes verkocht in 2020

Ga toch fietsen! 

Tijdens de coronacrisis zijn veel mensen gaan fietsen en dat heeft de verkoop van de stalen rossen goed gedaan. Vooral de elektrische fietsen zien een snel groeiende populariteit, want in 2020 werden er daarvan ruim 30 procent meer verkocht dan een jaar eerder. Zo'n 547.000 e-bikes vlogen over de (digitale) toonbank. 

Nooit eerder schaften Nederlanders zoveel e-bikes aan als in 2020, zo blijkt uit de cijfers van RAI Vereniging en BOVAG. Daarvoor tast de consument diep in de buidel, want de gemiddelde aanschafprijs van een e-bike lag afgelopen jaar op 2.259 euro en door de populariteit van de elektrische fiets steeg de gemiddelde aankoopprijs van een nieuwe fiets ten opzichte van 2019 met 20 procent naar 1.499 euro. 

In beweging blijven

In totaal werden er afgelopen jaar bijna 1,1 miljoen fietsen verkocht en dat is het hoogste niveau sinds 2011. "Veel reizigers meden als gevolg van het coronavirus afgelopen jaar het OV, vakanties werden dichtbij huis gevierd, terwijl ook georganiseerd sporten veelal aan banden was gelegd. Voor veel mensen was en is fietsen een uitkomst om zich over kortere afstanden te verplaatsen en in beweging te blijven", stelt de BOVAG. 

De club ziet de toekomst dan ook zonnig in voor de fietsenhandel, maar durft nog geen voorspelling te doen voor dit jaar. "Het verloop van de coronacrisis blijkt grillig en leveranciers hebben wereldwijd te maken met een enorme vraag naar fietsen en onderdelen, waardoor levertijden kunnen oplopen."

Gemak

Fietsenwebshop fietsuniek.nl kan bevestigen dat de verkoop van e-bike's een enorme vlucht heeft genomen. De specialist ziet vooral groei ontstaan in de geleverde service door de fietsenmaker aan huis. "Sinds wij de uitgebreide service die de fietsenmaker tot voor kort vanuit zijn vestiging deed nu ook bij de mensen thuis of op het werk leveren, zoals onderhoud en reparatie van de fiets, kiezen mensen eerder voor de luxe en het gemak dat wij bieden. Uiteraard zal corona hier ook invloed hebben gehad maar een kantelpunt lijkt ingezet", legt Angelique van fietsuniek.nl uit. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: