NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Weer een weekendje bingen voor de boeg

Hoera, het is vrijdag! Nog een paar uurtjes buffelen voor de baas (of niet, je zit toch thuis) en het is tijd voor een welverdiend biertje. Mocht je dit weekend niet op één van de testfestivals staan, dan heb je waarschijnlijk niet veel spannende plannen want er kan verder niks.

Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet anno 2021. Alle on demand videodiensten hebben namelijk zoveel aanbod dat je non stop nieuwe content tot je kunt nemen. We snappen dat je niet alles leuk vindt en daarom hebben we op de redactie van NieuwNieuws alvast een voorsortering gedaan. Deze nieuwe en oude releases zijn wat ons betreft het kijken waard. Fijn weekend!

Nieuw: The Falcon & The Winter Soldier

Nu je een beetje bent bijgekomen van de seizoensfinale van WandaVision is het tijd om je te storten op twee nieuwe superhelden uit het universum van Marvel. The Falcon & The Winter Soldier maken gezamenlijk hun seriedebuut.

Om er helemaal in te komen is het handig eerst weer even de Avengers-films te kijken, de zes afleveringen met Bucky Barnes en Sam Wilson in de hoofdrol borduren namelijk voort op de laatste film in de reeks, Avengers: Endgame. Goeie reden voor een Marvel-bingeweekend voor je aan de serie begint. Die kun je overigens niet bingen, Disney+ gooit elke week een nieuwe aflevering online.

Documentaire: The Lost Pirate Kingdom

Eerlijk, wie is er niet gek op verhalen over piraten? De Pirates-reeks met Johnny Depp mag dan een beetje uitgemolken zijn, er zijn nog genoeg verhalen over brute zeerovers, hebberige kapiteins en bijgelovige zeelui te vertellen. Netflix doet dat in een nieuwe documentaireserie The Lost Pirate Kingdom.

De serie is een beetje in de stijl van veel National Geographic-programma’s. Een historicus of andere piratenexpert is aan het woord en tussendoor worden er reconstructies van het piratenleven vertoond. Maar dan extreem gelikt, lekker geacteerd, heerlijk gefilmd en blockbusteriaanse scènes. Perfecte combinatie van een film en documentaire. Hoist the flag, laddies!

Klassieker: A Beautiful Mind

Spike gaat dit weekend voor een klassieker, vanavond om half negen kijk je op de zender A Beautiful Mind. Deze film met Russell Crowe in de hoofdrol werd voor heel wat prestigieuze filmprijzen genomineerd en dat is niet voor niets. Ondanks de dramatische trailer in zero’s stijl is het een briljante film.

Crowe speelt de wiskundige John Nash die lijdt aan paranoïde schizofrenie. Nash, die overigens echt heeft bestaan, heeft een schitterende carrière in het vooruitzicht, totdat de ziekte zich rond zijn dertigste openbaart. Filmmakers Akiva Goldsman en Ron Howard hebben de film gebaseerd op het gelijknamige boek van Sylvia Nasar maar hebben hier en daar wat literaire vrijheid genomen om de film nog net even een tikje spannender te maken voor de kijker. 

Experimenteel: Calls

Apple+ heeft niet enorm veel eigen releases maar gaat wel regelmatig voor iets dat we nog niet (echt) kennen. De serie Calls is vanaf dit weekend te zien op de streamingsdienst, al is zien misschien niet helemaal het goede woord. Calls, een remake van de Franse serie van Timothée Hochet, is een reeks telefoongesprekken. Het beeld bestaat uit minimalistische visuals.

Je moet het dus doen met telefoongesprekken en hypnotiserende figuren op je scherm. Wat het fascinerend genoeg extra spannend maakt. In de korte afleveringen word je meegesleurd in spannende gebeurtenissen die je niet kunt zien. Bevreemdend en voyeuristisch. Met een bijzonder goede cast, onder andere Nick Jonas, Karen Gillan, Nicholas Braun, Judy Greer en Rosario Dawson zijn te horen.

Reality: Glow Up

Niets lekkerder dan goede reality-tv op z’n tijd. Nu de finale van RuPauls Drag Race UK er weer op zit (geen zorgen, aflevering drie kijk je zondag om zeven uur ‘s avonds op MTV) is het tijd voor een nieuwe spelshow. In Glow Up gaat Roxeanne Hazes op zoek naar de beste make up-artist van Nederland.

Niemand minder dan make up-goeroes en kwastentovenaars Nikkie de Jager en Pernell Kusmus beslissen wie mag blijven en wie niet goed genoeg is voor de titel. Het belooft naast de nodige drama vooral ook ontzettend veel kunstwerken op de gezichten van de modellen. De serie is sinds deze week te zien op Videoland.

Feelgood: Sing

Of je nu gek bent op talentenjachten of er juist he-le-maal klaar mee bent, de film Sing is voor je gemaakt. In deze briljante animatiefilm van de makers van Despicable Me worden de vele zangtalentenjachten op de hak genomen. Met een talentenjacht voor geanimeerde dieren. Het is enorm grappig, goed gevonden en een van de betere feelfgoodfilms.

Daar waren ook veel bekende acteurs het mee eens. Onder andere Matthew McConaughey, Reese Witherspoon, Seth MacFarlane, Scarlett Johansson, Taron Egerton, John C. Reilly en Jennifer Hudson leenden hun stem voor de film die je vanavond om half negen bij SBS9 kijkt. Mocht je na deze film helemaal betoverd zijn door Egerton die Elton John’s I’m Still Standing zingt, hij zingt in de film Rocket Man over Elton John nog veel meer liedjes van de Britse superster. Die kijk je op Prime.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: