NieuwNieuws

Sport

#BahrainGP: Max Verstappen snelste op eerste trainingsdag

Ook een goeie dag voor McLaren en de Ferarri's lijken een stuk sneller dan vorig jaar

Met een rondje van goed anderhalve minuut was Max Verstappen vandaag de snelste van het veld in zijn Red Bull. Zowel in de eerste als tweede vrije training van de GP van Bahrein bleef de Nederbelgische Monegask de concurrentie voor - inclusief de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Nieuwe teamgenoot Sergio Perez beleefde ook een aardig debuut in de eerste rondjes van het nieuwe F1-seizoen. In FP1 reed hij de 6e tijd, in FP2 moest hij met P10 genoegen nemen. In de subtop was Lando Norris spekkoper in zijn McLaren: derde tijd in FP1 en zelfs een tweede tijd in FP1. Zijn teamgenoot van vorig jaar, Carlos Sainz, wist in FP2 een vierde tijd neer te zetten in zijn Ferrari. Renault-verlater Daniel Ricciardo reed in zijn nieuwe McLaren respectievelijk de 9e en 6e tijd in de twee trainingssessies. Voormalig Renault-team Alpine liet zich nog niet zien in de top 10.

Mercedes nog niet op topsnelheid, Ferrari in betere vorm

Wereldkampioen Lewis Hamilton kwam in FP1 niet verder dan P4, waar teamgenoot Valtteri Bottas een tweede tijd neerzette. In de tweede vrije training bleef HAM achter Norris op P3 en zakte Bottas naar P5, begeleid door het gefrustreerde commentaar "It's undriveable!"

Mercedes kreeg tijdens de testdagen, die ook in Bahrein gehouden werden, door technische omstandigheden de minste oefenrondjes op de klok van alle teams en dat leek zich vandaag te vertalen naar sub-optimale kloksnelheden en wat wenselijke technische tweaks en verbeteringen.

Ondertussen wist Charles LeClerc in zijn Ferrari een vijfde tijd te klokken in FP1, met nieuwe teamgenoot Sainz op P8. In de tweede training wisselden ook zij van plek, met Sainz op P4 en Leclerc een matige P12. Desalniettemin wekken de rode bolides - dit jaar enigszins ontsierd door gifgroene reclameplakkers op de zijkanten van de luchtinlaten - een meer stabiele indruk dan vorig jaar.

Vettel in een Aston Martin en een tierende Japanner er bij

Ferrari-verlater Sebastian Vettel moet duidelijk nog wennen aan zijn Racing Point, die dit jaar als Aston Martin door het leven gaan: P12 in FP1 en een nog magerdere P14 in de tweede ronde. Teamgenoot Lance Stroll klom van 13 naar 8. Opvallender was het debuut van Yuki Tsunoda, de eerste F1-coureur die in de 21e eeuw geboren is. De Japanse debutant bij Alpha Tauri liet zich met regelmaat fel horen op de teamradio, ook over collega-coureurs, en wekt daarmee de indruk dat er een ambitieus nieuw driftkikkertje door de racekalender zal razen in 2021.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: