NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Er valt dit weekend weer een hoop te consumeren

Het is kwart over twee en dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat je bijna weekend hebt. En dat is goed nieuws want in het weekend kun je soort van doen en laten wat je wil. Soort van, aangezien half Nederland nog gesloten is.

Gelukkig is daar de popcultuur die ons komt redden. Anno 2021 is er op je tv-scherm namelijk wel gewoon eindeloos veel te doen. We kunnen ons zo voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en daarom hebben we deze week alle nieuwe releases gebinged en de beste (en minder goede) voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

Eindelijk in première: Wonder Woman 1984

Weinig releases die vaker zijn uitgesteld dan Wonder Woman 1984 maar nu is de film van DC Comics met Gal Gadot in de hoofdrol eindelijk te zien. Afgelopen week ging de superheldenfilm die zich afspeelt in de jaren 80 - je verwacht het niet - in première via Pathé Thuis. Aangezien de bioscopen de deuren nog even gesloten houden, leek het ze bij DC eindelijk een goed idee de film maar gewoon beschikbaar te maken. 

We zijn inmiddels zo ontzettend hyped dat de kans groot is dat ‘ie enorm tegen gaat vallen, dat nemen we maar voor lief. Beamer erbij, flesje Grolsch voor het befaamde *plop*-momentje en natuurlijk een bak popcorn. Mocht je waarde hechten aan onnodig veel ruimte in je huis verbruiken, dan is de film ook beschikbaar op dvd en blu-ray. Lekker nostalgisch.

Remake: Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Twee Duitse journalisten doken eind jaren zeventig in de wereld van dakloze tieners in Berlijn met een heroïneverslaving. Ze penden het verhaal van Christiane Felscherinow neer, die nog steeds bekend is als Christiane F. Het leven van de drugsverslaafde tiener die het geld voor de middelen bij elkaar tippelde rondom de Berlijnse kinderzone, werd in 1981 verfilmd. David Bowie werd gestrikt voor de soundtrack en heftige film werd een klassieker. Inclusief de nodige ophef destijds, natuurlijk.

Bij Prime hebben ze besloten de film een nieuw leven in te blazen en werd de miniserie We Children from Bahnhof Zoo geproduceerd. De serie is vooralsnog niet lyrisch ontvangen. Kritiek is onder andere dat het leven van de drugsverslaafde tieners nogal gestileerd en glamoureus wordt neergezet, de muziek niet klopt bij de tijd waarin het zich afspeelt en niemand staat te zweten in de club. "Maar de serie is zodanig gekuist en opgepoetst, dat het hele heroïnegebruik inderdaad een soort eigentijdse, nonchalante hebbelijkheid wordt, alsof het gaat om succesvolle twintigers die doordeweeks naar yoga gaan en in het weekend coke of ketamine nemen", schrijft NRC in een recensie. Stukje gezelliger dan het leven van drugsverslaafden eigenlijk is, dus. Verder wel vermakelijk en hier en daar ook goed rauw en expliciet.

Arthouse: Have You Ever Seen Fireflies & Night in Paradise

Bij Netflix blijven ze nog even doorgaan met het releasen van arthousefilms. Afgelopen week zijn Have You Ever Seen Fireflies en Night in Paradise toegevoegd aan de collectie. De eerste is een Turkse film die gaat over een superslim kind, Gülseren, dat daarnaast ook nogal eigenzinnig en brutaal is. Gelukkig heeft ze een berg humor waarmee ze zich in haar leven aardig kan redden. Perfecte dramatische komediefilm.

De Zuid-Koreaanse gangsterfilm Night in Paradise is iets meer een film voor liefhebbers van het genre, maar wordt over het algemeen aardig ontvangen. Tae-goo probeert zijn bende te verlaten maar dat moeten zijn zus en neefje met de dood bekopen. Hij besluit te vluchten naar een eiland, waar een bijzondere vriendschap met een terminale vrouw ontstaat. Netflix zelf noemt de film “stijlvol, bloederig misdaaddrama”. Klinkt goed.  

Docu’s: Psychopaten, dieven en seks

Mocht je dit weekend van plan zijn je eigen documentairefestival te organiseren, dan zijn er een aantal nieuwe docu’s die niet op je programma mogen ontbreken. Netflix, Discovery+ en Videoland hebben heerlijk sensationele, perfect gefilmde en verslavende docu’s online gezet.

De eerste tip is het verhaal van Ed Gein, de man op wie karakters uit Psycho, Silence of the Lambs en Texas Chainsaw Massacre zijn gebaseerd op Discovery+. Gein werd in 1968 veroordeeld voor de moord op twee vrouwen, de rest van de moorden die hij vermoedelijk pleegde konden niet worden bewezen. Naast moorden, roofde hij ook graven van vrouwen leeg om lichaamsdelen op te zetten en meubels van huiden te maken, pleegde hij vermoedelijk necrofilie en kannibalisme en komt dat allemaal door issues met zijn moeder. 

Stuk minder smerig maar minstens net zo smakelijk is This Is a Robbery op Netflix. Over één van de grootste kunstroven uit de geschiedenis. Uit een museum in Boston werden verschillende werken gestolen, waaronder een Vermeer en Rembrandt. Tot op de dag van vandaag zijn de werken niet gevonden. Grote kans dat ze ergens op zolder staan dus deze docu is naast vermakelijk dé motivatie om dit weekend de zolder op te ruimen. Wie de werken vindt, krijgt namelijk 10.000.000 dollar op z’n bankrekening.

Sinds Ferry Doedens weet heel Nederland wat Only Fans is. Veel jongeren verdienen een leuk zakcentje met pikante content op het platform. Videoland besloot in de wereld van deze aantrekkelijke zakenlui te duiken en maakte de driedelige docu OnlyFans Uncovered. Wederom lekker sensationeel en rete interessant.  

Klassieker: 2001: A Space Odyssey

Eén van de ultieme scifiklassiekers is Stanley Kubrick’s 2001: A Space Odyssey. In de twee en een half uur durende film laat Kubrick zijn cinematografische spierballen zien. Bij vlagen een ontzettend vage film maar wel eentje die je gezien moet hebben. Interessant om te zien is dat een aantal uitvindingen uit de film nu ook gewoon heel normaal zijn, zoals de krant lezen via een scherm. Neem er even de tijd voor en leg je telefoon weg want wanneer je je laat afleiden, kom je er niet echt meer in. Je vindt 'm sinds deze week op Prime.

Mocht je denken: ja, lachen maar waar gaat dit over? Dan is het aan te raden om het boek te lezen. Kubrick kwam samen met visionair Arthur C. Clarke tot deze film. Clarke schreef het script op basis van één van zijn eigen korte verhalen én bouwde het om tot een fantastische roman.

Op tv: Four Brothers

Mocht je na de avondklok ladderzat thuiskomen omdat je om vijf uur begonnen bent met de borrel, vergat te eten en ineens als een razende naar huis moest fietsen om op tijd thuis te zijn, dan heeft Spike zo’n ideale actiefilm voor je. In Four Brothers spelen Mark Wahlberg, André 3000, Tyrese Gibson en Garrett Hedlund vier mannen die als kind door dezelfde vrouw zijn geadopteerd. Na jaren komen ze weer bij mams over de vloer, waarop de vrouw wordt vermoord. De heren besluiten niet te rusten voor ze hun geliefde moeder hebben gewraakt. Vanaf half negen duikel je deze lekkere actiefilm in.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

'Vrouw PSV-speler Zahavi mishandeld bij overval'

Binnenland

Overvallers zouden zich hebben voorgedaan als pakketbezorgers

Lees verder

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing

Sport

Politie onderzoekt de zaak

Lees verder

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Glamorama

Raketbouwer onthult zijn geheim en torpedeert ook nog even een cryptomunt

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Klaas Dijkhoff maakt transfer naar PSV

Lees verder

Jongen wilde 'mening uiten' met middelvinger voor politie

Lees verder

Raven van Dorst voortaan als non-binair door het leven

Lees verder

Romain Grosjean even terug in de Formule 1

Lees verder

José Mourinho aan de slag bij AS Roma

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Inbreker gepakt na fapje achter laptop

Lees verder

VIDEO - Varaan sloopt Thaise winkel

Lees verder

Lol! Verslaggeefster aangevallen tijdens live uitzending

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: