NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

De beste films, series en docu's van deze week op een rij

Heerlijk, het is weer weekend! Nog één weekend braaf om tien uur thuis zijn (voor wie dat nog deed) en daarna kunnen we de teugels weer laten vieren. Bij anderen thuis want van Mark moet je laatste slok bier op het terras om zes uur achter de kiezen zijn.

Allemaal toekomstmuziek. Voor nu geldt er maar één ding en dat is dat het weekend hebt en jij geen flauw idee hebt welke nieuwe series en films je kunt gaan bingen. Gelukkig zijn we er al even diep voor je ingedoken. Geniet van je weekend!

Docu’s: Searching for Sheela, Inside Job en Io Sono Libero

Goed nieuws voor de documentairekijkers! Er zijn weer drie goede titels verschenen. Althans, titels waarmee je dit weekend wel doorkomt.

De eerste is voor wie aan de buis gekluisterd zat tijdens de zesdelige Netflix-docu Wild Wild Country. Daarin wordt de opkomst van de Baghwan en zijn volgelingen gevolgd. Onder andere Sheela, de rechterhand van de charismatische leider van deze bijzondere gemeenschap komt aan het woord. Ma Anand Sheela werd 25 dagen lang gevolgd door het Netflix-team en het resultaat bekijk je via de streamingsdienst.

Gek op geld? Dat zijn veel types op Wall Street ook. Soms gaan ze zo ver, dat de hele wereldeconomie naar z’n grootje gaat. In elk geval tijdelijk. In 2008 ging het allemaal even niet zo soepel en dat is deels te wijten aan een aantal heren die druk bezig waren op de beurs. Een documentaire hierover zie je sinds deze week op Videoland in de vorm van Inside Job.

En als we het dan toch over maffia hebben, pakken we ook maar even de klassieke variant erbij. Hoewel het in The Godfather allemaal heel romantisch overkomt, is ‘t in het echte leven toch knap vervelend als een stel gewelddadige lui je onder de duim hebben. In Io Sono Libero op Netflix vertelt een Italiaanse kledingfabrikant over hoe hij weigert geld te betalen aan het criminele circuit. Er ontstond een fantastische documentaire door zijn verhaal. 

Romkom: The Intern

De acteur die bekend werd als maffioso heeft een flinke ommezwaai gemaakt in zijn carrière. Hoewel hij af en toe nog in de rol van een crimineel kruipt, kiest hij ook af en toe voor een romantische komedie. Met succes. In The Intern speelt hij een 70-jarige weduwnaar die besluit stage te gaan lopen bij een succesvol bedrijf. De oprichter en eigenaresse werkt zichzelf over de kop en DeNiro ziet het als zijn taak om haar te ondersteunen en te helpen. Deze hartverwarmende film staat op Prime en hij zou verplicht kijkvoer moeten zijn. 

Alternatieve superhelden: Zero

Onzichtbaar zijn is meestal niet iets positiefs, maar het zou ook zomaar je superkracht kunnen zijn. De Italiaanse Zero woont in Milaan, in een buurt die op veranderen staat. Door zijn omgeving wordt hij niet gezien, tot hij besluit de aandacht te trekken. En dan blijkt dat hij letterlijk onzichtbaar kan worden. Samen met een groep mensen uit de buurt, proberen ze in de nieuwe Netflix Original serie Zero hun woonwijk te redden.  

Muziekmaniak: Whiplash op Videoland

Het is inmiddels wel een klassieker onder de muziekfilms te noemen, ondanks dat Whiplash pas een luttele zeven jaar oud is. En goed nieuws voor wie gek is op dit genre: Videoland heeft ‘m toegevoegd aan de collectie. De getalenteerde jazzdrummer Andrew is ontzettend ambitieus. Zijn coach en mentor is minstens zo ambitieus en wil er alles aan doen om Andrew op het podium te krijgen. Ze drijven elkaar tot waanzin en dat levert een fantastische film op. 

Op tv: Mr Brooks

We hebben als filmpubliek vaak een voorliefde voor films over seriemoordenaars, psychopaten en andere gekken die ver (of misschien toch niet) van ons afstaan. De makers van Mr. Brooks speelden daar naadloos op in. Mr. Brooks lijkt een keurige zakenman, maar hij houdt zich ook bezig met vuile zaakjes. Letterlijk, hij vermoordt nogal wat mensen. Hij weet uit handen van de politie te blijven tot een fotograaf hem probeert te chanteren. Bij Net5 snappen ze dat dit de perfecte vrijdagavondfilm is, hij begint om half negen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Politiek

Boeren toeren op: op Mediapark en bij stikstof-minister Christianne van der Wal (VVD)

Lees verder

RIVM wist weken voor eerste coronagolf dat zorg overbelast zouden raken

Algemeen

Uit de modellen werd duidelijk dat Nederland niet klaar was voor een uitbraak

Lees verder

VIDEO - Tribune Colombia begeeft 't: vier mensen komen om in stierenvechtarena

Algemeen

Bij het instorten van de tribune raakten honderden mensen gewond

Lees verder

Veilingvoer: De McLaren hypercar die Nederlanders niet mochten kopen

Tech & Crypto

Zelfs niet als ze genoeg geld hadden

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gewonde bij explosie op vakantiepark Peter Gillis

Lees verder

Nederlanders zwaargewond bij trike-ongeluk in Italië

Lees verder

22 jongeren sterven mysterieuze dood in Zuid-Afrikaanse kroeg

Lees verder

Maurice de Hond: BBB virtueel tweede partij van Nederland

Lees verder

Mail: Voorzitter BIJ1 stapt op - Partijbestuur stelt alleen maar vragen

Lees verder

Opnieuw grote crypto-hack: 100 miljoen USD gestolen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw bevrijd van gijzelnemer dankzij bericht via bezorgdienst

Lees verder

Het is officieel: in deze stad zijn mensen het gelukkigst

Lees verder

Auto rijdt etalage uit, twee mensen overleden

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: