NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Films en series om dit weekend te bingen 

Het is vrijdag en dat betekent maar één ding: we hebben weer de beste films en series voor je uitgezocht. Voor de meeste mensen is het namelijk weekend en als je om zes uur vanmiddag van het terras wordt geschopt, kun je thuis verder met bier drinken op de bank en een goede film of serie erbij. Om het je makkelijk te maken, hebben wij alvast wat must-sees voor je op een rij gezet. Oh, en vergeet zondag niet even een bloemetje langs te brengen bij je moeder(s). 

Op avontuur: Star Wars: The Bad Batch

Kun je niet genoeg krijgen van het Star Wars-universum? Goed nieuws, Disney ook niet. Daarom is er wederom een nieuwe serie die zich afspeelt in de galaxy far far away. Dit keer is het The Bad Batch, een groep experimentele klonen die hun weg moeten vinden door het grote universum en daar natuurlijk de nodige problemen ondervinden. Je kijkt deze nieuwe animatieserie met een extreem hoge IMDB-waardering nu op Disney+.

Meer avontuur: Expedition Back to the Future

Back to the Future is the gift that keeps on giving. Dit keer gaat avonturier Josh Gates met de iconische films aan de haal. Hij gaat samen met Christopher Lloyd - inderdaad, Doc Brown - op zoek naar dé DeLorean, de auto waarmee Brown en Marty McFly (Michael J. Fox) door de tijd reisden. De docuserie Expedition Back to the Future is enorm gescript, grappig en je leert weer wat meer over de filmreeks. Mochten ze de auto vinden, dan wordt ‘ie hoogstpersoonlijk afgeleverd aan de Michael J. Fox Foundation. De stichting doet onderzoek naar Parkinson, waar Fox aan lijdt. 

Klassieker: The Goonies

Mocht je heel Stranger Things het vage gevoel hebben gehad dat het allemaal wat bekend voorkwam, dat kan kloppen. De makers van de hitserie van Netflix hebben heel wat geleend (of een ode gebracht aan) films uit de jaren tachtig. Waaronder The Goonies, de film van Steven Spielberg uit 1985. Als je die nog nooit hebt gezien, dan hebben we goed nieuws. Je kijkt ‘m namelijk sinds deze week via Prime. 

Drama: The Great Gatsby

Van acteurs als Leonardo DiCaprio kunnen we eigenlijk nooit genoeg krijgen. En zeker niet als hij schittert in de roaring twenties van de vorige eeuw. Via Prime kijk je de meest recente verfilming van The Great Gatsby, naar het boek van F. Scott Fitzgerald. Onmogelijke liefdes, hit and runs, veel feestjes en daarmee ook een stuk meer roaring dan onze jaren twintig. Gaan we sowieso inhalen als feestjes en festivals weer kunnen. Voor nu moeten we het nog even doen met pracht en praal op ons beeldscherm en dat kan nu dus met deze flamboyante, grootse, kleurrijke en wilde film waarin Gatsby, de beeldschone Daisy, roddelende Jordan en old sport Nick Carraway. 

Bingen: The Sons of Sam

We zijn collectief gek op verhalen over seriemoordenaars en daar springt Netflix goed op in met de true crime documentaireserie The Sons of Sam: Descent into Darkness. Want deze serie heeft meer dan alleen een seriemoordenaar: er is een complot, er lijkt een satanische sekte bij betrokken en natuurlijk is er een eigenwijze onderzoeker die probeert te bewijzen dat het allemaal anders in elkaar steekt dan we tot nu toe dachten. Met een hoop archiefbeelden, dramatische muziek, spannende cliffhangers en natuurlijk is het allemaal zo gemonteerd dat je op het puntje van je stoel zit. Het heeft alle goede ingrediënten en is precies wat we willen zien. 

Komedie-thriller: Vincenzo

Als je dan toch in je moederland op bezoek bent, waarom zou je je vijanden dan geen koekje van eigen deeg geven? Dat lijkt de Koreaans-Italiaanse mafia-advocaat Vincenzo een prima plan als hij op bezoek is in Korea. Je moet de eerste twee a drie afleveringen even doorbijten, daarna wordt het een hele goede serie waarin de elementen van een thriller én een komedie perfect worden gecombineerd. Vanaf aanstaande zondag kijk je Vincenzo via Netflix. 

Thuisbioscoop: Boss Level

Qua bioscoopfilms kwam er de afgelopen pandemie niet echt iets beters uit dan TENET en dat nemen we maar voor lief. De bioscopen zijn toch voornamelijk dicht. Wel kun je met Pathé Thuis je eigen bioscoop bouwen. Ze doen daar aan thuispremières en één van de films die je op het grote scherm in de woonkamer kunt kijken is Boss Level.

Het concept is simpel en een beetje uitgekauwd, de hoofdpersoon zit vast in een tijdlus en komt er maar niet uit. Net als bij Ground Hog Day, Happy Death Day en Palm Springs wordt hij elke dag op dezelfde dag wakker en lukt het hem maar niet om eruit te komen. In het geval van Boss Level gaat het om een lekker luchtige actiefilm met een regelmatig ontkleedde Frank Grillo, wat eigenlijk al reden genoeg is om de film te kijken. En het feit dat Mel Gibson erg charmant oud is geworden is ook niet verkeerd.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Glamorama

Toegegeven: ook een paar slechte

Lees verder

Bijna alle aanbiedingen verdrinken in nieuwe wet tegen stuntbier

Binnenland

Dat scheelt een slok op een borrel

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Victoria's Secret stopt met sexy 'Angels'

Lees verder

Stadioncrasher van Greenpeace bijna neergeschoten

Lees verder

Akwasi niet vervolgd voor oude tweets

Lees verder

Video. Laatste rit van Italiaanse horrorkabelbaan

Lees verder

Kiki Bertens stopt na dit jaar met tennissen

Lees verder

Brand sloopt hoofdgebouw Beekse Bergen

Lees verder

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bewaker speelt chirurg: patiënt overlijdt

Lees verder

VIDEO - Auto vliegt door zwembad en eindigt op trampoline

Lees verder

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: