NieuwNieuws

Glamorama

Elon Musk bij SNL: 'Ik ben een autist'

Raketbouwer onthult zijn geheim en torpedeert ook nog even een cryptomunt

Afgelopen nacht Nederlandse tijd was Tesla-baas Elon Musk de hoofdgast in de eeuwenoude Amerikaanse comedyshow Saturday Night Live. In de traditionele, van grappen en grollen doorspekte openingsmonoloog onthulde hij dat hij op het autistische spectrum zit: hij heeft het syndroom van Asperger.

Zijn specifieke sociale eigenaardigheden gaven altijd al de suggestie van een spectrumstoornis, maar nu weten we dus welke. Vol trots verklaarde hij de eerste Asperger te zijn die SNL mocht presenteren, al worden op internet wel meer namen genoemd van artiesten en filmsterren die hem voor gegaan zouden zijn.

Aspergers, zo staat te lezen bij de autistenvereniging, kenmerken zich vaak door hun hyperfocus op taken, er is vaak sprake van beperkte interessegebieden, ze vertonen herhalingsgedrag en er kan sprake zijn van problemen op het gebied van sociale communicatie en sociale interactie. Allemaal van toepassing op de eigenzinnige Elon Musk.

Bekijk hieronder de SNL openingsmonoloog van de spectrum-SpaceX'er, die op 5 mei een prototype van zijn Marsraket, het Starship SN15, bij de vijfde poging veilig terug op aarde liet landen na een testlancering. Bij SNL steekt hij de spreekwoordelijke draak met zijn eigen aandoening: "Don't worry, I'm pretty good in running 'Human' in emulation mode".

Dogecoin maakt een diepe duik

Tijdens het optreden van Musk maakte hij grappen over cryptomunt Dogecoin, die hij "a hustle" noemt - een soort piramidespel.  Nog tijdens de uitzending begon de koers van de crypto niet maanwaarts te gaan, maar eerder hetzelfde traject te volgen als de Chinese Lange Mars-raket.

Musk, die zich 'The Dogefather' liet noemen, twittert veel over de schertscrypto maar tijdens de SNL-uitzending pakte zijn live-commentaar over de hondenmunt minder goed uit.

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Niet Doodchecken

Had je bijna supersnelle schildpadden

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Binnenland

Afgelopen week 38 procent minder positieve coronatesten

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

School past ongepaste jaarfoto's aan met hilarische photoshop

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: