NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Een lang weekend bingewatchen

Heerlijk, zo'n lang Pinksterweekend voor de boeg. Al die christelijke feestdagen leveren ons toch mooi weer wat gratis vrije dagen op. Beetje jammer dat het volgens de voorspellingen alleen maar gaat regenen. Je barbecue kan weer in het schuurtje, misschien kun je in plaats daarvan lekker gourmetten aan de keukentafel.

Of je bestelt een berg Chinees en ploft op de bank neer met goede films en series. Dat is in elk geval wat wij gaan doen dit weekend. Om je keuzestress wat in te perken, hebben we vast een lijst met films en series voor je samengesteld. Hoef je niet meer te panikeren over welke streamingsdienst je aan moet gooien. Fijn weekend!

Bingen: Halston

De familie van modeontwerper Halston is niet zo blij met deze Netflix-serie, wij des te meer. De makers zouden het archief van het mode-icoon niet hebben geraadpleegd waardoor de biografie meer een fictieserie dan echt een biografie is. Maakt ons weinig uit, er is een serie vol kleur, seks, drugs, mooie mensen, mooie kleding en Ewan McGregor in de hoofdrol verschenen. Sinds vorige week kijk je vijf afleveringen over de iconische modeman die zichzelf in de jaren zestig en zeventig op de kaart wist te zetten met kleding voor onder andere Jackie Kennedy.

Privé ging ‘t allemaal niet altijd even soepel en dat levert een extra dramatische maar goede serie op. Want laten we eerlijk zijn: als kijkers genieten we maar al te graag van andermans ellende. Mocht je geïnspireerd zijn door de kleding in de serie: vanaf 21 juni kun je tien speciaal ontworpen kledingstukken bestellen. Af te halen bij luxe warenhuizen Saks Fifth Avenue en Neiman Marcus in Amerika. Goed te combineren met het halen van een vaccin, dus. 

Animatie: Marvel's M.O.D.O.K.

Als je een groot hoofd en een nog groter (gekrenkt) ego hebt, dan zit er maar één ding op: superschurk worden. Dat weet ook George Tarleton. Hij werd als kind gepest en heeft daarom besloten zijn superschurkenrijk op te tuigen. Onder de naam M.O.D.O.K., wat staat voor Mental Organism, Designed Only for Killing, probeert hij zijn langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Daar zijn wij als kijker heel erg blij mee want het levert een hilarische animatieserie op die je vanaf vandaag op Disney+ kunt kijken. 

Ellendige feelgood: Wonder

In het genre ‘tragische feelgoodfilms’ (denk aan PS. I Love You, The Notebook, The Fault in Our Stars) kun je op Videoland nu kijken naar Wonder. Aan de piano in de trailer hoor je al om wat voor film het gaat. Onwijs geromantiseerde ellende. 

De jonge Auggie heeft een aandoening waardoor zijn gezicht er anders uitziet dan dat van de meeste kinderen. Hij heeft altijd thuisonderwijs gekregen. De film begint op het moment dat hij eindelijk naar school mag. En als kind een buitenbeentje zijn omdat je er anders uitziet, dat is doorgaans niet bepaald makkelijk. Perfecte film voor een regenachtig Pinksterweekend. Kop thee, reep chocola en onder een dekentje op de bank. Dat genre. Vooral een tip vanwege wonderkindacteur Jacob Tremblay, die je wellicht kent van de briljante en bloedspannende film Room. Die je overigens ook op Videoland kunt zien. Of op Prime.

Sci-fi: War of the Worlds

Naar het befaamde boek van H.G. Wells. Niet te verwarren met regisseur en acteur Orson Welles, die het verhaal dan wel weer als hoorspel uitbracht. Het was een beetje de fabeltjesfuik van weleer. Toen het hoorspel in 1937 werd uitgezonden, dachten een hoop mensen dat het om een nieuwsbericht ging en de wereld werd aangevallen door buitenaardse wezens.

Hoe dan ook, Wells' boek uit 1898 is meerdere malen verfilmd en FOX heeft het boek geadapteerd tot serie. Mocht je niet helemaal bijzijn - FOX is inmiddels bij seizoen twee - dan kun je de serie vanaf het begin kijken op Disney+. War of the Worlds is een van de oudste, bekende verhalen over een buitenaardse invasie. Aangezien er nogal wat is veranderd sinds 1898, hebben de makers van de serie ook wat tweaks gedaan bij het in beeld brengen van het verhaal. Lekker sensationele, postapocalyptische actieserie met buitenaardse wezens, wat wil je nog meer?

Actie: The Accountant

Heerlijke misdaadfilm met één van die knappe doch redelijk inwisselbare acteurs in de hoofdrol. Ben Affleck speelt in The Accountant de hyperintelligente maar obsessieve accountant Christian Wolff. Hij is een razend goede accountant en blijkt ook nog eens een goede crimineel. Als wiskundig genie lukt het hem zonder moeite om de frauduleuze boekhouding van mensen die graag buiten de lijntjes kleuren op orde te krijgen. Prima wegkijker, net spannend en origineel genoeg om je bij de les te houden. Met J.K. Simmons, Anna Kendrick en Jon Lithgow is de rest van de cast een stuk minder inwisselbaar. 

Op tv: RED

Nu we toch in het genre ‘lekkere actiefilms’ zitten: RED is zaterdag om half negen op Veronica. RED staat voor Retired Extremely Dangerous. Er is uiteraard maar één acteur die dat kan echt overtuigend kan spelen, en dat is Bruce Willis. Als ex-CIA agent Frank Moses heeft hij informatie over een aantal geheime missies. Dus moet ‘ie worden omgelegd. Hij stelt een team samen om te zorgen dat hij achter de identiteit van zijn moordenaars kan komen. Zo’n actiekomedie die na de vijfde keer nog steeds onwijs vermakelijk is. 

Docu: 1971: The Year That Music Changed Everything

De makers van de documentaire Amy (over Amy Winehouse) komen met een nieuw verhaal uit de muziekgeschiedenis. De afgelopen periode was uiteraard niet de enige roerige tijd uit het recente verleden. In 1971 was er heel wat te doen om allerlei zaken in de wereld. We noemen een Vietnamoorlog waar wel eens een eind aan mocht komen, bijvoorbeeld. En een hoop muzikanten die wilden dat de wereld zou veranderen. En probeerden dat te doen via hun muziek en status. Van The Who tot Curtis Mayfield en van The Rolling Stones tot Bob Marley, in de docu duik je in deze periode van de muziekgeschiedenis. Je kijkt ‘m op Apple TV+.

Arthouse: The Beguiled

Zet een gewonde, bloedmooie soldaat in een vrij religieus meisjesinternaat en je hebt gedoe. En seksuele spanning. Dat is een beetje de basis van The Beguiled, een film van de briljante Sofia Coppola. Ze schreef en regisseerde deze film die in 2017 verscheen. En wist daarvoor ook nog een vrij briljante cast te regelen. Onder andere Kirsten Dunst, Nicole Kidman en Elle Fanning spelen een rol - dat doen ze allemaal voortreffelijk. De knappe soldaat wordt vertolkt door Colin Farrell. Je kunt ‘m sinds afgelopen week kijken op Netflix.

Ook op tv: Holmes & Watson

Will Ferrell en John C. Reilly zijn zondag te zien als Sherlock Holmes en Dr. Watson. Zoals verwacht bij dit acteursduo gaat het niet om een serieuze bewerking van de befaamde karakters maar om een komische bewerking. Het is flauw, het is grappig en het is simpelweg ontzettend vermakelijk. Je kijkt Holmes & Watson zondag om half negen op Comedy Central.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

CNN: Het was kantje boord voor Donald Trump toen hij corona kreeg

Buitenland

'The President was in danger of dying'

Lees verder

Rechterhand Ridouan Taghi uitgeleverd

Binnenland

Saïd R. werd opgepakt in Colombia

Lees verder

André Hazes en Sarah zetten relatie op pauze

Glamorama

En weten niet hoe lang dat gaat duren

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Joodse organisaties dagen Thierry Baudet voor de rechter om oorlogs-tweets

Lees verder

Kerstpakket - Formatie is rond voor de Kerst

Lees verder

Kamil E. en Delano G. langer vast als verdachten moord Peter R. de Vries

Lees verder

Het paleis deelt mede - Foto's van de Prinses van Oranje (morgen 18 jaar oud!)

Lees verder

Video - Sylvana Simons (BIJ1) krijgt op haar sodemieter tijdens emancipatiedebat

Lees verder

Video. Keeper Jensen scoort prachtige eigen goal

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Bordeel biedt half uurtje met dames bij vaccinatie

Lees verder

Belgische kerk reinigt altaar met wijwater en gebed na seksvideo

Lees verder

Celstraf dreigt voor blotebillenfoto Russisch model

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: