NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

 Cheers to the freaking weekend! 

Zin om dit weekend weer even op schema te komen met alle films en series die je nog moet kijken? Dat is mooi pech, want we hebben alweer een hele nieuwe batch met steengoede (en minder goede) titels voor je uitgezocht. Zodat je precies weet naar welke streamingsdienst je moet gaan om je de komende twee vrije dagen te vermaken.

Nieuw: Cruella

Bij Disney draait het er meestal om dat het kwaad wordt verslagen. Maar zo nu en dan krijgen ook de schurken een eigen plekje in het oeuvre. Na Malificent is het nu de beurt aan niemand minder dan Cruella de Ville. Jup, de vrouw die de dalmatiërs wilde villen voor haar nieuwe jas.

Emma Stone kroop voor deze film in de rol van de schurk en doet dat voortreffelijk. Eindelijk komen we erachter hoe Cruella nu precies Cruella is geworden. Niet alleen een heel vermakelijk verhaal met goede acteurs, ook het filmwerk, kleurgebruik en de stijl zijn fantastisch. Je moet er overigens wel even wat euro’s voor neertellen om Cruella deze week al te kijken. Als je geen VIP-lid bent van Disney, kost het je een kleine dertig euro om ‘m alvast te zien. Je kunt natuurlijk ook even wachten tot ‘ie erop staat voor gewone stervelingen.

Docu: PINK: All I Know So Far

De meest gestelde vraag over vrouwen in topfuncties is vermoedelijk hoe ze dat met het moederschap combineren. Bij hoge uitzondering gaan we daar een keertje in mee (het is namelijk de meest belachelijke vraag die je een vrouw over haar werk kunt stellen). Dankzij Pink is ‘ie eindelijk een keer legitiem. De wereldberoemde zangeres had twee dromen: rockster worden en een gezin. Beide dromen zijn uitgekomen. 

Als wereldster reist ze de hele wereld over, mét haar gezien. En daar is een documentaire over gemaakt. Dus voor één keer is de vraag legitiem: hoe combineer je als wereldster je werk met het gezinsleven? Nou, zo zou het dus kunnen. Je kijkt de heerlijke documentaire PINK: All I Know So Far op Prime.

Bingen: A Teacher

Als docent een affaire beginnen met een leerling, is nou niet bepaald heel verstandig. Consent of niet. In de serie A Teacher begint docent Claire (Kate Mara) een relatie met de 17-jarige Eric (Nick Robinson). Geheel naar verwachting levert dat een hele hoop problemen en daarmee op een goede miniserie op. Je kijkt ‘m via Disney+. 

Misdaad: The Kitchen

Als je getrouwd bent met een crimineel, is er een kans dat je er op den duur (een tijdje) alleen voor komt te staan. The Kitchen speelt zich af in in de New Yorkse wijk Hell’s Kitchen in de jaren 70. Drie vrouwen moeten het een paar jaar zonder hun criminele vent doen, aangezien de partners zijn opgepakt en veroordeeld. Het wordt voor de vrouwen pas echt pittig als het geld opraakt en ze geen werk kunnen vinden.

Wat doe je dan? Precies. De zaak van je partner weer opengooien. Dan maar de criminaliteit in. Het gaat Kathy Brennan (Melissa McCarthy), Ruby O’Carroll (Tiffany Haddish) en Claire Walsh (Elisabeth Moss) prima af. Hoewel er wel de nodige obstakels zijn. De omgeving van de drie is niet echt lyrisch dat de vrouwen iets anders gaan doen dan moeder en/of echtgenoot zijn.

Op tv: Louis Theroux: Shooting Joe Exotic

Lang voordat we smulden van alle drama rondom Joe Exotic en Carole Baskin op Netflix, kwam Louis Theroux al bij de Tiger King over de vloer. In 2011 maakte hij de documentaire America’s Most Dangerous Pets, waarin hij onder andere bij Joe langs ging. 

Vrijdag kijk je op NPO3 naar het vervolg. In Louis Theroux: Shooting Joe Exotic gaat Theroux langs bij het team dat Exotic uit de gevangenis probeert te krijgen, spreekt hij vrienden en familie van de ster uit de documentaire en natuurlijk is Baskin ook van de partij. Dat wordt weer smullen.

Sexy werklozen: The Full Monty

Een online side hustle om wat te verdienen? In de jaren negentig lag dat net wat anders. Voor een extra zakcentje moest je toch echt een offline activiteit bedenken. Zeker als het je niet lukte om aan een nieuwe baan te kopen. In The Full Monty zijn zes mannen die bij een staalfabriek werkten hun baan kwijt. En een nieuwe ligt voor allemaal niet echt voor het oprapen. 

Dus, bedenken ze, dan is het tijd om een striptease-act te beginnen. Aangezien ze niet heel getalenteerd zijn en fysiek iets minder aan het schoonheidsideaal voldoen dan de heren uit Magic Mike, moet er dus nog wat geoefend worden. Je kijkt deze komedie uit 1997 op Disney+.

Ook op tv: Rango

In de categorie 'heerlijke animatiefilm' kunnen we je aanraden om zaterdag naar Comedy Central te zappen. De zender zorgt er vanaf acht uur voor dat je naar Rango kunt kijken. De gewone doch ietwat arrogante kameleon Rango is een huisdier en raakt na een ongeluk verdwaald in de woestijn. Hij komt uiteindelijk in het wetteloze stadje Dirt terecht, waar ze een sheriff nodig hebben. Drie keer raden wie zich direct geroepen voelt om het stadje dat zonder water zit te redden. De stem van Rango wordt verzorgd door Johnny Depp, daarnaast is onder andere Isla Fisher te horen.

Nog een beetje nieuw: Pinocchio

Vermoedelijk kent iedereen de tekenfilm van Disney over het jongetje wiens neus groeit als hij liegt. Pinokkio, natuurlijk. Vorig jaar kwam de live-action variant van de film uit, Pinocchio. In het Italiaans. Houtbewerker Geppetto heeft zo'n enorme kinderwens, dat hij zelf een zoon besluit te maken. Als het jongetje tot leven wordt gewekt, is hij plots vader. Wellicht heeft hij zich wel een beetje verkeken op hoeveel problemen kinderen kunnen veroorzaken. Vooral Pinocchio heeft wel een handje van gedoe verzorgen. Je kijkt deze prachtig gemaakte film nu via Prime.

Bonus: RED 2

Mocht je vorige week enorm hebben genoten van Bruce Willis als een brute, gepensioneerde CIA-agent in RED, dan kun je het hele festijn zaterdag nog een keer beleven. Om 20:00 uur zendt Veronica deel twee van deze puike actiefilm uit.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.     

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Niet Doodchecken

Had je bijna supersnelle schildpadden

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Binnenland

Afgelopen week 38 procent minder positieve coronatesten

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

School past ongepaste jaarfoto's aan met hilarische photoshop

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: