NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Eindelijk weer naar de bioscoop!

We moesten er Heel Erg Lang op wachten maar we kunnen eindelijk weer met een bak écht lekkere popcorn in een rode pluche stoel ploffen. De bioscopen mogen weer open! Hoewel nog niet ieder filmhuis dit weekend al operationeel zal zijn, hebben we toch alvast wat fijne tips voor je op een rij gezet. En natuurlijk ook gewoon wat tips voor als je liever je privébioscoop induikt.

In de bioscoop: The Misfits

Sommige films die je nu op het witte doen kunt zien, bespraken we in deze rubriek al eens. Zo kan je Cruella, Nomadland en De Oost nu niet alleen streamen maar ook in de bioscoop bekijken. 

Maar dé aanrader is toch wel The Misfits. Een beetje the next best thing nu we nog steeds op James Bond aan het wachten zijn. Oktober duurt nog lang. In The Misfits kruipt Pierce Brosnan - wellicht de reden dat deze film wat James Bondig voelt, Brosnan is zijn charme nog niet verloren - in de huid van een meestercrimineel. Of 'ie even een flinke goudvoorraad buit kan maken. Laat dat maar aan Pierce over. Hij doet 't prima als de schurk. Actie, illegale praktijken en heel wat achtervolgingen in coole auto's. Prima, doen we het mee.

Eindelijk op Netflix: Joker

Mocht je één van de weinige mensen zijn die geen Prime heeft (of niemand heeft kunnen vinden om accountgegevens van te gebruiken), dan heb je Joker nog niet thuis kunnen kijken. Althans, niet legaal. Maar nu is er goed nieuws - als je Netflix hebt. De titel is namelijk door de streamingsgigant aangekocht. Je kunt de Joaquin Phoenix in de hoofdrol vanaf morgen eindelijk streamen.

En dat is 't zeker waard. Hoewel het absoluut geen film is waar je vrolijk van wordt, is 't wel een mustwatch. Alleen al omdat je ineens hele andere gevoelens voor deze superschurk krijgt. Het is hartverscheurend én ongemakkelijk. En prachtig gefilmd. We snappen waarom deze film zo'n hype was. En is. En blijft. Dit is veel meer dan weer een origin story.

Een beetje vreemd: Follow de Soa

Ja, ehm, heel eerlijk weten wij ook niet zo goed wat we hiervan moeten vinden. Videoland komt met de nieuwe serie Follow de Soa. Maar de trailer is hilarisch. De 18-jarige Esmée is het helemaal zat om maagd te zijn en weet een jongen te strikken voor haar eerste keer. En dan blijkt 'ie chlamydia te hebben. Hij beweert het van Esmée te hebben. Die laat het er niet bij zitten en gaat op jacht naar patient zero. Of 't wat is weten we niet, maar we hebben zo'n vermoeden dat we niet heel lang over de acht afleveringen zullen doen. Met misschien een beetje een ongemakkelijk gevoel. Beetje zoals de meeste eerste keren.

Bingen: Dom

Ja ja, drugs zijn slecht, niet doen. Maar van de series erover smullen we toch een partijtje. Dat snapt ook Prime, die een waargebeurd verhaal heeft omgebouwd tot een ontzettend gelikte, kleurrijke serie. Pedro is de zoon van een agent die al zijn hele carrière in Rio de Janeiro tegen cocaïne strijdt. Hij probeert zijn zoon mee te geven dat je er beter niet aan kunt beginnen, maar dat blijkt een averechts effect te hebben. Pedro komt erachter dat je de drugsverslaving prima kunt bekostigen met een criminele carrière en het lijkt hem goed af te gaan. Wat we al zeiden, enorm gelikt maar wél weer zo'n lekker verslavende drugsserie.

Spannend: Lisey's Story

Wanneer Stephen King alleen al denkt aan een nieuw boek, zijn er al talloze filmmakers die de rechten proberen te hosselen. Zo ook met Lisey's Story, een wederom razend spannend verhaal van de koning van de horrorfictie. Of thrillers. Mysteries. Of iets daar tussenin. Hoe dan ook, Lisey's Story dus. Vertelt het verhaal van Lisey, je verwacht het niet. Lisey had nou niet bepaald een gezellig huwelijk. Twee jaar na de dood van haar echtgenoot wordt ze steeds vaker herinnerd aan dat huwelijk en moet ze een soort speurtocht aangaan.

King zelf schreef de afleveringen voor deze serie die je op Apple+ kunt kijken. Je moet wel goed op blijven letten, waarschuwt hij. Het verhaal wordt niet lineair verteld maar gaat alle kanten op. Spannend! Met in de hoofdrol de fantastische Julianne Moore en Clive Owen.

Animatie: The Pirates! Band of Misfits

Vergeet alles wat je weet over piratenfilms, er is er maar eentje die je echt gezien moet hebben. Want laten we eerlijk zijn, ook jij bent Jack Sparrow na vijf films wel zat. The Pirate Captain (Hugh Grant) wil na jaren verliezen weer meedoen aan de Pirate of the Year Awards. En deze editie moet en zal hij 'm winnen. Koste wat het kost. Beetje pech dat hij en zijn onhandige crew niet de beste reputatie hebben. En de reis naar de prijsuitreiking verloopt ook niet helemaal soepel. Een perfecte film voor de zaterdagavond, je ziet 'm vanaf half negen bij Comedy Central.

Ook leuk: voor Raya & The Last Dragon op Disney+ hoef je sinds vandaag geen VIP-toegang meer te hebben. En op datzelfde kanaal kijk je vanaf woensdag ook naar Loki. OMG, zin in!

via GIPHY

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Niet Doodchecken

Had je bijna supersnelle schildpadden

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Binnenland

Afgelopen week 38 procent minder positieve coronatesten

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

School past ongepaste jaarfoto's aan met hilarische photoshop

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: