NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Deze films en series mag je dit weekend niet missen

Het weekend is weer begonnen! Hoewel je ook weer dingen buitenshuis kunt doen, snappen we dat je nog even moet wennen aan alle drukte. Goede reden om je in huis op te sluiten en series te bingen. Of films te kijken. Om je de keuzestress te besparen, hebben we alvast wat tips voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

Nieuw: Loki

Eindelijk is het zover, Disney heeft The Son of Laufey teruggehaald. Sinds woensdag kijk je de eerste aflevering van Marvel's antiheld Loki. Voortreffelijk vertolkt door Tom Hiddleston. De serie speelt zich af na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame en in een alternatieve tijdlijn. Die Loki heeft verstoord. En nu weer moet gaan repareren. In opdracht van Mobius (Owen Wilson) is het de taak aan de sluwe en slimme god om zijn fouten weer recht te zetten. Is het alweer woensdag? We kunnen niet wachten op aflevering twee. 

Mocht je écht niet kunnen wachten op meer shenanigans van deze van gedaante veranderende Noorse god, dan raden we het boek Norse Mythology van Neil Gaiman van harte aan.

In de bioscoop: Godzilla vs. Kong

Yes, een nieuwe film over het einde van de wereld! Alsof de werkelijkheid nog niet genoeg was. Waar de pandemie ons de afgelopen tijd geprobeerd heeft langzaam en subtieler te slopen, gaan Godzilla en Kong er wat opvallender in. Er worden dingen gesloopt, er ontploft van alles en het is uiteraard weer spannend of het allemaal goed afloopt. In dit vierde deel in Legendary's MonsterVerse nemen de antagonisten uit Godzilla: King of the Monsters en Kong: Skull Island het tegen elkaar op. Perfect om met een bak popcorn op schoot op het grote witte doek te kijken. 

Drama: Skater Girl

Ook wij vinden het af en toe tijd voor een lekker dramatische coming-of-age film met een lichte feelgood-vibe. Daarom zijn we blij met Netflix. Die kocht de film Skater Girl aan. De skater girl in kwestie is de tiener Maharani die in een dorp op het Indiase platteland woont. Wanneer de Britse Jessica langskomt om meer over haar verleden te weten te komen - of eigenlijk het verleden van haar vader -, introduceert ze het skateboard. Maharani blijkt een natuurtalent en moet gaan kiezen of ze zich conformeert aan waar ze vandaan komt, of meedoet aan de skatekampioenschappen. 

Serie: Clarkson's Farm

Jeremy Clarkson mag bij de BBC dan in ongenade zijn gevallen, bij Prime willen ze de presentator maar al te graag hebben. Samen met zijn Top Gear-compagnons maakte hij al The Grand Tour. Co-hosts James May en Richard Hammond hadden al hun eigen programma's en nu mag ook Clarkson zijn eigen show maken.

Clarkson runt voor het programma dat uit acht delen bestaat een boerderij. "Om boer te zijn moet je agronoom, zakenman, politicus, accountant, dierenarts en monteur zijn. Ik ben... Geen van die dingen. Ik weet niet eens wat agronoom betekent", zei Clarkson daar eerder over. Belooft een hoop goeds.

Bingen: Mixed-ish

Ben je door alle afleveringen van Black-ish heen en was je bang in een sitcom-gat te vallen? Geen zorgen! Dankzij Videoland kun je gewoon verder bingen. Rainbow, moeder van het Black-ish gezin, heeft haar eigen serie gekregen. Ze woonde tot haar twaalfde in een sekte en moest daarna de gewone wereld in. Op zich al een uitdaging. En helemaal voor Rainbow en haar broertje en zusje. Ze zijn mixed. Half zwart, half wit. En dat werd in de jaren tachtig niet helemaal begrepen.

Het levert eenzelfde soort serie als Black-ish op, met een nieuwe verhaallijn, nieuwe karakters maar dezelfde humor. Wokeness gaat prima hand in hand met goede grappen, bewijst maker Kenya Barris wederom. Overigens ook top als je benieuwd bent wat er met de acteur die Zack Morris in Saved By The Bell speelde is gebeurd, hij speelt Bow's vader.

Nog meer bingen: Stumptown

Meer goed bingenieuws! De serie Stumptown - nu te zien op Fox - is ook gewoon in één klap te bekijken op Videoland. Daarin speelt Cobie Smulders (Robin uit How I Met Your Mother) de privédetective Dex. Deze veteraan is niet bang buiten de lijntjes te kleuren, verbaal scherpzinnig en ze weet hoe je iemand in elkaar mept als dat nodig is. Een verademing tussen alle mooie en saaie poppetjes uit veel misdaadseries.

Klassieker: Full Metal Jacket

In de categorie 'moet je hebben gezien' valt Stanley Kubrick's Full Metal Jacket absoluut. En er is geen reden om 'm niet te kijken want hij is komend weekend op tv. Als je zaterdag om half negen nog op het terras hangt, stel je je tv maar in om de film op Veronica op te nemen. 

Niet meteen roepen dat je niet van oorlogsfilms houdt, dit werk van Kubrick omvat veel meer. Een groep rekruten wordt op vrij onmenselijke wijze klaargestoomd door een drillsergeant. En vervolgens naar Vietnam gestuurd. Tijdens de Vietnam-oorlog. Eén van de soldaten moet verslag doen van de bloederige oorlog in het land. 

Op tv: The Mountain Between Us

Op precies hetzelfde moment dat Full Metal Jacket op tv is, kijk je op Net 5 naar The Mountain Between Us. Met de briljante Kate Winslet en Idris Elba in de hoofdrol. De twee charteren een vliegtuig omdat ze haast hebben om op hun bestemming te komen. Dat duurt nog veel langer wanneer het vliegtuig crasht. In de sneeuw. Midden in de bergen. En ze samen moeten zien te overleven.

De twee deelden rond de release van de film hele goede anekdotes over het filmen in The Graham Norton Show. Zoals vertellen hoe je moet plassen als het honderdmiljoen graden vriest.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Schildpadonderzoeker vindt voor 1,2 miljoen dollar aan cocaïne

Niet Doodchecken

Had je bijna supersnelle schildpadden

Lees verder

Coronafeest: Alle cijfers dalen hard

Binnenland

Afgelopen week 38 procent minder positieve coronatesten

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Snelheidsduivel (24) veroorzaakte dodelijk crash N34

Lees verder

VIDEO - Tankstation ontploft in woonwijk

Lees verder

Tekst 'Welcome to Perth' op dak bij vliegveld Sydney

Lees verder

5,4 miljoen kijkers zien Oranje winnen

Lees verder

Vlissingse maaimachine verhakselt zeldzame orchidee

Lees verder

Man die 15-jarige Celine meenam moet 1,5 jaar brommen

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Vrouw moont agent. Agent tasert vrouw

Lees verder

Overleden vrouw opgegeten door eigen katten

Lees verder

School past ongepaste jaarfoto's aan met hilarische photoshop

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: