NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Toegegeven: ook een paar slechte

Goed nieuws voor wie op zaterdag en zondag niet hoeft te werken: het is bijna zaterdag en zondag. Dat betekent twee volle dagen vrij! Nou ja, wellicht moet je zondag nog even een speciaalbierpakketje bij pa afleveren, het is tenslotte vaderdag.

Voor wie gewoon de tijd heeft om te doen wat 'ie wil en wie dat graag invult met films en series, hebben wij het werk vast gedaan. We kwamen, zagen en oordeelden. En schreven voor je op met welke hoogstaande cultuur en pulp je dit weekend kunt vullen. Plop dat koude biertje maar open. Cheers!

In de bioscoop: Judas & The Black Messiah

De stroom aan goede films in de bioscoop begint zo langzamerhand weer op gang te komen. Dus mocht je dit weekend verkoeling zoeken, dan kunnen we een filmpje op het witte doek van harte aanraden. Onze persoonlijke favoriet van deze week: Judas & The Black Messiah. Niet de meest zomerse film, wel een sterk (en helaas waargebeurd) verhaal. Goed geschiedenislesje.

In ruil voor strafvermindering, wordt William O’Neal door de FBI gevraagd te infiltreren bij de Black Panthers. De overheid had ‘t niet zo op zwarte mensen die voor hun rechten opkwamen. Of zwarte mensen in het algemeen. Om zijn eigen hachje te redden, gaat O’Neal de deal aan en speelt hij informatie over de leider van de groepering door.

Op tv: Good Boys

Eén van de betere coming of age-films is zondagavond om acht uur bij Veronica te zien. Good Boys werd geproduceerd door onder andere Seth Rogen en consorten. Geheel in de stijl van Superbad, Sausage Party en Neighbors komen ze nu met een kinderfilm. OF nou ja, een film over kinderen. Die ‘m zelf niet mogen zien volgens de kijkwijzer.

Drie 12-jarige jochies hebben heibel met hun buurmeisjes en besluiten de handtas van één van de meiden te jatten. Daar blijkt drugs in te zitten. Het een leidt tot het ander en voor ze ‘t weten zitten de jongens zwaar in de problemen. De jonge acteurs spelen hun rol voortreffelijk en dankzij het hilarische script is het echt aan één stuk door schaterlachen. Absolute aanrader om je weekend mee te beëindigen.

Tragikomedie: Fatherhood

Mocht je meer in de stemming zijn voor drama, dan heeft Netflix Fatherhood voor je aan het oeuvre toegevoegd. Kevin Hart speelt de hoofdrol in deze tragikomedie. Samen met zijn vrouw verwacht hij zijn eerste kind. Maar bij de geboorte komt zijn vrouw te overlijden. En moet de onervaren vader het ineens alleen doen. Ruimte voor een hoop drama dus, maar met de nodige luchtigheid. En emoties. We pinkten geen traan weg, het is gewoon warm, oké?! 

Bingen: Physical

Lang voordat de Instagram-goeroe’s je vertelden dat je lekker in je kracht moet gaan staan, waren er de aerobics-programma’s. Only you have the power to change you! Dezelfde boodschap, andere vorm. En hetzelfde soort mensen dat ervoor valt. Alle hoge eisen die vooral als vrouw aan je worden gesteld, kunnen nogal eens teveel worden. in Physical trekt Sheila het allemaal ook niet meer zo goed en duikt in de kleurrijke, glamoureuze wereld van aerobics. En blijkt dat best succesvol in te kunnen worden. Met de nodige drama achter de spandex, natuurlijk. Heerlijke serie die je nu op Apple+ streamt.

Nu al zin in de serie over welgestelde Instagram-moeders die Apple over dertig jaar kan produceren. 

Steengoede spanning: Sicario

Voor wie niet genoeg krijgt van the war on drugs in Mexico, heeft Videoland de film Sicario toegevoegd. De idealistische FBI-agente Kate Macer wordt ingezet om haar steentje bij te dragen. Maar deze oorlog heeft toch iets meer omhanden dan ze had voorzien. De acties van de drugsbendes worden soms vrij expliciet in beeld gebracht, wel handig om enigszins een sterke maag te hebben, dus. Verder gewoon steengoed, retespannend en een goed plot. 

Vooral niet kijken: Voyagers

Prime kwam deze week niet met bijster veel goede releases. En één van die niet zo bijster goede releases is Voyagers. Goeie cast, cool concept, lekker genre, belabberde uitvoering. Colin Farrell gaat als enige volwassene met een berg baby’s de ruimte in om op zoek te gaan naar een nieuwe wereld waar de mens verder kan leven. Het idee van de reis is dat als de kinderen niet weten wat ze missen, ze perfect gevormd kunnen worden voor de missie. 

De eerste veertig minuten levert dat een goede film op, daarna spreekt men vooral van ‘Lord of the Flies in space’. Maar dan heel slecht. We hebben de film uiteindelijk niet gekeken, het uur en 48 minuten hebben we besteed aan de hilarische user reviews op IMDB.  

Kerstfilm: Happiest Season

De pepernoten liggen nog niet eens in de winkel en toch gaat Netflix al vol in de feestdagenmodus. Want eerlijk is eerlijk: pepernoten kunnen te vroeg in de winkel liggen, kerstfilms komen altijd op een goed moment. Ook als het pas over 190 nachtjes slapen kerst is. Daarom knalde de streamingsdienst vorig weekend Happiest Season online. Om alvast helemaal in de mood te komen. Ondanks dat het dertigduizendmiljoen graden is. Waar de film over gaat en of ie goed is? Boeiend, HET IS EEN KERSTFILM!

Animatie: Luca

Bij Pixar hebben ze de beste ingrediënten uit De Kleine Zeemeermin, Onwards en Toy Story bij elkaar gegooid en in de film Luca verwerkt. Hoewel de stijl een beetje doet vermoeden dat het hier echt om een kinderfilm gaat, valt dat alles mee. Onderwaterwezen Luca kan zichzelf in een mens veranderen en komt regelmatig langs in het Italiaanse dorpje waar hij in de buurt woont. Daar maakt hij nieuwe vrienden én vijanden. Heerlijk luchtige animatiefilm. Misschien niet Pixar’s nieuwste meesterwerk, wel absoluut de moeite waard. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: