NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Geen relevante voetbalwedstrijden zodat je lekker kunt bingen

Het is vrijdagmiddag en dat betekent maar één ding: je kunt weer even doen en laten wat je wil. En soort van bijna echt helemaal, aangezien er bijna geen regels meer zijn. Hoog tijd om een kaartje voor de bioscoop te kopen, veel te lang in de kroeg te hangen en de plaatselijke snackbar daarna nog even te spekken zodat de kater morgen meevalt. 

En natuurlijk is het tijd om weer even je film- en serieachterstand in te halen. Geen idee wat je moet kijken? Geen zorgen, wij wel. We hebben het allemaal weer voor je op een rij gezet.

In de bios: The Forever Purge

Kun je geen genoeg krijgen van de The Purge-reeks? Goed nieuws: de makers van de films ook niet. We zijn inmiddels bij het vijfde deel van de reeks aanbeland en dat zou nu echt het laatste deel moeten zijn.  Deze keer is begint het wederom met het beruchte tijdsbestek waarin misdaad niet bestaat. Lekker een beetje jatten, moorden en andere onethische dingen uitvreten. Maar een groep anarchisten besluit dat het helemaal niet klaar is nadat de hulpdiensten weer in functie zijn. Behold: The Forever Purge. Lekker, hoor. Je kijkt dit geweldsspektakel nu in de bioscoop.

Nieuw: The Tomorrow War

Er zijn van die genres waar we eigenlijk geen genoeg van krijgen en het actie-scifi-genre valt daaronder. Snappen ze bij Amazon Prime ook heel goed. Ze produceerden The Tomorrow War. Chris Pratt speelt een veteraan die samen met een berg andere lui dertig jaar de toekomst in wordt geschoten om te zorgen dat de mensheid niet vergaat. Heel belangrijk.

Lekkere actie met tijdreizen, precies genoeg goed getimede grapjes, Chris Pratt zonder shirt en veel ‘OH NEE WAT NOU ALS DE MENSHEID VERLOREN GAAT’-momentjes. Helemaal top. Precies wat je op z’n tijd nodig hebt. 

Heel veel nieuws op Netflix

Een nieuwe maand betekent deze keer heel veel nieuws op Netflix. Er is een grote bonanza geweest onder de rechthebbenden en dat is soms goed nieuws, soms iets minder. In elk geval kun je dit weekend helemaal los op de rode streamer. Zo kijk je de vreselijk nare maar spannende film Disturbia, een soort van remake van Hitchcock’s Rear Window. Netflix voegt ook klassiekers als Erin Brockovich en Forrest Gump toe.

Voor de bingers is het zesde seizoen van Vikings online gegooid. Wil je nog even doorbingen omdat je echt superveel heimwee hebt naar de lockdown, dan is er Quarantine Tales. Als laatste écht noemenswaardige release is er de Netflix-original The 8th Night. Vuige horror waarvan de cinematografie heel tof is maar we konden na de trailer al niet meer slapen dus het oordeel laten we verder aan jou.

Ook veel nieuws op Amazon

Met de grote roulatie in titels kun je ook op Amazon je lol op. Voor de liefhebbers van arthouse is Nocturnal Animals online gezet, een film van modeontwerper Tom Ford. Zeker een aanrader maar zorg dat je de volle focus hebt, anders snap je er geen zak van. Griezelen kan met Ouija: Origin of Evil en The Witch, die vond je eerder inderdaad op Netflix. Wil je na de bios nog even in The Purge blijven hangen na je bioscoopbezoek, dan kijk je het voorlaatste deel The Purge: Election Year. En als je na al dat geweld even wil bijkomen, kunnen we je The Secret Life of Pets aanraden.

Klassieker: Apocalypse Now

Dit weekend leent zich goed om wat klassiekers te (her)kijken. Veronica zendt vanavond om half negen Apocalypse Now uit. Handig om wel even voor te gaan zitten: dit meesterwerk van Francis Ford Coppola duurt tot tien over half één. Incluis reclame uiteraard. Kun je even plassen en je popcorn poppen.

Hoe dan ook, een soldaat die in Vietnam vecht krijgt de opdracht om een kolonel uit te schakelen. De kolonel in kwestie vond 't nodig op strooptocht te gaan in Cambodja en daar is de CIA het niet mee eens. Kortom: de kolonel moet uitgeschakeld worden in een missie die niet bestaat en nooit zal bestaan. Lange zit, zeker de moeite.

Op tv: Sleepy Hollow

Aaah, Johnny Depp in zijn gloriejaren! Zaterdag zie je om half negen Depp in samenwerking met Tim Burton op Spike. Het gouden duo werkte onder andere samen in Ed Wood en Edward  Scissorhands. En Sleepy Hollow, die je dit weekend op Spike ziet. In het gelijknamige dorpje worden mensen op mysterieuze wijze onthoofd. Door een hoofdeloze ruiter, zo blijkt. Aan Depp's karakter Ichabod Crane de taak het mysterie op te lossen.

Mocht je niet genoeg krijgen van Burton en Depp, op Disney+ kijk je Ed Wood, Edward Scissorhands, Alice in Wonderland en Alice Through the Looking Glass.

Nieuwe serie: Clarice

Wie niet genoeg kan krijgen van de verhalen rondom Hannibal maar niet wéér de films wil kijken en de boeken nu wel op kan zeggen, heeft Fox iets nieuws. Maandag begint de serie Clarice, over - jawel - Clarice Starling. In de serie zien we hoe het Clarice vergaat als ze na The Silence of the Lambs weer terug het veld in gaat. De casting laat veel te wensen over - Rebecca Breeds doet een Kate Winslet-je en kijkt non-stop alsof ze in huilen gaat uitbarsten - maar verder zeker vermakelijk. Vanaf maandag kijk je elke week twee afleveringen vanaf 21:00 uur.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.     

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: