NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

De perfecte manier om je weekend door te komen

Hoera, het is weer weekend! Dat betekent genieten van de vrijheden die we nu hebben. Of niet en gewoon op je bank ploffen met een goede film of serie. Wat je ook doet, wij hebben de nieuwste releases alvast voor je doorgespit en uitgezocht wat je dit weekend wel/niet kunt gaan kijken. 

In de bioscoop: Black Widow

We hebben er lang op moeten wachten, maar dan bedoelen we ook echt heel lang. De makers van Black Widow zijn al sinds 2014 aan het babbelen over deze productie en dankzij de hele pandemie duurde het uiteindelijk nog honderdmiljoen jaar langer dan in eerste instantie de bedoeling was.

Hoe dan ook, we kunnen sinds deze week eindelijk weer genieten van Scarlett Johansson op het witte doek. Ze kruipt weer in de rol van Black Widow en daarmee komen we steeds meer over deze ietwat mysterieuze superheldin te weten. Disney weet de lat voor Marvel-producties lekker hoog te leggen de laatste tijd en deze is het ook zeker waard om op het grote scherm te bekijken. 

Ook in de bioscoop: Fast & Furious 9

We zijn de tel een beetje kwijtgeraakt, maar wat maakt het ook uit. Er is weer een nieuw deel van The Fast & The Furious. Deel negen, leert Wikipedia ons en Fast & Furious 9 wordt in de volksmond ook wel F9 genoemd. Ook in deze film genieten we van Vin Diesel als Dominic Toretto. Dom heeft ruzie met zijn kleine broertje Jakob die zich heeft ontpopt tot moordenaar. En tot overmaat van ramp heeft ie de handen ineen geslagen met Cipher.

We kunnen eigenlijk nooit genoeg krijgen van deze films. Vliegende auto's, beetje vechten, heerlijke cast en nou ja, gewoon een lekkere actiefilm.

Vreemde horror: Doctor Sleep

Fan van The Shining? Dan hebben we goed nieuws. Het vervolg van het boek en de film is namelijk te zien op Netflix! In Doctor Sleep keert Danny Torrence terug naar het beruchte hotel waar hij een nogal traumatische episode uit zijn jeugd beleefde. Hij blijkt niet de enige te zijn die the shining heeft en dat zorgt voor nogal wat complicaties. En gedoe.

De film zit vol cinematografische referenties naar Stanley Kubrick's meesterwerk uit 1980 (al vond schrijver Stephen King de variant van Kubrick nou niet bepaald een meesterwerk). Verder is het een briljant gemaakte film. Kijk van tevoren wel even The Shining als je die nog niet hebt gezien. Die vind je ook op Netflix.

Bingen: Lost

Het was dé seriehit in de jaren nul, Lost. Groep mensen zit in een vliegtuig, vliegtuig gaat stuk en een deel van de passagiers overleeft de crash. Beetje balen dat ze terechtkomen op een onbewoond eiland en het met elkaar moeten zien te rooien. De serie kreeg lovende kritieken en dat was niet meer dan terecht. Mocht je zin hebben om 'm ruim tien jaar na het laatste seizoen nog eens te kijken, dan is er goed nieuws. Videoland heeft alle seizoenen online gezet. OMG, YES!

Klassieker: Meet The Parents

Hij mag dan uit 2000 komen, we durven Meet The Parents inmiddels wel een klassieker in z'n soort te noemen. Greg Focker (Ben Stiller) gaat zijn schoonouders voor het eerst ontmoeten maar schoonvaderlief Jack Byrnes (Robert De Niro) blijkt de grootste nachtmerrie van iedere schoonzoon. Levert een hoop ongemakkelijk drama op. Je kijkt 'm zondag om half negen 's avonds op Comedy Central.

Erop uit: Film Noir bij Eye

Het is even wennen maar we kunnen er dus daadwerkelijk weer op uit! Reden genoeg voor Eye in Amsterdam om een themaperiode in te lassen. En dat is goed nieuws voor de liefhebbers van filmgeschiedenis: de bioscoop heeft een heleboel films uit het Film Noir-genre op de rol staan. Het hele programma vind je hier.

Kort maar krachtig: The Good, The Bart & The Loki

Ben je aan het smullen van Disney's Loki en vul je de dagen tussen twee afleveringen met treurig voor je uit staren bij gebrek aan beter? Dan heeft Disney goed nieuws. Er is een speciale The Simpson's-aflevering uitgebracht waarin Loki weer eens uit Asgard is verbannen. Hij slaat de handen ineen met Springfields eigen God of Mischief: Bart Simpson. Inclusief de zoetgevooisde stem van Tom Hiddleston als Loki.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Red Bull wil dat FIA straf van Hamilton nogmaals beoordeelt

Sport

Verstappens team wil nieuw bewijs aandragen

Lees verder

Nederlandse OM neemt onderzoek naar kopschoppers Mallorca over

Binnenland

Groep mogelijk verdacht van meerdere mishandelingen

Lees verder

Politie zoekt getuigen van mishandeling Frédérique (14)

Binnenland

Puber hield ernstige verwondingen over aan mishandeling

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Gewonden bij grote explosie chemische fabriek Leverkusen

Lees verder

Aalsmeer krijgt een Peter R. de Vriesstraat

Lees verder

Kabinet zet streep door Lowlands, Mysteryland en Down The Rabbit Hole

Lees verder

Zangeres Pink wil Noorse bikiniboete betalen

Lees verder

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lees verder

GroenLinks vindt bikinilijn Den Haag seksistisch

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Binnenhof ontruimd om brandgevaarlijke man

Lees verder

Vrouw stopt tijdens politieachtervolging in McDrive voor maaltijd

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips: