NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Hoe meer films en series bij je bier, hoe beter

Heerlijk, een nieuw weekend, nieuwe dagen om te vullen met films en series. Even geen zeurende baas aan je hoofd, wel goede content op je tv. En om nou te voorkomen dat je door alle keuzestress het bos niet meer ziet, hebben wij alvast de beste films en series voor je uitgezocht. Fijn weekend!

In de bioscoop: Space Jam: A New Legacy

Het is 2021 en dat betekent dat het precies 25 jaar geleden is dat de revolutionaire live action-animatiefilm Space Jam uitkwam. Bugs Bunny, Daffy Duck en consorten moeten daarin een potje basketbal winnen van de Nerdlucks en ze hopen dat dat met de hulp van Michael Jordan gaat lukken.

En nu is er een vervolg op deze briljante film. In Space Jam: A New Legacy is de hoofdrol weggelegd voor niemand minder dan LeBron James. En Bugs, Daffy en Marvin the Martian zijn uiteraard ook present. Hetzelfde concept maar dan in een nieuw jasje. LeBron belandt samen met zijn zoon in een digitale wereld en kan alleen ontsnappen door een potje te basketballen tegen de kunstmatige intelligentie die hem gevangen houdt. Zijn Looney Tunes-vrienden moeten hem zien te helpen. Je kijkt 'm sinds deze week in de bioscoop.

De klassieker uit 1996 is helaas niet te streamen, wel te huren via Pathé Thuis en Amazon Prime.

Griezelen: A Classic Horror Story

De Italiaanse makers van de nieuwste Netflix-release dachten: we pakken alle elementen uit elke horrorfilm ooit en daar maken we een film van. En dan noemen we dat A Classic Horror Story. Het resultaat? Goor, raar, spannend, doodeng en een hele lekkere nieuwe Netflix-release.

Een groepje reizigers strandt tijdens een roadtrip in het bos ergens in Zuid-Italië. Maar dan is er ineens geen bos. Of toch wel. En van wie is die blokhut waar satanistische rituelen uitgevoerd lijken te worden? Heel veel suspense en inderdaad, een klassiek horrorverhaal. Maar dan toch net even anders.

Vrolijke noot: Schmigadoon!

De echte horror is sinds deze week te vinden op AppleTV+. Nou ja, als je niet van musicals houdt. In de nieuwste komedieserie Schmigadoon! gaat het koppel Melissa Gimble (Cecily Strong) en Josh Skinner (Keegan-Michael Key) op backpacktocht door het bos. De twee blijken niet echt geschikt voor deze manier van reizen. 

Gelukkig vinden ze een knus dorpje waar ze even tot rust kunnen komen. Of nou ja, het dorp Schmigadoon blijkt een musical te zijn. Inclusief de outfits, dansjes, liedjes en de zoetsappige verhaallijn. Want de twee kunnen alleen naar huis als ze ware liefde hebben gevonden. 

Bingen: RuPaul’s Drag Race seizoen 13

Mocht je nog niet klaar zijn met al het muzikale en kleurrijke drama, dan schakel je over naar Netflix. Daar zie je namelijk seizoen 13 van RuPaul's Drag Race. In dit allernieuwste seizoen bekritiseren RuPaul, Michelle Visage, Ross Matthews en Carson Kressley de queens die strijden om de winst. In de meest bizarre uitdagingen gaan ze de strijd met elkaar. 

En aangezien alleen de crème de la crème uit de Drag-wereld mee mag doen, zorgt dat voor de mooiste creaties. En natuurlijk de nodige drama. En net zoveel oprechte, schrijnende en mooie verhalen van de deelnemers. Een van de betere realityprogramma's van de afgelopen decennia, durven we wel te stellen.

Superheld: Venom

We genieten altijd van Tom Hardy maar in Venom genieten we nog een beetje extra. Hardy speelt onderzoeksjournalist Eddie Brock die door zijn onderzoek wordt overgenomen door buitenaards leven. Venom, zoals het wezen wordt genoemd, neemt stukje bij beetje het leven van Brock over, die daardoor een beetje in de problemen raakt. Maar samen gaan ze 't wel rooien. Toch? Vanaf zaterdag kijk je deze steengoede superhelden (of superschurken)film op Videoland. 

Drama: Tonio

Naar het boek van A.F.T. van der Heijden werd in 2017 de film Tonio gemaakt. Van der Heijden raakte zijn enige kind kwijt bij een verkeersongeval. Als schrijver kan hij maar één ding doen: schrijven. Herinneringen, uitpluizen wat er gebeurt moet zijn en langs iedereen die hem misschien iets kan vertellen. Het verdriet zet zijn huwelijk flink onder druk. 

Het verhaal op zich is al indrukwekkend, de film is zeker niet minder emotioneel. Je kijkt 'm op Disney+. Wel tissues in de aanslag houden.

In je agenda: Ex Machina

Als je zat te griezelen bij A Classic Horror Story, moet je je niet wagen aan Ex Machina. Die is op zich niet zo heel eng, behalve het feit dat 'ie wel heel erg dichtbij de huidige technologische ontwikkelingen komt. Soort dystopisch toekomstbeeld. 

Een jonge programmeur mag meewerken aan een project waar kunstmatige intelligentie verder wordt ontwikkeld. In robots. Die sprekend op echte mensen lijken. Zowel qua uiterlijk als innerlijk. En dat is niet heel fraai, blijkt. Vanaf dinsdag zie je 'm op Prime.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.     

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: