NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker bingen als de kroegen om middernacht dichtgaan

Het is weekend! Hoog tijd om op een terras neer te ploffen tot de laatste ronde om half twaalf wordt aangekondigd en je om twaalf uur door de kroegbaas vriendelijk wordt verzocht de zaak te verlaten. Mocht je nou geen zin hebben in een klein en beheersbaar feestje bij dezen of genen daarna, dan hebben we genoeg vertier voor je gevonden. De redactie van NieuwNieuws heeft alle streamingsdiensten en tv-gidsen voor je uitgeplozen en de beste films en series voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

In de bioscoop: Old

Mooi balen, denk je even lekker rustig met je gezin naar een afgelegen eiland te gaan om vakantie te vieren, hangt er iets in de lucht dat 't verpest. In M. Night Shyamalan's nieuwste meesterwerk Old worden mensen binnen de kortste keren oud. Dat hele 'mijn kroost wordt zo snel groot' wordt in dit geval wel heel letterlijk genomen. Klinkt als een rotvakantie. Wie wil weten hoe 't is als je hele leven in één dag wordt gepropt, kan lekker neerploffen bij de dichtstbijzijnde bioscoop.

Bingen: Taken 1, 2 & 3

Als je nooit genoeg kunt krijgen van Liam Neeson - laten we wel wezen, niemand krijgt ooit genoeg van die man - heeft Videoland goed nieuws. De streamingsdienst heeft deel 1, 2 en 3 van Taken online gezet. Onze grote held moet zijn rebelse puberdochter in Frankrijk uit handen van een mensenhandelaren bende zien te redden. 

Hij neemt die missie uiterst serieus en gaat op basis van een telefoongesprek op zoek naar de Albanezen die zijn dochter en haar vriendin hebben gekidnapt voor hele nare doeleinden. In het volgende deel is hij overigens nog niet van de lui af. En dan is er dus nóg een film. Yay!

Lachwekkende datingshow: Sexy Beasts

Mocht je First Dates ongemakkelijk vinden, dan kun je Sexy Beasts op Netflix misschien beter overslaan. Daar gaan ze namelijk pas écht voor een blind date. De deelnemers worden door professionele grimeurs in de schmink gezet en gaan op date verkleed als monster. Je hebt dus geen idee hoe de persoon tegenover je er in het echt uitziet. Belle & Het Beest in het echt, zullen we maar zeggen. Fan van datingshows of niet, dit werkt zo hard op je lachspieren dat 't de moeite is.

Vampierenfilm: What We Do In The Shadows

Goed, dit is misschien niet het beste moment om over vleermuizen te beginnen. Maar toch moeten we, want sinds deze week kijk je op Videoland de film What We Do In The Shadows. In deze documentairefilm volgen we verschillende vampiers die in het heden leven. En het stadse leven blijkt toch wat lastiger voor een nachtwezen dan je zou verwachten. Zie maar eens ongemerkt aan je eten te komen. Geschreven en gespeeld door Taika Waititi en Jemaine Clement. 

Komedie: Bankrolled

Netflix heeft weer wat lekkere releases online gegooid. De Mexicaanse film Fondeados - of Bankrolled - is zeker de moeite voor een lekker avondje op de bank. Twee millennials die niet zo goed weten wat ze met hun leven moeten - zoals de meeste millennials - besluiten een jointje te roken en krijgen het perfecte idee voor een app. Vinden ook de lui aan wie ze 't pitchen. Ze krijgen er een leuke stapel geld voor, nu moeten ze 't nog zien waar te maken.

Liever zwijmelen? Check dan de andere nieuwe Netflix-film The Last Letter from Your Lover. Een journalist vindt een stapel liefdesbrieven uit de jaren zestig en dat wordt me toch een partij romantische drama.

Meer komedie: Jolt

Ook Prime doet even een duit in het zakje qua komediefilms. Kate Beckinsale speelt de hoofdrol in Jolt. Haar personage is een moordzuchtige dame die in bedwang wordt gehouden door een schokvest. Iedere keer dat ze een moordneiging heeft, krijgt ze een schok. Zulke mensen kun je beter niet boos maken. En dat gebeurt wel wanneer haar eerste liefde wordt vermoord. Ze gaat op moordtocht en dat levert een donkere actiekomedie op.

Nieuw seizoen: Snowfall

Goed nieuws voor de fans van de serie Snowfall, het vierde seizoen is inmiddels begonnen. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van deze spannende serie staat inmiddels op Disney+. In de serie gaan de makers terug naar het Los Angeles van de jaren tachtig. De vroege dagen van de crackproblemen die in de enorme stad ontstaan. 

Ronald Reagan is in seizoen net opnieuw verkozen tot president, maar of de nog steeds harde war on drugs wat gaat uithalen in deze nieuwe presidentsjaren? Hoofdpersoon Franklin is in elk geval druk bezig zodat er tussen de bendes geen grote oorlog ontstaat.

Op tv: Kill Bill: Vol. 1 & Kill Bill: Vol. 2

Wie zin heeft in een ouderwetse slachtpartij geregisseerd door Quentin Tarantino, valt dit weekend met de neus in de boter. Vanavond zie je vanaf half negen deel één en deel twee van Kill Bill op RTL7. Uma Thurman zint op wraak en doet er alles aan om Bill te pakken te krijgen. De Bill uit de titel, inderdaad. Zoals elke Tarantino-film is het een wazig verhaal vol geweld en een bevredigend einde. Voor de kijker dan. Heerlijk. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Algemeen

Politie zoekt 15-jarige knaap die 7-jarig meisje misbruikte in recreatiegebied Heerenveen

Lees verder

Vermoedelijke programmeur crypto mixer gearresteerd in Amsterdam

Tech & Crypto

Tornado Cash werd maandag op de Amerikaanse sanctielijst gezet 

Lees verder

Ramptoerist mag vijf jaar niet vliegen met Transavia

Niet Doodchecken

18-jarige deelde foto van vliegtuigongeluk

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Reizigers die vlucht hebben gemist krijgen compensatie

Lees verder

Heel veel drugs onderschept door kustwacht Bonaire

Lees verder

Advocaat Britney Spears wil haar ex voor rechter slepen

Lees verder

'Updates Telegram uitbrengen lastig door techmonopolie'

Lees verder

Meer mensen weg uit de Randstad dan er kwamen wonen

Lees verder

Huiszoeking Trump: Garland wil bevel openbaren, man (42) gedood na bestormen FBI

Lees verder

Dagsluiting - Mark Rutte zette druk op Schiphol-chef Dick Benschop (PvdA)

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Man wint 22 jaar lange juridische strijd over 25 cent

Lees verder

Bedrijf achter pro-Trump shirts beboet, blijkt helemaal niet 'made in USA'

Lees verder

Geen 'gevangene' meer in New York, wel 'individu in gevangenschap'

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: