NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

We hebben weer uitgezocht wat je dit weekend gaat kijken

Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij. Met een pilsje in de hand en een bak popcorn op schoot betekent dat weer alle tijd om de beste films en series te streamen. Of misschien zelfs naar de bioscoop. Wat een uitje! We helpen je graag om niet de verkeerde keuze te maken. Zodoende dat we weer voor je op een rij hebben gezet wat je wel/niet kunt kijken dit weekend.

Bioscoop: CatVideoFest

Het internet is maar voor één ding uitgevonden en dat is het delen van kattenfilmpjes. Leuk op je kleine laptopscherm of als je weer eens door je Insta-feed scrollt, maar veel beter op groot scherm. Daarom is er ieder jaar CatVideoFest. Je drapeert jezelf in een comfortabele stoel van ‘t filmhuis om de hoek en dan word je getrakteerd op 71 minuten aan materiaal uit 2020. De beste kattenvideo’s van vorig jaar. Dat was zo ongeveer ook het enige goede aan 2020, dus neem ‘t er maar van. 

Ook in de bioscoop: Le Meilleur Reste a Venir

Als je nog drie maanden te leven hebt, wat zou je dan doen? Met je beste vriend je bucket list afstrepen is één van de opties. Door een misverstand in de nieuwe Franse film Le Meilleur Reste a Venir is het alleen de beste vriend die doodgaat. Maar dat weet ‘ie nog niet. Dus strepen ze de bucket list van de verkeerde vriend af. Het levert een heerlijke Franse tragi-komedie op. Ook te zien in je favoriete filmhuis. Het kan niet op deze week. 

Bingen: Cruel Summer

Op Amazon Prime kijk je vanaf deze maand naar een hoop tienerdrama. In de vorm van een psychologische thriller. Wanneer een bloedmooi en populair tienermeisje wordt ontvoerd, wordt haar stuk minder populaire klasgenoot als verdachte gezien. Maar of dat ze is? De serie speelt zich af in drie zomers begin jaren negentig. Lekker voor wat extra nostalgie. En verder gewoon heul spannend.

Reality: Cooking with Paris

Of dit is wat je denkt dat het is? Ja. Althans: als je bij Paris denkt aan de Hilton-telg en niet aan de culinaire hoofdstad van Europa. Om je eigen foodshow te krijgen hoef je tegenwoordig alleen nog maar een lekkere following te hebben op je socials, wat bekende vrienden die langs kunnen komen en uiteraard een beetje een vlotte babbel hebben. 

De zakenvrouw die realitytv eigenhandig uitvond heeft het allemaal. En iemand die zichzelf zo groot heeft weten te maken met… zichzelf, die gunnen we dat van harte. De moeder der influencers. De grondlegger van de ego-roem. De vrouw die dingen snapt. Paris is fantastisch. Benieuwd of ze nog een beetje kan koken, trouwens.  

Bingen: Agents of S.H.I.E.L.D

Eén van de honderdmiljoenen spin-offs van Marvel’s superhelden/(half)goden/heksenfilms/series heeft een nieuw seizoen! De Agents of S.H.I.E.L.D zijn inmiddels toe aan seizoen nummer zeven. En goed nieuws, die heeft Disney gewoon ter streaming online gezet. Ook dit weekend lijkt het vooral te gaan regenen en waaien en meer van dat soort ellende, dus je hebt sowieso de tijd om te bingen. Verder zijn we een beetje de draad kwijt waar precies in het Marvel-universum/tijdlijn deze serie ook alweer thuishoort dus we gaan gewoon verder kijken.

Nieuwe serie: Mr. Corman

Ook Apple blijft het nodig vinden om eigen, exclusieve producties te maken. Voor de nieuwste serie op de eigen streamingsservice strikten ze Joseph Gordon-Levitt. Hij speelt Josh Corman, die het maar niet wil lukken zijn geld te verdienen met het schrijven en verkopen van muziek. Om de huur te betalen is hij docent geworden op een basisschool. Het huis waarvan hij die huur moet betalen, deelt hij met een vriend omdat zijn ex-verloofde is vertrokken. Mooi zuur. Kortom, het zit ‘m niet mee. En ook weer wel. Langzaam komt hij erachter dat je helemaal geen recht hebt op dingen. En dat 't leven soms ook gewoon geluk of pech of verkeerde of goede keuzes maken is. En dat levert wel een fijne, tiendelige serie op.

Op tv: Alien: Covenant

 

Het is altijd tijd voor een goede film over buitenaards leven. Dit weekend word je door Veronica op je wenken bediend. Zaterdagavond om acht uur kijk je Alien: Covenant. Jup, uit de beroemde Alien-reeks. Er zitten wat mensen op een ruimteschip en er is een alien en dat levert allerlei gedoe op. Want deze alien heeft niet ‘t beste voor met de mensen die langskomen. Begrijpen we, wij zitten er immers ook niet op te wachten dat aliens bij ons langskomen. Hoe dan ook, wel een lekkere verhaallijn voor zo’n zaterdagavondfilm.

We tipten vorige week al dat Rocketman op Netflix staat. Mocht je nou geen Netflix hebben, dan kijk je ‘m vanavond vanaf half negen uur op Spike.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Nare Jongens Podcast met Bas Paternotte en Jan Dijkgraaf (77) - Treurnis special

Politiek

Mocro in rolstoel voor bus gerold door Karskens (ON), vader Willem Engel, Onno Hoes, Lammert, Sywert en meer

Lees verder

Geld, woningen en auto's in beslag genomen bij Sywert & Co

Algemeen

Daar gaat je BMW Z4

Lees verder

David Attenborough (96) werkt alweer aan nieuwe natuurdocu

Glamorama

Niet te stoppen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

OM vervolgt vrouw die Sander Dekker van fiets duwde

Lees verder

Justin Bieber, Paris Hilton en andere celebrities aangesproken op NFT promoties

Lees verder

Agent vervolgd voor mishandeling met waterkanon bij corona-demonstratie

Lees verder

VVN wil verbod op opvoerkits elektrische fietsen

Lees verder

Justitie tegen vrijgeven details huiszoeking Trump

Lees verder

Rode Kruis houdt hulppunt Ter Apel tijdelijk dicht

Lees verder

Oud-premier Myanmar Aung San Suu Kyi moet nog zes jaar extra de cel in

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Katten in Duitse Walldorff eindelijk weer uit lockdown

Lees verder

Strandganger doorboord door wegvliegende parasol

Lees verder

Man wordt geofferd wakker na avondje zuipen

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: