NieuwNieuws

Tech & Gaming

Straaljagers doen 'flypast' tijdens #DutchGP in Zandvoort

Amerikaanse toestanden in de duinen!

Aanstaande vrijdag hoort de organisatie of er publiek bij de Dutch Grand Prix van Zandvoort aanwezig mag zijn, maar piloten van de Koninklijke Luchtmacht zullen sowieso het F1-circus van dichtbij gaan zien op 5 september: Defensie is van plan een 'flypast' te doen boven het Zandvoortse circuit.

Luchtmachtwoordvoerder Niels Vredegoor vertelt dat aan NH Nieuws. Welk type jachtvliegtuigen de Luchtmacht in zal zetten, maakt hij nog niet bekend maar aangezien het "eerbetoon" ook een vliegende promotie is, vermoeden we bij de NN Hele Snelle Dingen Desk dat het om een paar nieuwe F-35's zal gaan.

Vredegoor: "Het is een groot nationaal evenement en voorafgaand aan de race zullen jachtvliegtuigen een eerbetoon brengen. Dat gebeurt bij veel Formule 1-races. Op het circuit zal dan ook het volkslied klinken, gespeeld door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Samen met een artiest, maar ook daar mag ik nog niets over zeggen." Als het weer het toelaat, komen de toestellen op zo'n 300 meter hoogte over het duincircuit gescheerd, vlak voor de start van de race op zondagmiddag om 15:00 uur.

Tribunes voor 100.000 mensen

Deze vrijdag - 13 augustus - maakt het kabinet bekend wat er de komende tijd versoepelt, verstevigt of gelijk blijft aan de coronamaatregelen. Ook voor Zandvoort is dat spannend: op het circuit worden op dit moment in een racetempo meer dan 100.000 zitplaatsen bijgebouwd, terwijl nog onduidelijk is of de race doorgang kan vinden met publiek.

Aan de andere kant: met Prins Bernhard Jr. als drijvende kracht achter de Dutch GP, de belangen van het reizende miljardencircus van de F1 in het achterhoofd en de voorgenomen flypast van de Luchtmacht om de duinbeschermende lokaalsandalen nog een extra rilling te geven, heeft het er alle schijn van dat de kaarthouders hun stoeltje in de Tarzanbocht zullen mogen innemen in het eerste weekend van september.

Weer drie punten aftrek voor ADO Den Haag

Sport

Club gaat weer in beroep

Lees verder

President Poetin in zelfisolatie

Buitenland

Verschillende coronabesmettingen in zijn omgeving

Lees verder

Studentencorps verliest beurzen na gewelddadige ontgroeningen

Binnenland

Straf voor uit de hand gelopen ontgroeningen

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Tot tien maanden cel voor datadiefstal GGD

Lees verder

'Je wordt bedankt, Bin Laden': 'De missiemachine bleef draaien'

Lees verder

Hamilton is trots op stewards na straf voor Verstappen

Lees verder

Nieuwe arrestatie in verband met de vergisontvoering

Lees verder

Lingo-legende François Boulangé overleden

Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Naked Attraction-advertenties moeten van Londense bus

Lees verder

Luipaard bijt fotomodel in haar gezicht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: